H France Telecom σχεδιάζει επενδύσεις 7 δισ. ευρώ

Στόχος της είναι να διπλασιάσει τα έσοδα της από τις συγκεκριμένες περιοχές. Ο γαλλικός τηλεπικοινωνιακός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 3,3 δισ. ευρώ το 2009 από τις δραστηριότητες του στη Μέση Ανατολή και Αφρική.Η εταιρεία θα αναζητήσει ευκαιρίες εξαγορών στην περιοχή, ενώ θα εστιάσει και στην οργανική της ανάπτυξη.

Η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στο επίκεντρο του φετινού SAP Forum

Επίκεντρο του φετινού SAP Forum αποτελούν οι δράσεις και οι λύσεις για την ενίσχυση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, που συνιστούν θεμελιώδεις άξονες για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας και τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών για την ανάκαμψη από την κρίση. Σήμερα, η επίδραση της οικονομικής κρίσης είναι σαφής στην ελληνική αγορά και οι επιχειρήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν πρωτοφανείς προκλήσεις, οι οποίες εντείνονται από το διεθνοποιημένο ανταγωνισμό που μοιάζει αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Στο πλαίσιο αυτό, η εφαρμοσμένη καινοτομία αποτελεί μονόδρομο για την τόνωση της επιχειρηματικότητας και την παροχή λύσεων σε κρίσιμα ζητήματα, όπως οι αλλαγές στους τρόπους παραγωγής και παροχής αγαθών και υπηρεσιών.Στόχος του SAP Forum 2010 είναι η ανταλλαγή εμπειριών και η παρουσίαση πρακτικών που αξιοποιούν κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, για να μετατρέψουν την καινοτομία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να μπορούν να προσαρμόζονται έγκαιρα στις απαιτήσεις του σύγχρονου, ιδιαίτερα πολύπλοκου περιβάλλοντος.

Παράλληλα, μέσα από τις παρουσιάσεις διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων ομιλητών, θα αναδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο η τεχνολογία αιχμής και οι πρωτοποριακές λύσεις της SAP βοηθούν τις επιχειρήσεις να δουν ξεκάθαρα πληροφορίες – και όχι απλώς δεδομένα – έτσι ώστε να παράγουν μετρήσιμα αποτελέσματα και να αποκομίσουν απτά οφέλη.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το SAP Forum 2010ή για τη δωρεάν εγγραφή σας στο συνέδριο, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com/greece/forum10 ή να καλέσετεστο τηλέφωνο 00800 49129178.

H Qualisys υλοποίησε έργο στη Focus On

Το MyManager Εμπορικό διαχειρίζεται αξιόπιστα όλο τον όγκο των καθημερινών αναγκών της Focus On, με πλήρη στοιχεία πωλήσεων, αγορών, διαχείρισης πελατών-προμηθευτών, καταγραφής εσόδων – εξόδων. Με απλές κινήσεις, ο υπεύθυνος διαχείρισης του MyManager Εμπορικό, παίρνει συγκεντρωτικές και αναλυτικές αναφορές ανά είδος υπηρεσίας ή κατηγορία και καθημερινές ενημερώσεις σε μορφή υπενθύμισης για τις εκκρεμότητες της εταιρείας.Τα αναλυτικά στατιστικά των πωλήσεων, βοηθούν ώστε να λαμβάνονται σωστές αποφάσεις και να δημιουργούν τις κατάλληλες προσφορές. Η Qualisys Software, εγκατέστησε και φορολογικό μηχανισμό τύπου Α για την έκδοση παραστατικών από το MyManager Εμπορικό.

Διεθνής διάκριση για την ομάδα Επιχειρησιακής Συνέχειας της Cosmote

Η Cosmote αποτελεί τη μόνη εταιρεία εκτός Μ. Βρετανίας και τη μοναδική από τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, που κατάφερε να μπει στην τελική λίστα, για την οργάνωση και τα επιτεύγματά της κατά τους τελευταίους 14 μήνες. Η λίστα περιλαμβάνει επίσης εταιρείες όπως η JP Morgan Chase, ο όμιλος Lloyds Banking και η Sainsbury’s. Τα Διεθνή Βραβεία Επιχειρησιακής Συνέχειας που διοργανώνει το εξειδικευμένο σε θέματα του κλάδου βρετανικό περιοδικό CIR (Continuity Insurance & Risk) ξεκίνησαν το 1999 με στόχο να αναδείξουν τις κορυφαίες πρακτικές Επιχειρησιακής Συνέχειας παγκοσμίως και σήμερα αποτελούν τον πλέον αναγνωρισμένο θεσμό στο συγκεκριμένο χώρο. Για το 2010, τα βραβεία περιλαμβάνουν 19 κατηγορίες. Η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου 2010.

H Real Consulting ανέλαβε την υλοποίηση έργου Sap for Retail

Με στόχο τη συνεχή ανάπτυξη και την ολοκλήρωση ενός σύγχρονου, αποδοτικού και ευέλικτου μοντέλου οργάνωσης, ο  Όμιλος Fourlis ξεκινώντας από τη θυγατρική του Intersport Athletics με 32 καταστήματα στην Ελλάδα, 2 στην Κύπρο και 16 στα Βαλκάνια, επένδυσε στην αναδιάρθρωση του πληροφοριακού περιβάλλοντος και στην ενοποίηση των λειτουργικών συστημάτων της σε 4 χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Κύπρο και Βουλγαρία).

Συγκεκριμένα, με σκοπό τη βελτιστοποίηση των κρίσιμων διαδικασιών, την αρτιότερη διαχείριση των αποθεμάτων, καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, επέλεξε το διεθνές λογισμικό SAP ERP  /  SAP for Retail και την εταιρεία Real Consulting ως στρατηγικό συνεργάτη για την υλοποίηση του έργου. Τα υποσυστήματα που εγκατέστησε η εταιρεία αφορούν τη Λογιστική και Διαχείριση Παγίων, Ελεγκτική, Διαχείριση Πωλήσεων-Διανομής και Διαχείριση Υλικών. Παράλληλα, αναπτύχθηκαν διασυνδέσεις με συστήματα της εταιρείας Warehouse Management, Front-End Retail System και Financial Consolidation.