Δυναμική υποστήριξη του ξενοδοχειακού κλάδου από τη Softone

Η εφαρμογή διαθέτει υψηλό βαθμό επεκτασιμότητας, ώστε να ανταποκρίνεται και να υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις τόσο μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων, όσο και μονάδων σε όλη την Ελλάδα. Η εξειδικευμένη εφαρμογή Soft1 Hospitality Business Solution διαθέτει μέχρι σήμερα 120 εγκαταστάσεις. Έχοντας ως βάση το διεθνές πρότυπο Uniform System of Accounts for the Lodging Industry (USALI) επιτυγχάνεται η απεικόνιση των εσόδων και εξόδων (P&L) ανά επιχειρησιακή μονάδα (Business Unit) καθοδηγώντας την εμπορική δραστηριότητα και τις επιχειρηματικές αποφάσεις με αναλυτικά δεδομένα και αποτελέσματα.

Webcasting του 4ου Συνεδρίου Κορυφής του ΕΙΕΠ από την M-Data

Η M-Data, ως χορηγός webcasting του Συνεδρίου, δίνει τη δυνατότητα σε όλα τα μέλη του Ε.Ι.Ε.Π., να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες του Συνεδρίου μέσω της τεχνολογίας On-Demand Video Streaming της Accordent Technologies. Πιο συγκεκριμένα, η M-Data δημιούργησε ένα Video Portal, όπου μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ανά πάσα στιγμή: την ομιλία της Λούκα Κατσέλη, Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, την κεντρική ομιλία του διεθνούς κύρους Professor Luiz Moutinho, την ομιλία του Tim Savage από το Burj Al Arab στο Dubai αλλά και πολλές άλλες πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, πλήρως συγχρονισμένες με τα PowerPoint slides που χρησιμοποιήθηκαν.

Στην ιστοσελίδα του ΕΙΕΠ www.customerservice.gr, υπάρχει ειδικό banner για το συγκεκριμένο Συνέδριο που οδηγεί στις On-Demand Video παρουσιάσεις.

Η Intracom υπογράφει σύμβαση 11,8 εκατ. ευρώ

Στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, η Intrarom θα παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο θα διατηρεί και θα διανέμει πληροφορίες για τον έλεγχο των συνόρων, καθώς και πληροφορίες για θέματα εθνικής ασφάλειας και επιβολής του νόμου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου συστήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη της Ρουμανίας στην συνθήκη Σένγκεν.

Η εταιρεία θα προμηθεύσει ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα εξαρτήματα hardware και λογισμικού. Στην παρούσα συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης υπηρεσίες εγκατάστασης, εκπαίδευσης, παραμετροποίησης, συγκρότησης διαδικασιών, καθώς και τα προϊόντα που θα προκύψουν από την ανάπτυξη και εφαρμογή της λύσης. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 10 μηνών.

Πιστοποίηση της Scicom ως Microsoft Business Intelligence Competency Center

Η Scicom δραστηριοποιείται σχεδόν 15 χρόνια στον ευρύτερο χώρο του Business Intelligence και Corporate Performance Management, έχοντας περισσότερους από 200 πελάτες και με υλοποίηση εξειδικευμένων έργων πάνω από 80. “Η Business Intelligence πλατφόρμα της Microsoft δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν την απόδοση τους με εργαλεία που στην πλειονότητα τους τα κατέχουν ήδη και οι χρήστες τους είναι εξοικειωμένοι με αυτά.

Η εταιρεία μας μπορεί να συνεισφέρει με την μακρόχρονη εμπειρία της στην βέλτιστη υλοποίηση και αξιοποίηση της λύσης”, δήλωσε ο Νάσος Αποκότου, επικεφαλής του τμήματος Microsoft Business Intelligence της Scicom. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την Scicom στο οικοσύστημα Συνεργατών της Microsoft Ελλάς ως έναν άρτια εξειδικευμένο και έμπειρο Συνεργάτη στον τομέα της επιχειρηματικής ευφυΐας”, δήλωσε ο Γιώργος Βρέλλος, ISV & Partner Strategy Lead της Microsoft Ελλάς.

Στρατηγική συνεργασία μεταξύ Velti και Imako Media

Η Velti θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει για την Imako Media ένα ευρύ φάσμα mobile ενεργειών μέσω της πρωτοποριακής της Mobile Marketing πλατφόρμας, που θα συμπεριλαμβάνουν υπηρεσίες SMS διαγωνισμών, δημιουργία mobile communities, alerts, ενημέρωση “on the go”, εφαρμογές περιεχομένου και πολλές ακόμα πρωτοποριακές εφαρμογές με εγγυημένη αποτελεσματικότητα.

“Η συνεργασία μας με την Imako Media θα σημάνει μία νέα εποχή για το mobile marketing και advertising και την χρήση του στο χώρο των έντυπων και online media στην Ελλάδα”, ανέφερε σχετικά ο Μενέλαος Σκουλούδης, Chief Commercial Officer της Velti.

Ο Τάκης Σολωμός, Αντιπρόεδρος και Διοικητικός Διευθυντής της Imako Media δήλωσε σχετικά: “Μέσα από αυτή τη συνεργασία προσδοκούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας, κοινό και διαφημιζόμενους, υπηρεσίες σημαντικής προστιθέμενης αξίας, παντρεύοντας τη δυναμική των μέσων μας (έντυπο, ραδιόφωνο, internet) με την τεχνογνωσία της Velti”.

UPS από τη Nigico για την προστασία του αεροδρομίου στην Ρόδο

Το εν λόγω αεροδρόμιο φιλοξενεί κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, συνεπώς δίνει μεγάλη σημασία στην καλή οργάνωση και σωστή του λειτουργία. Για τον λόγο αυτό επέλεξε ένα UPS 70-NET 60KVA Chloride για την αδιάλειπτη και απρόσκοπτη λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων του radar. Το UPS διαθέτει τεχνολογία αιχμής και είναι πλήρως συμβατό με κάθε εγκατάσταση καθώς το νέο UPS λειτούργησε σε εφεδρεία των παλαιότερων μονάδων UPS.

Η Intelli ανέπτυξε τη νέα δικτυακή πύλη της epicos.com

Το επιχειρηματικό portal www.epicos.com, το οποίο αποτελεί μία κάθετη πλατφόρμα πληροφόρησης για εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, ανασχεδιάστηκε εξολοκλήρου και κατασκευάστηκε από την αρχή,  ώστε να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες διαδραστικότητας του μεγάλου αριθμού μελών και επισκεπτών της Epicos από την παγκόσμια αγορά.

Η νέα έκδοση του portal διαθέτει βελτιωμένο μηχανισμό πλοήγησης, επανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, αναβαθμισμένη μηχανή αναζήτησης περιεχομένου, σύνθετες δυνατότητες δοσοληψιών, φιλικότερη διαχείριση προφίλ μελών καθώς και νέες υπηρεσίες πληροφόρησης. Η νέα αρχιτεκτονική έχει βελτιώσει ιδιαίτερα την απόδοση του Portal, ενώ επιπλέον παρέχεται πλήρης διασύνδεση με τα εσωτερικά συστήματα της εταιρίας  (CRM, ERP), καθώς και με εξωτερικούς συνδέσμους περιεχομένου.

Η Atcom υλοποίησε τη νέα ιστοσελίδα της Aldemar Hotels

Ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας, www.aldemarhotels.com, πραγματοποιήθηκε με γνώμονα τη φιλικότητα προς το χρήστη και τις μηχανές αναζήτησης (search engine friendly)και αντικατοπτρίζει έντονα το κοινωνικά υπεύθυνο εταιρικό προφίλ και τις αξίες του Ομίλου. Περιλαμβάνει  πληροφορίες για τα ξενοδοχεία  και τις υπηρεσίες που παρέχουν ενώ εμπλουτίστηκε με νέο φωτογραφικό υλικό καθώς και με βελτιωμένη υπηρεσία ηλεκτρονικών κρατήσεων.

Η Πλέγμα ανέλαβε έργο ευρυζωνικότητας για τη Ν. Πειραιά

Σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη και αξιολόγηση προηγμένων υπηρεσιών, πληροφόρησης και τηλεπικοινωνιών που θα παρέχονται σύμφωνα με την τοποθεσία των χρηστών (location – based) πάνω από τα ασύρματα δίκτυα πρόσβασης της Νομαρχίας Πειραιά.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου: α) Θα αναπτυχθούν υπηρεσίες καινοτόμου χαρακτήρα που στοχεύουν στην αναβάθμιση του ενημερωτικού – πολιτισμικού προϊόντος της Νομαρχίας παρέχοντας ένα σύστημα ηλεκτρονικής ξενάγησης με πληροφορίες αξιοθέατων, διαδρομών, ψυχαγωγίας κ.α., β) Θα αναπτυχθούν σημεία πρόσβασης στις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες της Νομαρχίας προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες και ενημέρωσής τους διευκολύνοντας έτσι το έργο της Νομαρχίας και ενισχύοντας παράλληλα την χρήση ευρυζωνικών υπηρεσιών και άρα την προώθηση της ευρυζωνικότητας και γ) Θα εγκατασταθούν 5 νέα wi – fi hotspots.

Το Έργο χρηματοδοτείται κατά 80% από το ΕΣΠΑ και 20% από εθνικούς πόρους. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 260.640 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.