Στο 1,2 δισ. η εξαγορά της Palm από την HP

Hewlett-Packard και Palm γνωστοποίησαν, χθες, ότι οι μέτοχοι της δεύτερης θα λάβουν 5,70 δολάρια σε μετρητά για κάθε μετοχή που διαθέτουν μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Οι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι την εξαγορά ενέκριναν τα διοικητικά τους συμβούλια.

Η Quint ένας από τους καλύτερους συμβούλους outsourcing στον κόσμο

Οι σύμβουλοι αξιολογούνται σε τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά: μέγεθος και ανάπτυξη, συστάσεις πελατών, δεξιότητες και διοικητικές ικανότητες ενώ η αξιολόγηση γίνεται από διεθνώς καταξιωμένους ειδικούς σε θέματα outsourcing. Σύμφωνα με τον IAOP η Quint κατετάχθει ανάμεσα στους κορυφαίους συμβούλους Outsourcing του κόσμου λόγω των αποδεδειγμένων δεξιοτήτων που διαθέτει:

H Quint αναγνωρίζεται ως ένας από τους λίγους συμβούλους outsourcing που παρέχει μοναδικές υπηρεσίες, όπως αυτές αναγνωρίζονται από τους πελάτες της. Η μοναδικότητα της Quint  εδράζεται στην ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών οι οποίες δεν περιλαμβάνουν μόνο σχεδιασμό/επίτευξη συμφωνιών, αλλά επίσης στρατηγική sourcing, διαμεσολάβηση, benchmarking, μετάπτωση, δέουσα επίβλεψη, συμβασιοποίηση και διακυβέρνηση (governance), καθιστώντας το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της Quint από τα πιο πλήρη στην αγορά. Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρονται και στην Ελλάδα και Κύπρο από την Quint Hellas.

Ανακοίνωση της ΕΕΤΤ για τις νέες λιανικές τιμές ADSL του ΟΤΕ

Η ΕΕΤΤ έχει εγκρίνει την αναβάθμιση των ταχυτήτων χονδρικής ευρυζωνικής πρόσβασης που ζήτησε ο ΟΤΕ, με παράλληλη κατάργηση της ταχύτητας των 8 Mbps. Ταυτοχρόνως, ζήτησε από τον ΟΤΕ να υποβάλει όλα τα αναγκαία στοιχεία προκειμένου να εξετάσει τις λιανικές προσφορές του που επηρεάζονται από την αναβάθμιση των ταχυτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΤΕ είναι πάροχος με δεσπόζουσα θέση στην αγορά ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε έλεγχο τιμών. Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αναγκαίος για τη διασφάλιση συνθηκών ανταγωνισμού στην αγορά ώστε οι καταναλωτές να απολαμβάνουν διαχρονικά καινοτόμες υπηρεσίες σε οικονομικά συμφέρουσες τιμές. Η διάθεση στο κοινό των λιανικών προσφορών του ΟΤΕ, που επηρεάζονται από την αναβάθμιση ταχυτήτων, έγινε εν προκειμένω χωρίς την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής και ως εκ τούτου, δεν είναι σύμφωνη με την ισχύουσα τηλεπικοινωνιακή νομοθεσία.

Η Copyhouse+ επιλέγει τις λύσεις Freeflow της Xerox

Συγκεκριμένα, η CopyHouse+ επένδυσε σε τέσσερα λογισμικά της σουίτας FreeFlow της Xerox (Web-Services, Process Manager, Output Manager και Colour Control Bundle της CMI), προκειμένου να δημιουργήσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με αυτοματοποιημένη εργασιακή ροή. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θα βρίσκεται πιο κοντά στους πελάτες της, οι οποίοι θα μπορούν πλέον να διαχειρίζονται και να υλοποιούν παραγγελίες μέσω του διαδικτύου, αλλά και να παράγουν τα έντυπά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.e-copyhouse.com.

SAP Forum 2010: Αναγκαία η ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας

Εστιάζοντας στην Επιχειρηματικότητα, το φετινό SAP Forum στάθηκε στην αξιοποίηση πρωτοποριακών λύσεων που μπορούν να μετατρέψουν την Καινοτομία σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις. Το συνέδριο παρακολούθησαν περισσότερα από 600 στελέχη επιχειρήσεων από διάφορους κλάδους. Το βασικό συμπέρασμα του SAP Forum 2010 ήταν η ανάγκη ενίσχυσης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσαρμόζονται συνεχώς στις συνθήκες της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Αυτό αναδείχθηκε από την παρουσίαση του Μάνου Ραπτόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου.

Ο Μ. Ραπτόπουλος σημείωσε ότι η εφαρμοσμένη καινοτομία είναι σήμερα περισσότερο απαραίτητη από ποτέ, καθώς μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει τόνωση της ενεργής επιχειρηματικότητας και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις επιτυχίας. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Jeffrey Word, Vice President of Product Strategy της SAP AG, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, ο J. Word επικεντρώθηκε στην επιτάχυνση του ρυθμού των αλλαγών και στον αντίκτυπο τους στις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις καινοτομίες που θα πρωταγωνιστήσουν μέσα στο 2010 και ανέδειξε τις τεχνολογικές τάσεις που αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια. Ακολούθησε πάνελ ομιλητών με τη συμμετοχή πελατών της SAP Hellas, οι οποίοι ανέλυσαν τις σκέψεις και τις εκτιμήσεις τους για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα και την υπάρχουσα οικονομική συγκυρία.

Η εξωστρέφεια το κλειδί της Neurosoft για έξοδο από την κρίση

Σε αυτήν την κατηγορία ανήκει και η εταιρεία Neurosoft, η οποία αν και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου έχει την έδρα της στην Ελλάδα και οι μέτοχοι της είναι κυρίως Έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ο ΟΠΑΠ με ποσοστό 30%.

Τα δύο προϊόντα αιχμής που διαθέτει η εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λογισμικά και αφορούν τους τομείς του στοιχηματισμού και του factoring. To BOLT, το οποίο χρησιμοποιεί ήδη η Lottomatica Roma (επίσης μέτοχος της Neurosoft με ποσοστό σχεδόν 17%) και είναι επίσης εγκατεστημένο στον ΟΠΑΠ, είναι σύμφωνα με τον N. Βασιλονικολιδάκης, Διευθύνων Σύμβουλο της Neurosoft. «μια ολοκληρωμένη λύση για τους operators στοιχημάτων, η οποία ενσωματώνει πατενταρισμένους αλγόριθμους και μπορεί να προστατέψει ή και να αυξήσει τα κέρδη τους, σε ένα περιβάλλον στοιχηματικού χρηματιστηρίου, όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα».

Εκτός από το BOLT, του οποίου η εμπορική διάθεση, λόγω της φύσης του λογισμικού και των μετόχων της Neurosoft,  έχει κάποιος περιορισμούς, η εταιρεία διαθέτει ολοκληρωμένη λύση και για τον τομέα του factoring. Σύμφωνα με τον  N. Βασιλονικολιδάκης, ο τομέας του factoring αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό σε παγκόσμιο επίπεδο και αποκτά σημαντικό ειδικό βάρος στο πλαίσιο των εξελίξεων της ελληνικής οικονομίας.

Ένας τρίτος τομέας ανάπτυξης της εταιρείας είναι τα BI tools, τα οποία πρακτικά προκύπτουν ως ανάγκη εξέλιξης των προαναφερόμενων λογισμικών, αλλά παράλληλα μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής και σε άλλους τομείς.

Για το 2009, ο τζίρος της Neurosoft βρέθηκε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, κοντά στα 3,6 εκατ. ευρώ. Ένα μεγάλο ποσοστό των εσόδων έχει προέλθει από αγορές εκτός Ελλάδας και πρόθεση της Neurosoft είναι να αυξήσει το ποσοστό αυτό στο 60% έως 70%.

Η Μάρακ ανέλαβε έργο για το ΟΤΕ

Συγκεκριμένα, ανέλαβε την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της πλατφόρμας νέων υπηρεσιών Inmarsat του Επίγειου Δορυφορικού Σταθμού Θερμοπυλών του ΟΤΕ. Στο πλαίσιο της σύμβασης η εταιρεία προέβη στην υλοποίηση αναβάθμισης λογισμικού του σταθμού, καθώς και στην αντικατάσταση ΙΤ και δικτυακού εξοπλισμού. Η μακρόχρονη εμπειρία της ΜΑΡΑΚ και της κατασκευάστριας εταιρίας Thrane & Thrane στον τομέα αυτό αποτελούν εγγύηση για την επιτυχή ολοκλήρωση τέτοιων έργων.

Η Intelli Solutions χρυσός χορηγός στο 3ο ITSM

Το συνέδριο, με θέμα: «Implementing IT Service Management with measurable success»,  επικεντρώθηκε στη σύγχρονη ανάγκη για συνολική και αποτελεσματική διαχείριση των Yπηρεσιών Πληροφορικής, με στόχο τη βελτίωση της απόδοσης και λειτουργίας της Διεύθυνσης ΙΤ, την καλύτερη ευθυγράμμιση με το business και τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς του ΙΤ στην επιχειρησιακή αξία. Η Intelli είχε τη τιμή να προσκαλέσει σε ομιλία τον Γ. Τσινό, IT Compliance and Control Dept. Manager της Εθνικής Ασφαλιστικής, με θέμα: « IT Governance: Process Reengineering Added Value», με αφορμή το έργο IT Governance που υλοποιεί η Intelli στον οργανισμό.