H TomTom επεκτείνεται και στην Ελλάδα

Τα προϊόντα αυτά θα διανέμονται από την Intersys και θα πωλούνται μέσω διαφόρων καταστημάτων λιανικής σε όλη την Ελλάδα. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα στα καταστήματα από το Νοέμβριο του 2009. “Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές προοπτικές με περισσότερα από 4 εκατ. αυτοκίνητα στο δρόμο κάθε μέρα, και είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να επιτύχουμε στην Ελλάδα την ηγετική θέση που έχουμε σε παγκόσμιο επίπεδο”, αναφέρει ο Luca Tammaccaro, Αντιπρόεδρος της TomTom για την Ιταλία και τη νοτιοανατολική Ευρώπη. “Η προσφορά των πλήρως προσαρμοσμένων στα ελληνικά, προϊόντων PND (Portable Navigation Device) στην Ελλάδα είναι το επόμενο λογικό βήμα για τη στρατηγική επέκτασής μας στην Ευρώπη”.

Τέλη Ιανουαρίου η απόφαση της Ε.Ε. για την εξαγορά της Sun από την Oracle

Η Oracle είναι αυτή που φέρεται να έχει ζητήσει την παράταση προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστεί και να απαντήσει στις ανησυχίες της Επιτροπής σε σχέση με τη συγχώνευση. Η Κομισιόν νωρίτερα αυτό τον μήνα εξέφρασε αντιρρήσεις στη σχεδιαζόμενη εξαγορά με βάση ανησυχίες ότι θα πλήξει τον ανταγωνισμό στην αγορά λογισμικού βάσεων δεδομένων.

H SAP διοργανώνει ημερίδα για το λιανεμπόριο και το χονδρεμπόριο

Η εκδήλωση επικεντρώνεται στη σημασία των στοχευμένων επενδύσεων στο κατάλληλο επιχειρηματικό λογισμικό για την αντιμετώπιση των ολοένα και αυξανόμενων προκλήσεων για τους κλάδους του λιανεμπορίου και του χονδρεμπορίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στελέχη από κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις λύσεις που προσφέρει η SAP για την καλύτερη εσωτερική οργάνωση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας των λειτουργικών διαδικασιών.

Oι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις επιτυχημένων υλοποιήσεων SAP, όπως αυτή στην Πλαίσιο Α.Ε., από τον Νίκο Αδαμόπουλο, Logistics Manager, και αυτή στην εταιρεία Β. Καυκάς Α.Ε., από τον κο Γιώργο Κανιό, Sales & Marketing Manager.

Profile & Oracle παρουσιάζουν λύσεις Β.Ι. στη Θεσσαλονίκη

Η παρουσίαση με θέμα “Ολοκληρωμένη και προηγμένη εσωτερική οργάνωση με το Oracle Business Intelligence”, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 και ώρες 12.00-16.00 στην αίθουσα του Mediterranean Palace Hotel. Η εκδήλωση σκοπό έχει να ενημερώσει την αγορά για τις δυνατότητες εφαρμογής λύσεων Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence – ΒΙ), οι οποίες ενδυναμώνουν τη λειτουργία της επιχείρησης παρέχοντας καλύτερη εικόνα των δραστηριοτήτων της και μεγαλύτερες δυνατότητες ανάλυσης και αξιοποίησης των δεδομένων. Οι συγκεκριμένες λύσεις μπορούν να ενταχθούν σε υφιστάμενα και μελλοντικά επιδοτούμενα πακέτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγχώνευση θυγατρικών στη σταθερή και στην κινητή από την Deutsche Telekom

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Rene Obermann δήλωσε πως “η δεδομένη χρονική στιγμή ενδείκνυται για την υλοποίηση της συγχώνευσης των δραστηριοτήτων και λειτουργιών του σταθερού και κινητού δικτύου της DT.”. Η κίνηση αυτή αναμένεται να επιφέρει αρκετές επιπτώσεις τόσο στη γερμανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεπικοινωνιών.

Σίγουρη θεωρούν στελέχη της DT την ισχυροποίηση της θέσης της εταιρείας στη διεθνή αγορά αφού η εν λόγω κίνηση θα της δώσει τη δυνατότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες μέσω του δικτύου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κει ευρυζωνικότητας από ένα εμπορικό και επιχειρηματικό κέντρο. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η εν λόγω συγχώνευση θα αυξήσει την κερδοφορία της εταιρείας κατά 0,6 δισ. ευρώ.

Πέντε προσφορές κατατέθηκαν στο διαγωνισμό του Μετσόβιου Πολυτεχείου

Ειδικότερα, ο διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια 73 επιτραπέζιων Η/Υ, 65 οθονών TFT/LCD, 3 server, 25 φορητούς, 19 εκτυπωτές και πολυμηχανήματα, 2 plotter, 3 scanner, 1 καταστροφέα εγγράφων και ορισμένα ακόμα περιφερειακά υπολογιστών όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, κάμερες και συστήματα UPS. Ο προϋπολογισμός της προμήθειας ανέρχεται στις 170.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.