ΕΕΤΤ: Αύξηση 6,8% των ευρυζωνικών συνδέσεων κατά το Δ’ τρίμηνο

Σε απόλυτα μεγέθη, η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε 122.335 νέες ευρυζωνικές συνδέσεις  κατά τη διάρκεια του τριμήνου, έναντι 40.861 νέων συνδέσεων που σημειώθηκαν το προηγούμενο τρίμηνο. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν σημαντική μείωση του ρυθμού ευρυζωνικής ανάπτυξης, καθώς το Β εξάμηνο 2009 οι ευρυζωνικές συνδέσεις αυξήθηκαν κατά 113.845 γραμμές έναντι 246.820 το Α εξάμηνο 2009. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία στοιχεία της Cocom για την πορεία της ευρυζωνικότητας στην Ευρώπη στις 30/6/2009, η Ελλάδα κατά το διάστημα 30/6/2008 έως 30/6/2009, παρουσίασε την τέταρτη υψηλότερη αύξηση αριθμού ευρυζωνικών γραμμών ανά κάτοικο μεταξύ των 27 κρατών μελών της Ε.Ε.

Ακόμα, οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ), σημείωσαν νέα άνοδο, φθάνοντας τις 987.310 γραμμές στο τέλος του έτους. Η πλειοψηφία των γραμμών αυτών χρησιμοποιήθηκε για την παροχή υπηρεσιών ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2009, το 41,5% των ευρυζωνικών γραμμών παρεχόταν μέσω ΑΠΤΒ. Οι γραμμές ΑΡΥΣ (χονδρικής) εξακολουθούν να μειώνονται, φθάνοντας το 2,7% του συνόλου των ευρυζωνικών γραμμών.

Τέλος, ο αριθμός των ενεργών συνδρομητών κινητών τηλεπικοινωνιών 3ης γενιάς (3G),που κατά το τελευταίο τρίμηνο έκαναν χρήση υπηρεσιών δεδομένων 3G ( πρόσβαση στο Internet, πρόσβαση σε περιεχόμενο Web/Internet, πρόσβαση σε περιεχόμενο Online Gaming κ.λ.π.) έφθασε το Δεκέμβριο του 2009 τους 1.374.783 (διείσδυση στον πληθυσμό 12,21%), εκ των οποίων  οι 225.325 κάνουν χρήση καρτών για πρόσβαση στο Internet από φορητούς υπολογιστές, μέσω δικτύων 3G. Σημειώνεται ότι οι γραμμές αυτές δεν λαμβάνονται υπ’ όψη στον υπολογισμό της ευρυζωνικής διείσδυσης.

H IBM καταργεί τους περιορισμούς στην πλατφόρμα x86

Οι νέοι Servers eX5 είναι το αποτέλεσμα μιας τριετούς προσπάθειας τεχνολογικού σχεδιασμού, για την πιο οικονομική λειτουργία των enterprise συστημάτων x86. Το χαρτοφυλάκιο των eX5 σηματοδοτεί τη δεύτερη οικογένεια συστημάτων της IBM για το 2010, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για φορτία εργασίας υψηλών απαιτήσεων και για το σημαντικό περιορισμό του κόστους της υφιστάμενης υποδομής πληροφορικής. Αυτά τα συστήματα παρουσιάστηκαν στην έκθεση CeBIT, στη Γερμανία, και θα αρχίσουν να διατίθενται επισήμως στην αγορά αργότερα αυτό το μήνα και σταδιακά σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Τα νέα συστήματα ακολουθούν μια ισχυρή τάση αύξησης του μεριδίου αγοράς της IBM. Η IBM κέρδισε περισσότερο μερίδιο εσόδων από κάθε άλλο μεγάλο προμηθευτή Servers x86 σε κάθε τρίμηνο του 2009, σύμφωνα με την IDC, και πλέον κατέχει μερίδιο σχεδόν 20% – μια αύξηση 3,5 μονάδων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με την IDC, η IBM ξεπέρασε τις επιδόσεις της αγοράς συστημάτων blade το 4ο τρίμηνο του 2009, εμφανίζοντας, στα συστήματα blade, αύξηση εσόδων 64% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και κερδίζοντας 5,7 μονάδες.

Ο Β. Γκατζογιάννης αναλαμβάνει Eκτελεστικός Δ/ντής Διεθνών Δραστηριοτήτων στην ICAP

Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία και κύριο σκοπό την παρουσίαση των προσαρμοσμένων υπηρεσιών  της στις ιδιαιτερότητες των βαλκανικών αγορών, η ICAP Group διοργανώνει μία σειρά από 5 Executive Breakfasts τόσο στην Αθήνα όσο και στις στις χώρες που δραστηριοποιείται. Ο Β. Γκατζογιάννης, ξεκίνησε τη καριέρα του στην IBM όπου εργάστηκε για 10 χρόνια σε θέσεις πωλήσεων και ανάπτυξης αγοράς. Το διάστημα 1991-1993 κατείχε την θέση του New Business Development Manager για την Νότια Ευρώπη με έδρα την Ιταλία. Από το 1994 έως το 1996 ήταν εμπορικός διευθυντής της DHL Ελλάδος και το 1996 ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση της UPS στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το 2004 ανέλαβε καθήκοντα Regional Director για τις Βαλκανικές χώρες και το 2007 για τη Μέση Ανατολή και τις Μεσογειακές χώρες. Είναι κάτοχος Πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα μαθηματικά και MBA από το Πανεπιστήμιο του Roosvelt του Chicago.

Μεγάλη συμμετοχή στο VMWare Virtualization Forum 2010

Στην ημερίδα συμμετείχαν περισσότερα από 450 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη ραγδαία αύξηση της χρήσης τεχνολογίας Virtualization τόσο στην παγκόσμια όσο και στην Ελληνική αγορά, τεχνικές δραστικής μείωσης κόστους κτήσης και λειτουργίας υποδομής πληροφορικής, ενέργειας, καθώς και παρουσιάσεις case studies από Ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Τους συμμετέχοντες στο συνέδριο καλωσόρισε ο Δημήτριος Παπαντωνίου, Chief Executive Officer της Performance Technologies. Στη συνέχεια, στο keynote session, ο Jamal Belhachemi, Business Development Manager της VMware παρουσίασε το όραμα της VMware και τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας όσον αφορά τις λύσεις virtualization για την κεντρική υποδομή στο Data Center αλλά και για την επέκτασή του στα Desktops/laptops. Μίλησε για το vSphere, το πρώτο λειτουργικό σύστημα για το χτίσιμο υποδομής cloud computing, και το πώς η ευελιξία των επιχειρήσεων εξαρτάται  από το πόσο γρήγορα ενσωματώνονται οι νέες τεχνολογίες στον κάθε οργανισμό.
Ο Στέλιος Χαραλαμπάκης, αναλυτής της IDC παρουσίασε τα αποτελέσματα προσφάτων ερευνών της IDC σχετικά με το μέγεθος και τις τάσεις της αγοράς του Virtualization και τις εξελίξεις στον τρόπο που επενδύουν οι επιχειρήσεις και οργανισμοί στην Ελλάδα αλλά και ανά τον κόσμο και τέλος ο Παναγιώτης Μαστρογιάννης, IT Manager της First Data Hellas παρουσίασε πώς αξιοποιούν την υποδομή της VMware, το vSphere στην First Data. Τα θέματα και οι παρουσιάσεις του συνεδρίου “VMware Virtualization Forum 2010” είναι διαθέσιμα στον δικτυακό τόπο www.virtualizationforum.gr.

Συνεργασία Intralot – Sisal στην Ιταλία

Η Intralot θα παρέχει στη Sisal 15.000 πρωτοποριακά τερματικά microLot μαζί με τα σχετικά περιφερειακά τους, τα οποία θα συνδεθούν online με το κεντρικό σύστημα της Sisal. Τα τερματικά microLot θα διαθέτουν σκάνερ ανάγνωσης εγγράφων, ενώ η Sisal θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει στο δίκτυο της την κάμερα ανάγνωσης eyeLOT, η οποία βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία της Intralot  “Icon Digital Imaging Technology”. Επιπλέον, η Intralot θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες συντήρησης. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι η Sisal, η οποία ιδρύθηκε το 1946, έχει εξελιχθεί σήμερα σε μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών στην Ιταλία.

Διαχειρίζεται δύο από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στην Ιταλία, το SuperEnaLotto, με έσοδα τα οποία το 2009 έφτασαν τα 3,3 δισ. ευρώ, και το Win for Life με έσοδα τα οποία έφτασαν -από την έναρξη του παιχνιδιού στις 29 Σεπτεμβρίου 2009- τα 579 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία λειτουργεί υπό την εποπτεία της αρμόδιας Αρχής του ιταλικού κράτους, της AAMS, για τη διαχείριση τυχερών παιχνιδιών, αθλητικού και ιπποδρομιακού στοιχήματος, βιντεολόττο και την παροχή άλλων καταναλωτικών υπηρεσιών. Σήμερα η Sisal κατέχει μερίδιο 12,3% της ιταλικής αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Το μέγεθος των εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 43% το 2009 φτάνοντας τα 9,4 δισ. ευρώ.

H Intrasoft ανέλαβε έργο αξίας 4 εκατ. ευρώ

Η αξία της διετούς σύμβασης ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία η Intrasoft International θα λάβει 2,4 εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παράτασης της σύμβασης για δύο επιπλέον χρόνια. Ο EASA αποτελεί το επίκεντρο της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της αεροπλοΐας. Αποστολή του είναι να προωθεί τα υψηλότερα κοινά πρότυπα ασφάλειας και περιβαλλοντικής προστασίας στην πολιτική αεροπλοΐα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Δυνάμει της σύμβασης, η Intrasoft International θα παρέχει στον EASA υπηρεσίες διαχείρισης εταιρικού περιεχομένου (Enterprise Content Management – ECM), που θα παραδίδονται είτε βάσει του χρόνου και των μέσων που δαπανήθηκαν είτε ως υπηρεσίες με συμφωνημένη τιμή. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην υλοποίηση και συντήρηση πληροφοριακών συστημάτων στους τομείς της διαχείρισης περιεχομένου ιστοσελίδων, της συνεργασίας, καθώς και της διαχείρισης αρχείων και της διαχείρισης ροής εργασιών.

Άλλες υπηρεσίες θα περιλαμβάνουν την αποτελεσματική διεξαγωγή στρατηγικών μελετών και μελετών σκοπιμότητας, το σχεδιασμό λύσεων πληροφορικής για αυτοματοποίηση εταιρικών διαδικασιών, την ενσωμάτωση λύσεων ECM σε υπάρχοντα πληροφοριακά συστήματα, καθώς και διεξαγωγή δοκιμών, προσαρμογή στις ανάγκες του χρήστη και εγκατάσταση τέτοιων λύσεων.