Vodafone: Αύξηση άνω του 10% στα έσοδα

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στις 11,5 δισ. λίρες, ενώ τα συνολικά έσοδα του ομίλου από τον τομέα των υπηρεσιών ανήλθαν στις 10,7 δισ. λίρες, με αύξηση 11%. Οι κεφαλαιακές δαπάνες της εταιρείας διαμορφώθηκαν στις 1,3 δισ. λίρες έναντι 1,37 δισ. λιρών την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ότι η πελατειακή βάση του τομέα κινητής τηλεφωνίας ενισχύθηκε κατά 10,3 εκατ. διαμορφούμενη στα 333 εκατ. Η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι τα EBITDA στο γ’ τρίμηνο κινήθηκαν ανάλογα με τις εκτιμήσεις. Ενώ τοποθετεί τα αναπροσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για ολόκληρο το έτος μεταξύ 11,4-11,8 δισ. λιρών.

Intel: Πρώτη παγκοσμίων τεχνολογία κατασκευής NAND στα 25nm

Οι μνήμες NAND flash χρησιμοποιούνται σε προϊόντα καταναλωτικών ηλεκτρονικών για την αποθήκευση data ή άλλων αρχείων media, διατηρώντας τις αποθηκευμένες πληροφορίες ακόμη και όταν η συσκευή είναι εκτός λειτουργίας. Η τεχνολογία των 25nm θα επιτρέψει στην IM Flash Technologies (IMFT), την κοινοπραξία της  Intel και της Micron για τις μνήμες NAND flash, να προχωρήσει στην κατασκευή μνήμης 8 gigabytes (GB) σε μία και μόνο κυψέλη NAND, δημιουργώντας έτσι storage υψηλής χωρητικότητας για τα σύγχρονα μικροσκοπικά gadgets της αγοράς των καταναλωτικών προϊόντων.

Με φυσικές διαστάσεις που δεν ξεπερνούν τα 167mm2 , η μνήμη αυτή θα είναι αρκετά μικρή για να περάσει μέσα από την τρύπα που βρίσκεται στο κέντρο ενός ψηφιακού δίσκου (CD), αλλά θα καταφέρει να αποθηκεύει 10 φορές περισσότερα δεδομένα σε σύγκριση με αυτόν (ένα τυπικό CD μπορεί να αποθηκεύσει 700 megabytes από data).

Hellastat: Μειωμένα έσοδα και περιθώρια κερδοφορίας στην κινητή

Η εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, λόγω του κορεσμού που έχει επιφέρει η πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή κάλυψη. Με 20 εκατ. συνδέσεις, ονομαστική διείσδυση στον πληθυσμό της τάξης του 170%, κάλυψη σχεδόν στο 100% της ελληνικής επικράτειας, θεωρείται ότι στην ουσία δεν υφίστανται πλέον νέοι πελάτες και συνεπώς περιθώρια μεγαλύτερης ανάπτυξης, ενώ οι νέες συνδέσεις το β’ τρίμηνο του 2009 εμφάνισαν κάμψη κατά 10,4%.

Ο συνεχής τιμολογιακός πόλεμος έχει οδηγήσει σε μείωση εσόδων, ενώ παράλληλα τα ARPU και τα περιθώρια κερδοφορίας υποχωρούν. Στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας o OTE εξακολουθεί να κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς (92,2% στα μέσα του 2008).

Ωστόσο, σε όρους όγκου εξερχόμενης κίνησης το μερίδιο του ΟΤΕ περιορίζεται σε 66% έναντι 34% των εναλλακτικών παρόχων. Η ενίσχυση των εναλλακτικών παρόχων οφείλεται στη δημιουργία γραμμών Αδεσμοποίητης Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ). Το πρώτο εξάμηνο του 2008 λειτουργούσαν 412.000 γραμμές ΑΠΤΒ, ενώ οι γραμμές Προεπιλογής Φορέα είχαν μειωθεί σε περίπου 673.000.

Οι εναλλακτικοί πάροχοι στο τέλος του 2009 διέθεταν περίπου 985.000 απελευθερωμένες συνδέσεις. Το 2009 εκτιμάται ότι η αξία αγοράς της σταθερής τηλεφωνίας διατηρήθηκε σταθερή.

Η διείσδυση της ευρυζωνικότητας στα ελληνικά νοικοκυριά εξακολουθεί να αυξάνεται παρά τη φθίνουσα οικονομική δραστηριότητα. Έτσι, στο πρώτο εξάμηνο του 2009 διαμορφώθηκε στο 15,6%, με τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις να αριθμούν πλέον τα 1,75 εκ. (+40,7% σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό εξάμηνο).

Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των γραμμών ΑΠΤΒ, οι οποίες τον Ιούνιο του 2009 ξεπέρασαν τις 828.000 (σχεδόν όλες οι ευρυζωνικές γραμμές είναι τεχνολογίας DSL). Η γεωγραφική κάλυψη διαμορφώνεται πλέον σε 88%, με το 49,4% των συνδέσεων να είναι ταχύτητας 2 Mbps, ενώ το 39,2% υπερβαίνει τα 10 Mbps.

Το 2009 οι εναλλακτικοί πάροχοι κατείχαν το 42% των γραμμών, μερίδιο που παρουσιάζει συνεχή ενίσχυση λόγω της προώθησης των πακέτων double play.

Η Comsys IT Partners εξαγοράστηκε από την Manpower

Η συμφωνία έχει ήδη εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών. Οι υπηρεσίες της Comsys IT Partners θα ενσωματωθούν στις υπηρεσίες που προσφέρει η Manpower Professional, δηλαδή στον κλάδο της εταιρείας που εστιάζει στην εύρεση εξειδικευμένων στελεχών. Με την απορρόφηση της Comsys IT Partners και σε συνδυασμό με την Elan, τα έσοδα της Manpower από υπηρεσίες στελέχωσης με εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών καθώς και από την ανάληψη επιχειρησιακών λειτουργιών στο ΙΤ ξεπερνούν τα 2,5 δισ. δολάρια.

Ο συνολικός αριθμός των Συμβούλων Εργασίας της Manpower μετά τη νέα αυτή συνεργασία θα ξεπεράσει τους 25.000 και τα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών της Manpower θα φθάσουν, με την προσθήκη των 400 γραφείων της Comsys, τα 4.400. Η συγκεκριμένη εξαγορά διευρύνει περαιτέρω τη γεωγραφική κάλυψη της Manpower παγκοσμίως, η οποία είναι η μοναδική εταιρεία με παρουσία σε 82 χώρες και στις 5 ηπείρους.

Oracle: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερδία για τις λύσεις SOA

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι λύσεις Service Oriented Αρχιτεκτονικής, Enterprise Content Management & Collaboration της Oracle, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαλειτουργικότητα μεταξύ των λύσεων αυτών που στόχο έχει τη μείωση του κόστους και τη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών διαδικασιών. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αndrew Gilboy, VP EMEA Sales Enterprise 2.0, ο οποίος μοιράστηκε με το κοινό επιτυχίες της Oracle στην Ευρώπη για το συγκεκριμένο χώρο τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, δίνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα της διασφάλισης των επενδύσεων των πελατών και της μείωσης του κόστους.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους πελάτες μας με τα προϊόντα νέας γενιάς στο χώρο του Enterprise 2.0. Η ημερίδα συνεχίστηκε με παρουσιάσεις των ειδικών της Oracle Ελλάς στο χώρο της Διαχείρισης Περιεχομένου, της Διαλειτουργικότητας Διαδικασιών και της συνεργατικότητας μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας, εμβαθύνοντας στις πρωτοποριακές αυτές λύσεις.

Cisco: Αύξηση κερδών και εσόδων κατά το β’ τρίμηνο

Ειδικότερα, η Cisco ανακοίνωσε για το τρίμηνο χρήσης κέρδη 1,9 δισ. δολάρια ή 32 cents ανά μετοχή από 1,5 δισ. δολάρια ή 26 cents ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 8% και διαμορφώθηκαν σε 9,8 δισ. δολ. από 9,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 40 cents ανά μετοχή.

Η Space Hellas ανέλαβε την αναβάθμιση τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού

Συγκεκριμένα, η Space Hellas, Cisco Silver Certified Partner, ανέλαβε για το Δήμο Θεσσαλονίκης την προμήθεια, εγκατάσταση και παραμετροποίηση ενός Cisco Catalyst Multilayer Switch της σειράς 6500. Το νέο switch, θα αποτελέσει τον πυρήνα της τηλεπικοινωνιακής υποδομής του Δήμου, μετά τη μεταφορά των υπηρεσιών του στο Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.