Η Oracle πασουίασε τη στρατηγική της για τη MySQL

Η παρουσίαση είχε τον τίτλο “State of the Dolphin” και κάλυψε θέματα που αφορούν στην επένδυση της Oracle στο περιβάλλον και στις κοινότητες χρηστών της MySQL, καθώς και στο ρόλο του λογισμικού ανοικτού κώδικα σε ετερογενή περιβάλλοντα πελατών ανά τον κόσμο. «Η MySQL έχει στρατηγική σημασία για την Oracle και επενδύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη, προώθηση και υποστήριξη των προϊόντων MySQL. Επιθυμούμε να δώσουμε στην κοινότητα των υπευθύνων ανάπτυξης εφαρμογών περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τις βελτιώσεις που μπορούν να περιμένουν, άμεσα αλλά και στο μέλλον», δήλωσε ο Edward Screven, Chief Corporate Architect της Oracle.

Τα στελέχη της αγοράς σε ανοιχτές συζητήσεις στη Cisco Expo 2010

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Συνεργασία: Προοπτικές και δυνατότητες για κάθε Επιχείρηση», στην οποία θα συμμετάσχουν οι Βασίλης Λυμπερόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα, Byte – Ζήσης Λιούπας, Γενικός Διευθυντής, CyberStream – Κώστας Ματρόζος, Chief Technology Officer, General Data Business – Στέλιος Χαραλαμπάκης, Senior Research Analyst, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, IDC – Παύλος Κατσαρός, Τεχνικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος, Mobile Technology – Δημήτρης Σαλπέας, Υποδ/ντής Ανάπτυξης & Διαχ/σης Υπηρεσιών Φωνής, System Integration & Προστιθέμενης Αξίας Εταιρικών και Επιχειρησιακών Πελατών, OTE.Στις 21 Απριλίου, ώρα 16:00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Οικονομική Κρίση – οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις μικρές επιχειρήσεις.

Ανταγωνιστικότητα, επενδύσεις και προγράμματα χρηματοδότησης», στην οποία συμμετέχουν οι Νικόλαος Α. Βελώνης, Διευθύνων Σύμβουλος, GENIKI Leasing – Στέλιος Χαραλαμπάκης, Senior Research Analyst, Ελλάδα, Κύπρος & Μάλτα, IDC -Δημήτρης Τσίγκος, Πρόεδρος, Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών – Ιωάννης Δρακόπουλος, Managing Partner, Dextera Consulting -Νίκος Μποτίνης, Regional Sales Manager, Ελλάδα-Κύπρος-Μάλτα, Cisco. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ριζόπουλος.H Cisco Expo 2010 θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Απριλίου 2010,στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» – Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Λ. Πειραιώς 254.

H OTEGlobe χορηγός στο συνέδριο Capacity Balkans 2010

Το συνέδριο Capacity Balkans διοργανώνεται από το διεθνούς κύρους, αγγλικό περιοδικό τηλεπικοινωνιών Capacity το οποίο απευθύνεται σε στελέχη της παγκόσμιας αγοράς Τηλεπικοινωνιών και ως το σπουδαιότερο συνέδριο διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της ΝΑ Ευρώπης, συγκέντρωσε 320 υψηλόβαθμα Διευθυντικά στελέχη κορυφαίων διεθνών παρόχων. Στελέχη της OTEGlobe επικοινώνησαν τον ρόλοπου μπορεί να διαδραματίσει η χώρα μας και οι διεθνείς τηλεπικοινωνιακές υποδομές της OTEGlobe, στη διασύνδεση των χωρών της ευρύτερης περιοχή της Μ. Ανατολής, Β. Αφρικής & ΝΑ Ασίας, με τα τηλεπικοινωνιακά και επιχειρηματικά κέντρα της Ευρώπης.

Αύξηση τζίρου για τη Scan το 2009

Ειδικότερα, ο τομέας ScanHR παρουσίασε αύξηση τζίρου 3,1% σε σχέση με το 2008, σημειώνοντας σημαντική αύξηση εγκαταστάσεων σε νέους πελάτες. Για το 2010 αναμένεται αύξηση του τζίρου της τάξης του 6% του τομέα, ο οποίος προβλέπεται να φτάσει στο 54% του συνολικού τζίρου της εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 48% των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων (βάσει ICAP) στην Ελλάδα χρησιμοποιεί τα προϊόντα και τις λύσεις της Scan για τη διαχείριση μισθοδοσίας, ωρομέτρησης και ανθρώπινου δυναμικού. Ο τομέας ScanAccess σημείωσε σημαντική αύξηση της τάξης του 22%. Η εταιρεία, συνεχίζει τη στρατηγική της και αναμένει για το 2010 αύξηση του τζίρου του τομέα της τάξης του 30%. Ο τομέας ScanParking παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το 2008.Για το 2010 αναμένεται αύξηση τζίρου της τάξης του 12%, με αποτέλεσμα ο τομέας να συνεισφέρει κατά 30% στον συνολικό τζίρο της εταιρείας.

H ACE Hellas γίνεται επίσημος μεταπωλητής των προϊόντων της Apple

Έτσι πλέον οι πελάτες της ACE-Hellas έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το νέο iMac με την «απόλυτη οθόνη» που συνοδεύεται από το ποντίκι πολλαπλής αφής, το Magic mouse, το νέο MacBook, τον πιο δημοφιλή φορητό υπολογιστή, όπως επίσης το οικολογικό Mac mini καθώς και το iPod. H ACE-Hellas σύντομα θα δημιουργήσει σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις της στην Αγία Παρασκευή, το Apple showroom, όπου οι πελάτης της θα μπορούν να δουν ζωντανά τα νέα προϊόντα Apple καθώς και την λειτουργία τους, σε συνεργασία με το εξειδικευμένο λογισμικό της Apple και της Autodesk, καθώς επίσης την ποιότητα εκτύπωσης και συνεργασίας με τους εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους της HP.

Υλοποίηση δικτύου οπτικών ινών FITH στην περιοχή ΖΕΠ Κοζάνης

Ο πρότυπος οικισμός ΖΕΠ Κοζάνης εκτείνεται σε περιοχή 500 στρεμμάτων και περιλαμβάνει έτοιμες κατοικίες οργανωμένης δόμησης, οικόπεδα για ανοικοδόμηση κατοικιών, εγκαταστάσεις επαγγελματικής χρήσης και κοινωφελών υπηρεσιών. Στην περιοχή του οικισμού φιλοξενείται το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας το οποίο επίσης συνδέθηκε μέσω οπτικής ίνας στο δίκτυο του οικισμού. Στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του δικτύου χρησιμοποιήθηκαν οι πλέον σύγχρονες τεχνικές και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός.

Στο δίκτυο συνδέθηκαν 300 οικίες σε αρχιτεκτονική Ethernet Point to Point (P2P) με χρήση μίας οπτικής ίνας ανά νοικοκυριό.Με την ολοκλήρωση του έργου, οι κάτοικοι της περιοχής απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες γρήγορου Internet και δωρεάν τηλεφωνίας στα όρια του οικισμού, ενώ το δίκτυο υποστηρίζει κάθε είδους ευρυζωνική υπηρεσία όπως IPTV, Video On Demand και e-learning, οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο συμπληρωματικών έργων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στα 1.800.000 ευρώ και συγχρηματοδοτήθηκε στα πλαίσια του Γ’ ΚΠΣ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.

H Infoδήμ ανέλαβε την πυροπροστασία του Κισσάβου

Αντικείμενο του έργου είναι η ανάπτυξη ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πυροπροστασίας, που περιλαμβάνει την συνδυασμένη χρήση μιας σειράς προηγμένων τεχνολογιών (δορυφορικών εικόνων, ορθοφωτοχαρτών, εφαρμογών γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος, μοντέλων προσομοίωσης εξέλιξης πυρκαγιάς, μετεωρολογικών δεδομένων και ψηφιακού τηλεματικού δικτύου επόπτευσης δασικών πυρκαγιών συνδεδεμένων στο Γεωγραφικό Σύστημα) καθώς και δράσεων εκπαίδευσης και δημοσιότητας, στην δασική περιοχή του όρους Κισσάβου, ώστε να προστατευθεί η περιοχή από περαιτέρω φυσικές καταστροφές και ειδικά πυρκαγιές, εφαρμόζοντας πιο αποτελεσματικά μέτρα για την πρόληψη, την παρακολούθηση των φυσικών καταστροφών και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των αρμόδιων φορέων. Υπενθυμίζεται πως εκτός της Infoδήμ, είχε αρχικά καταθέσει προσφορά η ένωση εταιρειών Ατέσε – Epsilon.Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 828.550 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.