Το AIT ηγείται Ευρωπαϊκού Ερευνητικού Προγράμματος

Το Accordance είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του 7ου Π.Π. και συγκεκριμένα από την EU μονάδα “Network of the Future”. Η διάρκεια του έργου είναι 36 μήνες, ο προϋπολογισμός του είναι άνω των 5.000.000 ευρώ και το ύψος της χρηματοδότησης από την Ε.Ε. φτάνειτα 3.500.000 ευρώ. Το έργο Accordance εισάγει μiα καινοτόμο αρχιτεκτονική δικτύου πρόσβασης επόμενης γενεάς(FTTx) βασισμένη στις τεχνολογίες OFDMA (Orthogonal Frequency Division Multiple Access) και WDM, οι οποίες προσφέρουν εξαιρετικά υψηλό εύρος ζώνης (συνολικά έως και 100 Gbps) καθώς και εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη. Η υλοποίηση των στόχων του έργου θα γίνει εφικτή με τη συνδυασμένη χρήση φωτονικών και ηλεκτρονικών τεχνολογιών αιχμής καθώς και εξελιγμένων αλγορίθμων.Η αρχιτεκτονική του Accordance πρόκειται όχι μόνο να προσφέρει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τις τρέχουσες λύσεις παθητικών οπτικών δικτύων βασισμένων σε TDMA (GPON, EPON), αλλά επίσης να καταστήσει εφικτή τη σύγκλιση μεταξύ ενσύρματης (οπτική ίνα, χαλκός) και ασύρματης πρόσβασης (WiMax, LTE).

Πραγματικότητα πλέον οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητών

Οι εταιρείες γνωστοποίησαν τα αποτελέσματα της πολύμηνης συνεργασίας τους και για πρώτη φορά παρουσίασαν ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου βασισμένο στην τεχνολογία NFC που είναι ενσωματωμένη στην κάρτα SIM. Οι συμμετέχουσες εταιρείες παρείχαν περισσότερες από 400 συσκευές συμβατές με την τεχνολογία NFC στους VIP καλεσμένους τους για να τις χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας Star NFC της εταιρίας Samsung περιλαμβάνουν κάρτες SIM της εταιρίας Telefόnica SIM τεχνολογίας O2, οι οποίες διαθέτουν πίστωση ύψους 60 ευρώ, καθώς και την εφαρμογή πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου της εταιρίας La Caixa.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις νέες συσκευές για να αγοράσουν τρόφιμα ή ποτά αξίας μέχρι και 75 ευρώ σε περισσότερα από 30 εμπορικά καταστήματα σε όλο το Συνέδριο. Επιλεγμένοι κάτοχοι της Πλατινένιας ή της Χρυσής άδειας εισόδου στο Συνέδριο προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα και τους δόθηκε η συσκευή, η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο περίπτερο του οργανισμού GSMA, καθώς και σε επιλεγμένα περίπτερα συνεργατών προκειμένου να δοκιμάσουν άλλες εφαρμογές ανέπαφων πληρωμών.

Οι συμμετέχοντες στο πιλοτικό πρόγραμμα είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τρόφιμα και ποτά, κρατώντας απλά τις συσκευές Samsung NFC μπροστά από το τερματικό ανέπαφων συναλλαγών για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ. Για αγορές άνω των 10 ευρώ χρειαζόταν η εισαγωγή κωδικού που πληκτρολογούσε ο κάτοχος στη συσκευή του πριν την τοποθετήσει μπροστά από το τερματικό. Οι συναλλαγές εγκρίνονταν αυτόματα, χρησιμοποιώντας χρήματα που υπήρχαν σε λογαριασμό La Caixa Visa.

O Rainer Rathgeber νέο μέλος του Δ.Σ. του ΟΤΕ

Στη θέση του, για το υπόλοιπο της θητείας του και με την ίδια ιδιότητα, εξελέγη ο Rainer Rathgeber. Ο R. Rathgeber, μέλος του Δ.Σ. της Cosmote από τον Ιούλιο του 2009, γεννήθηκε το 1964 και ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό της Deutsche Telekom από το 2002. Σήμερα, ο R, Rathgeber είναι Αντιπρόεδρος υπεύθυνος Marketing στον τομέα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης για θέματα που αφορούν στον Όμιλο ΟΤΕ. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2009 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της T-Mobile Hrvatski, καθώς επίσης COO του τομέα κινητής τηλεφωνίας στο Συμβούλιο της Telekom Hrvatski. Πριν ενταχθεί στον Όμιλο της Deutsche Telekom, είχε αναλάβει σειρά θέσεων ευθύνης σε εταιρείες Συμβούλων, όπως η A.T. Kearney και η Roland Berger στη Γερμανία και τη Λατινική Αμερική. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Passau.

Ο Αργύρης Μπακλέζος στην ICAP Group

Ο τομέας των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης περιλαμβάνει τις Διευθύνσεις Στρατηγικού και Επιχειρηματικού Σχεδιασμού, Οργανωτικού και Λειτουργικού Σχεδιασμού, Διοίκησης Έργων και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, καθώς και την καινούργια Διεύθυνση Enabling Technologies. Οι επικεφαλής των επιμέρους Διευθύνσεων, Γιώργος Μελισσαρόπουλος, Δημήτρης Βιλαέτης, Μαρία Βιγλάκη και Φούλη Λαμπροπούλου, διατηρούν τις αρμοδιότητές τους, οι οποίες θα συντονίζονται και επιβλέπονται σε επίπεδο Τομέα από τον Αργύρη Μπακλέζο.

Ο Α. Mπακλέζος, ξεκίνησε τη καριέρα του στην EDS και το 1995 ανέλαβε την τεχνική διεύθυνση της Cybermedia R&D. Το 1997 μετακινήθηκε στην KPMG όπου σαν Manager και Senior Manager ήταν υπεύθυνος για την ανάπτυξη και προώθηση τεχνολογικών λύσεων αιχμής (Data Warehouse, MIS, Information Risk Management, e-Business κλπ.) και τη διαχείριση πληθώρας έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Tο 2005 συνέχισε τη καριέρα του στην Sun στη θέση του Client Solutions Manager για την περιοχή της Ελλάδας και των Βαλκανίων και στην συνέχεια ανέλαβε το τμήμα των Professional Services για την ευρύτερη περιοχή της Ρωσίας, Νότιας, Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής καλύπτοντας συνολικά 96 χώρες. Από το 2007 ανέλαβε Διευθύνων Σύμβουλος της Sun στην Ελλάδα.

H Active Computer Systems ανέλαβε έργο Managed Print Services

Η πρώτη φάση του  έργου αφορά την προμήθεια και διαχείριση του συνόλου του εκτυπωτικού στόλου της Aldemar (HP Laser printers & MFPs)  για 5 χρόνια στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα, ενώ η δεύτερη φάση την  επέκταση του έργου στην ξενοδοχειακή μονάδα  της Κρήτης. H Active Computer Systems, εξειδικεύεται τα τελευταία χρόνια στα έργα διαχείρισης εκτυπωτικού στόλου (MPS) και έχει αναλάβει και υλοποιεί μεγάλα έργα σε οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το τμήμα MPS της Active, διαχειρίζεται περισσότερες  από 1000 εκτυπωτικές μηχανές προσφέροντας  ολοκληρωμένη λύση,  προσφέροντας δυνατότητες χρηματοδότησης (leasing) καθώς και δωρεάν προμήθεια αναλωσίμων, ανταλλακτικών και εργασίας καθ’ όλη τη διάρκεια της συμφωνίας.

Η Austrian και η Amadeus υπογράφουν συμφωνία πλήρους περιεχομένου

Η συμφωνία θα ισχύσει μέχρι και το τέλος του 2014 και από την 1η Μαρτίου 2010 τα ταξιδιωτικά γραφεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα αποκτήσουν πρόσβαση στον πλήρη κατάλογο τιμών και inventory της Austrian Airlines, μέσω της Amadeus, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Η συμφωνία προβλέπει πως το πρόγραμμα, οι τιμές, η διαθεσιμότητα θέσεων και το inventory της Austrian Airlines που διατίθενται μέσα από το σύστημα της Amadeus θα είναι τα ίδια, και θα διατίθενται κάτω από τις ίδιες συνθήκες, όπως μέσα από οποιοδήποτε άλλο έμμεσο ή άμεσο κανάλι διανομής, πάροχο ή ιστοσελίδα. Η Amadeus αποτελεί πλέον έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες διανομής για την Austrian Airlines.

H Gennet ανέλαβε το portal εύρεσης εργασίας της Ν.Α. Μηγνησίας

Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του εργαζόμενου Πολίτη, αλλά και των τοπικών επιχειρήσεων  με τη δημιουργία ολοκληρωμένης πλατφόρμας, η οποία θα δώσει την δυνατότητα στους Πολίτες να έχουν πρόσβαση μέσω διαδικτύου, κινητών τηλεφώνων (μέσω ειδικής έκδοσης της πύλης) και SMS στην Υπηρεσία της Νομαρχίας που θα αφορά τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας, πληροφορίες για την συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης και άλλα επιδοτούμενα και μη επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης και σε προγράμματα ενίσχυσης της αυτοαπασχόλησης. Ταυτόχρονα θα προσφέρει στις τοπικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργούν «τυπικά» profiles για την εξεύρεση υπαλλήλων άμεσα αλλά και σε μελλοντικό χρόνο.

Οι γενικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν, μεταξύ άλλων, το σύνολο της Πύλης σε λειτουργικό και τεχνολογικό επίπεδο περιλαμβάνουν: α) Συστήματα «ανοικτής» αρχιτεκτονικής (open architecture), β) Χρήση συστημάτων διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων (RDBMS) για την ευκολία διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, για τη δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογών φιλικών στον χρήστη, για την αυξημένη διαθεσιμότητα του συστήματος και για τη δυνατότητα ελέγχου των προσβάσεων στα δεδομένα, γ) Χρήση σουίτας εργαλείων ανάπτυξης, συντήρησης και διαχείρισης των εφαρμογών και των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν, η οποία θα είναι συμβατή με την επιλεχθείσα βάση δεδομένων και δ) Χρήση γραφικού περιβάλλοντος λειτουργίας του χρήστη με το σύστημα (GUI) για την αποδοτική χρήση των εφαρμογών και την ευκολία εκμάθησής τους.Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 160.650 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.