Η Intersys υλοποίησε έργο Managed Print Services στην GlaxoSmithKline

Η σύμβαση αφορούσε στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης εκτύπωσης (MPS), συμπεριλαμβανομένων του λογισμικού Uniflow OM για Printing accounting χρηστών και της υπηρεσίας e-maintenance για ηλεκτρονική βλαβοληπτική παρακολούθηση και αυτοματοποιημένη παραγγελία αναλωσίμων. Για τις ανάγκες του έργου χρησιμοποιήθηκαν τα πολυμηχανήματα γραφείου της Canon, τα οποία εγκαταστάθηκαν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Χαλάνδρι και στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπηρεσίες εφαρμόστηκαν με σκοπό τον εξορθολογισμό των διαδικασιών εκτύπωσης και κατ’ επέκταση τη μείωση του εκτυπωτικού κόστους, τόσο σε επίπεδο TCO όσο και σε επίπεδο μεταβλητών εκτυπωτικών εξόδων (αναλώσιμα, κλπ).

Ο Γεράσιμος Βασιλόπουλος, Διευθυντής Πωλήσεων του Τομέα Αυτοματισμού Γραφείου της Intersys, δηλώνει: «Η ανάγκη εφαρμογής Λύσεων Διαχείρισης Εκτυπώσεων γίνεται αντιληπτή όλο και περισσότερο από τις ελληνικές επιχειρήσεις. Η Intersys διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία, οι οποίες της επιτρέπουν την πρόβλεψη των μειωμένων δαπανών εκτύπωσης με μεγάλη ακρίβεια.» 

Έναρξη επίσημης συνεργασίας της Lexis με τη Sony Hellas

Σύμφωνα με τη εμπορική συμφωνία που υπέγραψαν οι δύο εταιρείες, η Lexis θα διανέμει και θα υποστηρίζει τα προϊόντα παρακολούθησης του οίκου στην ελληνική αγορά, ως Specialist Dealer, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της Sony Hellas.

Πρόκειται για μία συνεργασία υψηλής σημασίας, τόσο για τη Lexis, που θα εμπλουτίσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της με τις πρωτοποριακές λύσεις Surveillance ενός κορυφαίου κατασκευαστή, όσο και για τη Sony που μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας στοχεύει να διευρύνει το κανάλι της και να διεισδύσει σε νέες στοχευόμενες αγορές.

Η Communication Effect δημιουργεί τμήμα Content Management

Επικεφαλής ανέλαβε ως Content Management Director η Μαρία Μουζακίτη, που μετακινήθηκε πρόσφατα στην  Communication Effect από το χώρο των media. Το τμήμα διαθέτει τρεις content managers & curators και καλύπτει υφιστάμενες ανάγκες  για Online Engagement, υποστήριξη Communities και Search Engine Optimization (SEO). H Communication Effect καλύπτει ήδη τις ανάγκες μεγάλων εθνικών και εγχώριων πελατών, που έχουν σχέση με επιμέρους καμπάνιες, ανάπτυξη online reputation και αντιμετώπιση online attacks/ διαχείριση κρίσεων.

Η Symantec απέτρεψε 100 πιθανές απειλές κατά μέσο όρο το δεύτ. το 2009

Το διάστημα αυτό, το οποίο χαρακτηρίστηκε από δύο πολύ σημαντικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο – το Conficker τους πρώτους μήνες του χρόνου και το Hydraq στο τέλος του χρόνου– υπήρξε συνεχή ανάπτυξη του όγκου και της εξειδίκευσης  των επιθέσεων των κυβερνοεγκληματιών, σύμφωνα με την μελέτη. «Όσοι επιδίδονται σε επιθέσεις έχουν μετατραπεί από απλούς απατεώνες σε άτομα τα οποία διενεργούν ευφυέστατες επιθέσεις κατασκοπείας που έχουν ως στόχο ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως καθώς και κυβερνητικούς φορείς», δήλωσε ο Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist, της Symantec Ελλάδος.

Ανάμεσα στις τάσεις που αξίζει να σημειωθούν είναι οι εξής: α) Αύξηση του αριθμού των απειλών που στοχεύουν σε επιχειρήσεις, β) Τα toolkits των επιθέσεων καθιστούν το κυβερνοέγκλημα πιο εύκολο από ποτέ, γ) Επιθέσεις με βάση το διαδίκτυο συνέχισαν να αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό, δ) Η κακόβουλη δραστηριότητα έχει προέλευση τις αναπτυσσόμενες χώρες.

EMC: Το Cloud Computing θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων 1 τρισ. δολ. εώς το 2014

Το 2009, με την παγκόσμια οικονομία μέσα στη “Μεγάλη Ύφεση”, ο όγκος της ψηφιακής πληροφορίας αυξήθηκε κατά 62% σε σχέση με το 2008, φτάνοντας τα 800 δισεκατομμύρια gigabytes (0.8 Zettabytes). Ένα Zettabyte αντιστοιχεί σε ένα τρισεκατομμύριο gigabytes. Ο όγκος του ψηφιακού περιεχομένου που προβλέπεται να παραχθεί στη διάρκεια του 2010, υπολογίζεται σε 1.2 Zettabytes.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μέγεθος της ψηφιακής πληροφορίας που παράγεται ανά έτος θα πολλαπλασιαστεί επί 44 στο διάστημα από το 2009 έως το 2020, καθώς όλα τα βασικά μέσα επικοινωνίας θα έχουν μεταφερθεί πλήρως από το αναλογικό στο ψηφιακό πεδίο. Έως το 2020, περισσότερο από το 1/3 από το σύνολο των ψηφιακών δεδομένων που παράγεται κάθε χρόνο, είτε θα βρίσκεται αποθηκευμένο, είτε θα περνά μέσα από το cloud.

Με βάση το πώς αξιοποιείται το cloud computing από τις επιχειρήσεις που θέλουν να μειώσουν το κόστος συντήρησης των παλαιών συστημάτων ΙΤ, η IDC υπολογίζει ότι η αύξηση στα κεφάλαια που θα επενδυθούν στο ΙΤ και την καινοτομία, θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον έσοδα για τις επιχειρήσεις, τα οποία θα υπερβαίνουν το 1 τρις δολάρια, για το χρονικό διάστημα από σήμερα έως το τέλος του 2014.

Digital Economy Forum: Οι ψηφιακές τεχνολογίες το μέλλον της χώρας

Όπως τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, σε περιόδους κρίσης, όπως η σημερινή, οφείλουμε να ρίξουμε το βάρος εκεί που πιστεύουμε ότι είναι το μέλλον της χώρας μας.

Η κυβέρνηση θα επενδύσει στην πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες διότι με τη βοήθειά τους μπορούμε να καταπολεμήσουμε προβλήματα που αποτελούν επί δεκαετίες ολόκληρες τροχοπέδη για την οικονομία μας.

Την εισφοροδιαφυγή, την σπατάλη, την αδιαφάνεια, τη γραφειοκρατία. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό χρειάζεται το ταχύτερο δυνατόν 100% ευρυζωνική κάλυψη, και η ανάπτυξη Διαδικτύου υψηλής ταχύτητας με ένα πρόγραμμα μαζικών επενδύσεων σε δίκτυα οπτικών ινών και ασύρματη ευρυζωνική κάλυψη.

Έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται και να υλοποιούνται: η Ενιαία Αρχή Πληρωμής – δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τελικά όλων των συναλλαγών με το δημόσιο, η Κάρτα Πολίτη για απαραίτητες πληροφορίες ώστε να εξυπηρετείται ο πολίτης χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Προμηθειών, η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, το Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Καυσίμων, η Παραγωγική Λειτουργία Πληροφοριακών συστημάτων Νοσοκομείων – παρακολούθηση του προϋπολογισμού του, η on – line παρακολούθηση προϋπολογισμού – του κράτους – του δημοσίου. Πρόκειται για παρεμβάσεις κρίσιμες για τη χώρα και την πορεία της στο μέλλον.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός τόνισε στην ομιλία του πως προχωράει άμεσα η προκήρυξη διαγωνισμών οι οποίοι θα υλοποιηθούν με τη χρήση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (e-Auctions), ο εκσυγχρονισμός του νομοθετικού πλαισίου υλοποίησης των Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών.

Επίσης, καταρτίζεται για πρώτη φορά Κανονισμός Προμηθειών Υπηρεσιών Δημοσίου, ο οποίος θα καθορίζει το πλαίσιο για την ανάθεση και εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών και προχωρά άμεσα τόσο η εφαρμογή της “συμφωνίας – πλαίσιο”, όσο και στην καθιέρωση του “ανταγωνιστικού διαλόγου”, που θα επιταχύνουν κατά πολύ τις διαδικασίες επιλογής και κατακύρωσης έργων στο Δημόσιο.