H Google σταματά να λογοκρίνει τα αποτελέσματα αναζητήσεων στην Κίνα

Οι χρήστες του Google.cn θα «εκτρέπονται» πλέον στο Google.com.hk με βάση το Χονγκ Κονγκ, μετά την αποτυχία των συνομιλιών μεταξύ της Google και των Αρχών του Πεκίνου.Η εταιρεία ήλπιζε ότι οι συνομιλίες θα οδηγούσαν στη λήξη της διαμάχης και η Google θα μπορούσε να διαχειρίζεται μία έκδοση χωρίς λογοκρισία για τους χρήστες της στην Κίνα. Η Google χαρακτήρισε την εκτροπή στο Χονγκ Κονγκ «λογική λύση» και απολύτως νόμιμη, αναγνωρίζοντας όμως ότι το Πεκίνο θα μπορούσε αρκετά εύκολα να μπλοκάρει την πρόσβαση στις υπηρεσίες της. Την Κυριακή, κρατικά ΜΜΕ της Κίνας είχαν επιτεθεί στη Google για τους «στενούς δεσμούς της» με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ το ζήτημα της πρόσβασης στο Διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις Ουάσιγκτον και Πεκίνου.

To 26% χρηστών Social Media έχει παρενοχληθεί διαδικτυακά

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των εμπλεκόμενων φορέων αναφορικά με τη σωστή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τη σεξουαλική παρενόχληση, την παιδική πορνογραφία και τη σωστή χρήση του Facebook και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.Το πρόγραμμα και οι ομιλίες εστίασαν στην πρόληψη και αντιμετώπιση ψηφιακών κινδύνων. Η πανελλαδική έρευνα της οργάνωσης ΝΕΟΙ αναφορικά με τη γνώμη των νέων για το διαδίκτυο, τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και τη σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο στο σύνολο των 2176 ερωτηθέντων ανέδειξε τα παρακάτω: Σχεδόν 9 στους 10  χρησιμοποιούν το internet κάθε μέρα ενώ μόνο το 3% δεν το χρησιμοποιεί καθόλου.

Ακόμα, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί καθημερινά instant messenger για να επικοινωνούν με φίλους  σε ποσοστό 46,3%, ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, bebo, my space) 46,4%, ιστοσελίδες που αφορούν μουσική 43,8%, ανταλλαγή αρχείων 31,9% και ειδήσεις 79,1%. Σημαντικό εύρημα είναι πως σχεδόν το 26% έχει παρενοχληθεί διαδικτυακά γεγονός που ανέφεραν κυρίως σε φίλους γιατί το θεώρησαν αστείο και λιγότερο σε γονείς λόγω του ότι ένιωσαν φοβισμένοι και προσβεβλημένοι. Ωστόσο, κανένας από τους ερωτηθέντες δεν ανέφερε  ότι απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές  όπως η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το 34% των ερωτηθέντων έχει συναντήσει από κοντά κάποιον που γνώρισε στο διαδίκτυο και από το παραπάνω ποσοστό το ίδιο ποσοστό (34%) έχει πάει μόνο του χωρίς έστω κάποιο φίλο/φίλη, είτε γιατί θεωρούσε ότι είχε αναπτύξει φιλική σχέση με το συγκεκριμένο άτομο και ένιωθε ασφάλεια, είτε γιατί είχε ενημερώσει τους φίλους του για τη συγκεκριμένη συνάντηση, είτε γιατί είχαν γνωριστεί με βιντεοκλήση και θεώρησε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Μεγάλο ποσοστό των ερωτηθέντων έχει δώσει προσωπικά του στοιχεία στο internet όπως ηλικία (27,9%), ονοματεπώνυμο και κινητό (20% αντίστοιχα), ενώ διεύθυνση και τηλέφωνο σπιτιού έδωσαν το 6,4% και 8,6% αντίστοιχα.

Το γενικότερο συμπέρασμα της έρευνας υποδηλώνει ότι οι νέοι και νέες επιλέγουν να δείχνουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές αναφορικά με την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο (διάθεση προσωπικών δεδομένων, συναντήσεις με άτομα που γνωρίζουν μέσω του διαδικτύου κ.α.) γνωρίζοντας παράλληλα ότι ελλοχεύουν κίνδυνοι.

Hellas Online: Με 53,395% η Intracom Holdings

Η συμμετοχή της Intracom Holdings αναλύεται ως εξής: α) ποσοστό 1,548% (ήτοι 2.408.615 δικαιώματα ψήφου), μέσω της Intracom IT Services (Εταιρείας ελεγχόμενης κατά ποσοστό 100,00% από την Intracom Holdings), β) ποσοστό 0,649% (ήτοι 1.008.985 δικαιώματα ψήφου), μέσω της Intrasoft International (Εταιρείας ελεγχόμενης κατά ποσοστό 96,56% από την Intracom IT Services), γ) ποσοστό 0,877% (ήτοι 1.363.974 δικαιώματα ψήφου), μέσω της Duckelco Holdings co Limited (Εταιρείας ελεγχόμενης κατά ποσοστό 100,00% από την Intracom Holdings International LTD) και δ) ποσοστό 1,068% (ήτοι 1.661.539 δικαιώματα ψήφου), μέσω της Ingrelenco Trading co Limited (Εταιρείας ελεγχόμενης κατά ποσοστό 100,00% από την Duckelco Holdings co Limited) έναντι συνολικού ποσοστού 65,516% (ήτοι 83.053.627 συνολικά δικαιώματα ψήφου), που κατείχε την αμέσως προηγούμενη μέρα (01.02.2010) της πίστωσης των νέων μετά δικαιώματος, ψήφου μετοχών και συνολικού ποσοστού 63,129% (ήτοι 80.028.114 δικαιώματα ψήφου) που κατείχε σύμφωνα με την τελευταία γνωστοποίηση προς το επενδυτικό κοινό.

Επιτυχής η παρουσία της IT Center στην Infrapedia 2010

Συγκεκριμένα, η IT Center παρουσίασε το Diagramma, τη μοναδική λύση της αγοράς που στηρίζεται σε διαδικτυακές τεχνολογίες και απευθύνεται σε μικρού και μεσαίου μεγέθους εκπαιδευτήρια παρέχοντας ολοκληρωμένη οικονομική και εμπορική διαχείριση καθώς και διαχείριση γραμματείας. Επιπλέον, παρουσιάστηκε η έκδοση Educational της κορυφαίας πλατφόρμας eFront, η οποία παράγεται στην Ελλάδα από την Επίγνωσις και πωλείται με μεγάλη επιτυχία σε περισσότερες από 40 χώρες.

Πολλά εκπαιδευτήρια που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα Moodle δήλωσαν πως θα την αλλάξουν επιλέγοντας το eFront που είναι ο Ελληνικός ανταγωνιστής της στη διεθνή αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως το eFront Educational ολοκληρώνεται με το diagramma δημιουργώντας ένα μοναδικό διεθνώς περιβάλλον διαχείρισης blended learning. Τέλος, στην Infrapedia 2010 παρουσιάστηκε το SOLO Gateway ως κορυφαία λύση υπολογιστικής και επικοινωνιακής υποδομής για εκπαιδευτήρια.

Έρευνα από Cloud Security Alliance & HP για την ασφάλεια στο Cloud Computing

Η έρευνα ανατέθηκε στην CSA από την HP και είχε ως στόχο την καλύτερη ενημέρωση και την ενίσχυση της κατανόησης σχετικά με υπάρχουσες και μελλοντικές απειλές. Ακόμη, στόχος της έρευνας ήταν η παρουσίαση στρατηγικών για την επαναφορά συστημάτων και την ανάκτηση πληροφοριών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να αξιοποιήσούν αυτές τις στρατηγικές για την απρόσκοπτη και ασφαλή συνέχεια των διαδικασιών που εκτελούνται σε περιβάλλοντα cloud computing.

Η έρευνα με τίτλο “Top Cloud Security Threats Report” στηρίχθηκε σε εκτενείς συνεντεύξεις εξειδικευμένων στελεχών από 29 επιχειρήσεις, παρόχους λύσεων ασφάλειας και εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που καλούνται να διαχειριστούν τα πιο πολύπλοκα περιβάλλοντα cloud computing στον κόσμο.Τα βασικά ευρήματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο Cloud Security Summitπου διεξήχθη στο πλαίσιο του συνεδρίου RSA.Η έρευνα αναγνωρίζει τα τρωτά σημεία που αν προσβληθούν, θα εμποδίσουν την πλήρη αξιοποίηση των υπηρεσιών cloud computing.

Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι ενήμερες γύρω από προγράμματα και πρακτικές «κατάχρησης ή επιβλαβούς χρήσης του cloud computing», όπως το κακόβουλο δίκτυο Zeus και τα trojan horses InfoStealing, τα οποία εκμεταλλεύονται με ιδιαίτερη επιτυχία ευαίσθητους ιδιωτικούς πόρους και δεδομένα που υπάρχουν σε περιβάλλοντα cloud computing. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι απειλές ασφάλειας δεν είναι απαραίτητα προϊόν κακόβουλων προθέσεων.

Καθώς οι μηχανισμοί κοινωνικής δικτύωσης εξελίσσονται, όλο και περισσότερες ιστοσελίδες στηρίζονται σε interfaces προγραμματισμού εφαρμογών (APIs), δηλαδή σε ένα σετ λειτουργιών που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση μεταξύ προγραμμάτων λογισμικού για την ανταλλαγή δεδομένων από διαφορετικές πηγές. Οι ιστοσελίδες που στηρίζονται σε πολλά APIs συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του φαινομένου του «πιο αδύναμου κρίκου», στο οποίο ένα μη ασφαλές στέλεχος μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στο ευρύτερο σύνολο των APIs.

Έτσι, μπορεί να δημιουργηθεί ένα συνδυασμός τρωτών σημείων και να αναπτυχθούν κακόβουλες τεχνικές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των συστημάτων και των δεδομένων.Ως μέλος της συμμαχίας CSA, η HP προχώρησε στη χορηγία της έρευνας, με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των εταιρειών γύρω από πιθανές απειλές για περιβάλλοντα cloud computing και την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για την αποφυγή τους.Η πλήρης αναφοράς είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της CSA, στη διεύθυνση:http://cloudsecurityalliance.org/pr20100301a.html.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.hp.com/go/cloudsecurity.

H Entersoft σύμμαχος της ActionAid

Με τα προηγμένα λειτουργικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Entersoft Business Suite, η ActionAid Ελλάς θα αναβαθμίσει τη διαχείριση των οικονομικών της διαδικασιών υποστηρίζοντας έτσι τόσο τα στρατηγικά της πλάνα ενάντια στη φτώχεια και την ανισότητα όσο και την προσήλωση της στη διαφάνεια και τη λογοδοσία. Το νέο ενιαίο λογισμικό Entersoft Business Suite σύντομα θα υποστηρίζει τον οργανισμό, σε θέματα που αφορούν στο κόστος διαχείρισης των λειτουργιών του, παρακολούθησης προϋπολογισμών, προγραμματισμού και ελέγχου των οικονομικών του δεδομένων ανά δραστηριότητα, αλλά και των αναφορών που χρειάζεται για την ενημέρωση των υποστηρικτών της.

Στα άμεσα σχέδια του οργανισμού είναι και η λειτουργία του Entersoft CRM, για την περαιτέρω ενίσχυση και οργάνωση των δραστηριοτήτων του. Η υλοποίηση του έργου εγκατάστασης του λογισμικού γίνεται από τον Πιστοποιημένο Platinum Συνεργάτη της Entersoft, Συστήματα Πληροφορικής Άλφα Α.Ε..Ο Αντώνης Κοτζαμανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Entersoft A.E., δήλωσε:«H ActionAid συμβάλλει ουσιαστικά στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του αναπτυσσόμενου κόσμου, αναζητώντας ωστόσο τις προοπτικές και τις δυνατότητες που θα δώσουν μόνιμες λύσεις στις ουσιαστικές τους ανάγκες. Εμείς στην Entersoft θέλουμε να είμαστε αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια, για την βελτιστοποίηση της διαχείρισης του έργου της ActionAid.»

H ERP λύση της SoftOne στην Silk Oil

Η επιλογή αυτή πραγματοποιήθηκε με στόχο την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών για βελτιωμένη λειτουργία, εξοικονόμηση πόρων και κάλυψη των σημερινών απαιτήσεων διαχείρισης, οργάνωσης και πληροφόρησης. Το Soft1 ERP έχει εγκατασταθεί στην έδρα και τα υποκαταστήματα της εταιρείας και είναι διαθέσιμο σε 21 χειριστές που έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν τις εργασίες τους σε άμεση, on line επικοινωνία με την κεντρική μηχανογράφηση.Επιπλέον, αξιοποιούν τις επιμέρους ευέλικτες λειτουργίες του προγράμματος, όπως Εγκρίσεις, Επιχειρησιακές Διαδικασίες και Διακανονισμούς, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους και την εφαρμογή των εμπορικών τους πολιτικών.Το έργο ολοκληρώθηκε από τη Ροδιακή Πληροφορική ΕΠΕ, εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της SoftOne.