IBM: Αύξηση 9% στα καθαρά κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο

Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. δολάρια ή 3,59 δολ. ανά μετοχή από 4,4 δισ. δολάρια ή 3,27 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα σημείωσαν μικρή άνοδο και διαμορφώθηκαν στα 27,23 δισ. δολάρια από 27 δισ. δολάρια. Συνολικά για το 2009, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 13,4 δισ. δολάρια ή 10,01 δολάρια ανά μετοχή από από 12,3 δισ. δολάρια ή 8,89 δολάρια ανά μετοχή το 2008. Τα έσοδα για το 2009 διαμορφώθηκαν στα 95,8 δισ. δολάρια σημειώνοντας πτώση 8% σε σχέση με το 2008.

Threat Bulletin: Οι απατεώνες του internet εκμεταλλεύονται τον σεισμό στην Αΐτή

Ορισμένοι από αυτούς στέλνουν spam e-mails επιδιώκοντας σε δωρεές και σε αλλοίωση των αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, έχοντας ως απώτερο στόχο την προσβολή των υπολογιστών με malware. Παρακάτω υπάρχει ένα τέτοιο παράδειγμα: οι απατεώνες χρησιμοποιούν τη σωστή ταχυδρομική διεύθυνση, ενώ πράγματι υπάρχει έκκληση του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού (British Red Cross –BRC) για δωρεές με στόχο την παροχή βοήθειας στα θύματα της καταστροφής. Η διαφορά είναι ότι ο BRC δεν χρησιμοποιεί την εταιρεία Western Union για τις δωρεές του. Επίσης, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν ανήκει στον BRC. Όλα τα χρήματα που στέλνονται, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες που δίνονται από αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση, δεν πρόκειται να βοηθήσουν κανέναν στην Αϊτή, αλλά θα καταλήξουν στα χέρια των κυβερνοεγκληματιών.

Σε λειτουργία ο νέος εθνικός κόμβος διασύνδεσης internet

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι η λειτουργία του νέου κόμβου σηματοδοτεί την ωρίμανση του ελληνικού Διαδικτύου και θα προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες πρόσβασης για τους χρήστες, μείωση του κόστους για τις διεθνείς διασυνδέσεις των παροχων κ.ά.
Ο νέος εθνικός κόμβος διασύνδεσης GRIX ο οποίος είναι η μετεξέλιξη αυτού που λειτουργούσε από το 1997, στεγάζεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ο Π. Τσανάκας, πρόεδρος του ΕΔΕΤ σημείωσε ότι το έργο ολοκληρώθηκε σε περίπου 2 χρόνια και υποστηρίζει ταχύτητες ανταλλαγής κίνησης στα 10 gigabit, ενώ ήδη προετοιμάζεται η αναβάθμιση της ταχύτητας μέχρι τα 100 GB ώστε το δίκτυο να είναι έτοιμο όταν οι ανάγκες το απαιτήσουν.

Πάνω από 1 εκατ. οι γραμμές αδεσμοποίητης πρόσβασης στο τοπικό βρόχο

Συγκεκριμένα, οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο έφτασαν τις 1.000.909 γραμμές, παρουσιάζοντας αύξηση 55% σε σχέση με τις 31/12/2008 και 21% σε σχέση με τις 30/6/2009. Σημειώνεται ότι το 53% των βρόχων έχουν ενεργοποιηθεί στην Αττική ενώ το υπόλοιπο 47% στην επαρχία.

H Vatiras υλοποίησε έργο infokiosk στο μουσείο Ηγουμενίτσας

Τα infokiosk Classic είναι τελευταίας τεχνολογίας, διαθέτουν πάχος σώματος μόλις 4,5cm,  οθόνες υψηλής ευκρίνειας TFT-LCD & touch screen 19’’, είναι εξοπλισμένα με  σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα και διαθέτουν εξαιρετικό design κατάλληλο για εγκατάσταση και χρήση σε εσωτερικούς χώρους Μουσείων. Τα infokiosk Classic κατασκευάζονται από την friendlyway A.G Γερμανίας.

Επιτυχής υλοποίηση έργου SAP στην Ford Financial Greece από Deloitte & Agile

Η λύση SAP που επιλέχθηκε είναι προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις του τραπεζικού κλαδικού λογιστικού σχεδίου και του ΚΒΣ ώστε να είναι συμβατή με την ελληνική φορολογική νομοθεσία, ενώ παράλληλα έχει σχεδιαστεί με τρόπο που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνεργασία με τα αντίστοιχα λογιστικά συστήματα της εταιρίας στο εξωτερικό. Το προ-παραμετροποιημένο περιβάλλον του SAP Financials for Banking εξασφαλίζει για την Τράπεζα πολύ μικρό κόστος εγκατάστασης και συντήρησης, μικρό χρόνο υλοποίησης και ταυτόχρονα ένα απόλυτα σταθερό σύστημα που καλύπτει όλες τις ανάγκες πληροφόρησης μιας σύγχρονης τράπεζας σε ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, η λύση έχει το πλεονέκτημα της ταυτόχρονης λειτουργίας στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα, ενώ έχει τη δυνατότητα να αυτοματοποιεί εργασίες που απαιτούν πολύ χρόνο για να πραγματοποιηθούν, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγικότητα και μειώνοντας τα έξοδα.  Πέραν όλων αυτών η υλοποίηση του SAP στην Ford Financial Greece ανταποκρίθηκε με επιτυχία στα ιδιαίτερα υψηλά πρότυπα του ομίλου της Ford Credit Bank σε θέματα ασφάλειας, εσωτερικού ελέγχου και διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Deloitte και η Agile έχουν σημαντική εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, τόσο στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, όσο και στη διαχείριση σύνθετων έργων πληροφορικής, και ειδικότερα στην υλοποίηση συστημάτων SAP.

H Data Concept ολοκλήρωσε το έργο για την κατασκευή δυκτιακής πύλης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ

Αντικείμενο του έργου ήταν η κατασκευή και παράδοση σε πλήρη λειτουργία δικτυακής πύλης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ στο διαδίκτυο, η οποία θα περιλαμβάνει τις παρακάτω εφαρμογές: α) Ο δικτυακός τόπος πρέπει να έχει μορφή δικτυακής πύλης, η οποία να είναι φιλική και εύκολη στη διαχείριση από του χρήστες-επισκέπτες, β)  Δοκιμή, υποστήριξη και πλήρη τεκμηρίωση της ιστοσελίδας, γ) Θα πρέπει να υποστηρίζεται μηχανισμός αυθεντικοποίησης και εξουσιοδότησης χρηστών για την παραχώρηση ή ανάκληση δικαιωμάτων εγγραφής, δ) Θα πρέπει να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις ασφάλειας και ε) Η ιστοσελίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. θα περιλαμβάνει την ιστοσελίδα «ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ και οι Ολυμπιακοί Αγώνες», την ιστοσελίδα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.