Cisco: Συνεχής αύξηση της διακίνησης δεδομένων μέσω φορητών συσκευών

Σύμφωνα με την έρευνα, η ετήσια διακίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο θα φτάσει τα 3.6 exabytes το μήνα ή τον ετήσιο ρυθμό μεταφοράς της τάξης των 40 exabytes μέχρι το 2014. Αυτό το νούμερο ισοδυναμεί με 39 φορές αύξηση από το 2009 έως το 2014, ή με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 108%. Δύο πολύ σημαντικές τάσεις είναι η αιτία αυτής της αύξησης -η διάδοση των φορητών συσκευών και η ευρεία κατανάλωση περιεχομένου mobile video. Μέχρι το 2014 ενδέχεται να υπάρχουν περισσότερες από 5 δισεκατομμύρια προσωπικές συσκευές που συνδέονται σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας -και μερικά δισεκατομμύρια ακόμη συνδέσεις συσκευών που επικοινωνούν μεταξύ τους (machine-to-machine). Το mobile video θα αποτελεί σύμφωνα με τη μελέτη το 66% όλης της διακίνησης δεδομένων μέσω δικτύων κινητής μέχρι το 2014, σημειώνοντας 66 φορές αύξηση από το 2009 μέχρι το 2014 – ο μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης οποιασδήποτε εφαρμογής δεδομένων σε δίκτυα κινητής, όπως καταγράφεται στην Cisco VNI Global Mobile Data Forecast.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η μέρα καινοτομίας της Microsoft Ελλάς

Η φετινή διοργάνωση έδωσε το βήμα στη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων μεταξύ εκπροσώπων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, θέτοντας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις προοπτικές ενσωμάτωσης της καινοτομίας στην εκπαίδευση ενώ, παράλληλα, φιλοξένησε μια σημαντική προσπάθεια καταγραφής της πορείας της καινοτομίας, τον «Ελληνικό Χάρτη Καινοτομίας». Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της φετινής διοργάνωσης, η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο θεματικούς άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορούσε στην παρουσίαση του «Ελληνικού Χάρτη Καινοτομίας», μιας επιστημονικής έρευνας, που πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Δρ. Δημήτρη Δενιόζου, τα ευρήματα της οποίας υποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, αναφορικά με την καινοτομία, κινείται κάτω από το μέσο όρο των 27 ευρωπαϊκών κρατών – μελών, σημειώνοντας, ωστόσο, ανοδική πορεία τα τελευταία έτη. Ο δεύτερος άξονας εστίασε στον τομέα της εκπαίδευσης και διερεύνησε τρόπους με τους οποίους η καινοτομία θα μπορούσε να αναβαθμίσει την παιδεία, μέσω της ενσωμάτωσης τεχνολογικά πρωτοποριακών μεθόδων διδασκαλίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

H Intracom Defense Electronics διευρύνει τη συνεργασία της με τη NAMSA

Οι ενδιαφερόμενες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων των είκοσι οκτώ (28) χωρών-μελών του NATO έχουν πλέον την ευκαιρία να προμηθευτούν υλικά και να εξασφαλίσουν υπηρεσίες της Intracom Defense Electronics μέσω των υφισταμένων διαδικασιών της NAMSA. Η NAMSA έχει την ευθύνη οργάνωσης κοινών προμηθειών ανταλλακτικών και επισκευών καθώς και παροχής υπηρεσιών που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη των διαφόρων οπλικών συστημάτων των χωρών – μελών του ΝΑΤΟ.

Ιntelli Solutions: Ο Όμιλος FIMBank διακρίθηκε ως Leader in Trade για το 2009

Σ’ αυτή την βράβευση η FIMBank plc αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη οργάνωση Factoring (‘Best Factoring House’), ενώ η London Forfaiting Company Ltd  κατοχύρωσε τον τίτλο της καλύτερης Forfeiting οργάνωσης ( ‘Best Forfaiting House’) για δεύτερη συνεχή χρονιά. Οι δύο εταιρίες στηρίζουν την πλήρη λειτουργία τους   στο προϊόν Kastle Factoring, της 3i-Infotech. Το GTR  είναι το ηγετικό περιοδικό που απευθύνεται στην διεθνή αγορά  trade finance με αντικείμενο και κοινό τα σημαντικότερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, credit insurers, traders, νομικούς και χρηματοοικονομικούς συμβούλους.

Ο ετήσιος διαγωνισμός «Leaders in Trade» στοχεύει στο να δώσει την ευκαιρία στους αναγνώστες του περιοδικού να εκφράσουν την άποψη τους στο ποια χρηματοοικονομικά ιδρύματα αριστεύουν στην κατηγορία τους κατά τη διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς.Η FIM Business Solutions παρέχει με επιτυχία υπηρεσίες σε οργανισμούς που εντάσσουν καινοτομική τεχνολογία που βελτιώνει την αποδοτικότητα τους με ολοκληρωμένες λύσεις  στους τομείς του Application Service Provision, Business Process Outsourcing και Hosting Facilities στην αγορά των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η καθολική λειτουργία της  FIMBank plc’s Factoring  καθώς και τωνjoint venture συνεργατών της παγκόσμια βασίζεται στο  3i-Infotech Kastle Factoring, που υλοποίησε η FIM Business Solutions. Το 3i-Infotech Kastle Factoring θεωρείται ένα από τα κορυφαία λογισμικά στο χώρο του Factoring, σύμφωνα με τους εγκυρότερους αναλυτές.

Νέες εγκαταστάσεις λύσεων τηλεκπαίδευσης από τη Cyberstream

Η πλατφόρμα της Elluminate αποτελεί διεθνώς μία από τις κορυφαίες επιλογές για την υλοποίηση προγραμμάτων σύγχρονης κατάρτισης και τη διενέργεια online συναντήσεων (web conferencing) μεταξύ εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων που δεν βρίσκονται στον ίδιο φυσικό χώρο.

Η Entersoft υλοποίησε έργο ERP στις Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ

Στόχος της εταιρείας ήταν η αναβάθμιση του πληροφοριακού της συστήματος με την επιλογή ενός σύγχρονου και με εκτεταμένες δυνατότητες συνδυαστικού ΜΙS Reporting ERP συστήματος καθώς και η ενοποίηση και αυτοματοποιημένη διαχείριση των λειτουργιών και των διαδικασιών της. Η Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.,  είναι η συνέχεια της υπηρεσίας Πόρτα-Πόρτα, που λειτουργεί στη χώρα εδώ και 20 χρόνια. Η εταιρεία αποτελεί έναν ολοκληρωμένο και αξιόπιστο συνεργάτη μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών της χώρας, παρέχοντας λύσεις κούριερ ενώ παράλληλα προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες και για το ευρύ κοινό. Διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικό δίκτυο εξυπηρέτησης στο χώρο με 750 ταχυδρομικά καταστήματα και 20 υποκαταστήματα.

Η εταιρεία διέθετε πολυεθνικό λογισμικό το οποίο αποφάσισε να αντικαταστήσει με το Entersoft Business Suite για να καλύψει το σύνολο των απαιτήσεων της και να υποστηρίξει την στρατηγική της ανάπτυξη. Με το Entersoft Business Suite,  η Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ, διασφάλισε την ομοιογένεια των διαδικασιών και των δεδομένων της και την  αποτελεσματική παρακολούθηση των λειτουργιών της. Το πληροφοριακό σύστημα της Entersoft, επιπλέον  εξασφάλισε στην εταιρεία ένα πλούσιο MIS Reporting, ευελιξία στη χρήση αλλά και επεκτασιμότητα του συστήματος για τις περαιτέρω ανάγκες ανάπτυξής της.

H Pansystems ανέλαβε την προμήθεια laptop στην Ε.Σ.Δ.Λ.

Το έργο αφορά στην προμήθεια, παράδοση, θέση σε πλήρη λειτουργία υλικού εξοπλισμού πληροφορικής, ήτοι εξήντα ενός (61) φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το τίμημα της προμήθειας ορίστηκε στις 72.501 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.