Sony Ericsson: Κερδοφόρο το πρώτο τρίμηνο χρήσης

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας κινητών τηλεφώνων διαμορφώθηκαν στα 21 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών της τάξης των 293 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2009. Οι πωλήσεις περιορίστηκαν στα 1,4 δισ. ευρώ, από 1,7 δισ. ευρώ, καθώς ο αριθμός των μονάδων που πουλήθηκαν μειώθηκε στα 10,5 εκατ., από 14,5 εκατ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η εταιρεία εμφάνισε λειτουργικό περιθώριο της τάξης του 1%, έναντι -21% τον περασμένο χρόνο, με την βελτίωση να οφείλεται στην καλύτερη διάρθρωση των δαπανών.

H Akeydor Limited ανέλαβε έργο e-training στην Κολομβία

Η ανάληψη του έργου έγινε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας της Κολομβίας, το οποίο έπειτα από εκτενή έλεγχο της εφαρμογής SchoolVue Training Software, αλλά και διαχείρισής του στα κολέγια της χώρας, προχώρησε σε μαζική παραγγελία και εγκατάσταση με αρχή το Nueva Grenada. Η εφαρμογή έχει ήδη εγκατασταθεί και ήδη οι διαχειριστές χειρίζονται το SchoolVue σε καθημερινή βάση. Η ανάδοχος εταιρεία είναι η Akeydor Limited, και το έργο έχει ήδη προ πληρωθεί.

Η ανάληψη του έργου αποτελεί διπλή επιτυχία καθώς αναλαμβάνει τη συνολική διαχείριση μαθητών και καθηγητών στο κολέγιο σε μια τόσο μακρινή χώρα όπως η Κολομβία και με οργανωτή Ελληνική εταιρεία. Το SchoolVue Training Software συνδέει τους καθηγητές με τους μαθητές σε δικτυωμένες αίθουσες διδασκαλίας. Οι καθηγητές μπορούν να διαχειρίζονται τους μαθητές τους online, να παρακολουθούν τους μαθητές απ΄όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, να τους παίρνουν τον έλεγχο, να συνομιλούν μαζί τους, να διαχειρίζονται εργασίας και να τις διορθώνουν αυτόματα (Test center), και πολλά άλλα.

Google: Αύξηση κερδών 37% στα καθαρά κέρδη του Α’ τριμήνου

Ειδικότερα, τα κέρδη της Google τους τρεις πρώτους μήνες του 2010 ανήλθαν σε 1,96 δισ. δολ. ή 6,06 δολ. ανά μετοχή, από 1,42 δισ. δολ. ή 4,49 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Η μετοχή της Google, η οποία είχε ενισχυθεί κατά περίπου 5% από τη Δευτέρα, κατέγραψε άνοδο 1,1% στη σημερινή συνεδρίαση, κλείνοντας στα 595,30 δολάρια.

Adacom: Η Tipping Point χαρακτηρίζεται ως Leader από τη Gartner

Η αγορά του IPS / IDS Enterprise θεωρείται μία από τις δυναμικότερες αγορές γύρω από την ασφάλεια δικτύων. Η πρωτοποριακή φιλοσοφία της TippingPoint στηρίζεται στην ευκολία εγκατάστασης και διαχείρισης και στην ασφαλέστερη και πιο γρήγορη αντίδραση σε νέα κενά ή ελλείψεις ασφάλειας.  Η TippingPoint διανέμεται επίσημα σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια από την Adacom S.A μέσα από το δίκτυο πιστοποιημένων συνεργατών.

Η Uni Systems υποστηρίζει τη μετάβαση των Data Centers σε περιβάλλον Cloud

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο δικτυακής υποδομής, η Uni Systems είναι εδώ και πολλά χρόνια Silver Partner της Cisco και πρόσφατα απέκτησε την πιστοποίηση Unified Computing System Authorized Technology Provider (UCS ATP) της Cisco, για την περιοχή της Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας. Παράλληλα, πρόσφατα επίσης, απέκτησε τις πιστοποιήσεις που αναδεικνύουν τις ικανότητές της να υποστηρίξει Cloud Data Center networking, όπως είναι οι DCNI (Data Center Networking Infrastructure) και DCSN (Data Center Storage Networking).

Σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος Cloud Aware, η Uni Systems έχει πιστοποιηθεί ως VMWare Enterprise Partner. Επιπλέον, για τη διαχείριση και υποδομή αποθήκευσης, είναι Signature Solution Center Partner της EMC, ενώ πρόσφατα και με εφαλτήριο την ιδιότητα του UCS ATP της Cisco, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω στην διάθεση των εργαλείων διαχείρισης συστημάτων και εφαρμογών της πλατφόρμας Ionix της EMC. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι στις εγκαταστάσεις της Uni Systems βρίσκεται το μοναδικό EMC Solution Center στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ένα πλήρως εξοπλισμένο Data Center που διατίθεται αποκλειστικά για τη διενέργεια παρουσιάσεων, assessments και Proof of Concept.

Με τα ανωτέρω δεδομένα και συνδυάζοντας τις πιστοποιήσεις Cisco UCS ATP, EMC Signature Solution Center και VMWare Enterprise partner, η Uni Systems είναι σήμερα η μοναδική εταιρεία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης που είναι Virtual Computing Environment (VCE) certified. Τέλος, για την κάλυψη της διαχείρισης και την αυτοματοποίηση όλων των επιμέρους εργαλείων και για την ολοκλήρωσή τους μέσα στο Cloud, η Uni Systems είναι συνεργάτης και αποκλειστικός μεταπωλητής των εργαλείων Information Management Systems (IMS) της Unisys, ενός από τους μεγαλύτερους Integrators στον κόσμο.

Ακυρώθηκε το έργο eDemocrasy

Ειδικότερα, η εν λόγω ανάπτυξη θα προερχόταν μέσα από: α) την παροχή διαδραστικών συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και πολίτες, β) τη δυνατότητα έκφρασης του κοινού αισθήματος των πολιτών, όπως αποτυπώνεται μέσα από τις ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις (eVoting/ ePolling) και ερωτηματολόγια (surveys), γ) την υπηρεσία διατύπωσης αιτημάτων (ePetitions) προς τις Νομαρχιακές Υπηρεσίες και τη λήψη απαντήσεων μέσω SMS, e-mail, web, δ) την υπηρεσία ψηφιακής οπτικοακουστικής μετάδοσης των ανοιχτών διαδικασιών λήψης αποφάσεων της Αναθέτουσας Αρχής, ε) τις υπηρεσίες προδραστικής και προσωποποιημένης ενημέρωσης για γεγονότα, δραστηριότητες, νέα-ειδήσεις και στ) τις υπηρεσίες «ψηφιακής γειτονιάς» που θα συνδυάζουν τα πλέον σύγχρονα χαρακτηριστικά των social networks. Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω έργο είχαν καταθέσει αρχικά προσφορές οι εταιρείες 1) AllWeb, 2) ATC, 3) Exodus, 4) Forthnet, 5) Globo, 6) Greek Geeks, 7) Hypertech, 8) Prisma, 9) SingularLogic και η ένωση εταιρειών 10) Q&R – Cardisoft. Ο προϋπολογισμός του έργου είχε οριστεί στις 300.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.