Regate: Υλοποίηση ολοκληρωμένης λύσης SFA στην εταιρεία Αφοί Ντερζώτη

Η εν λόγω εταιρεία πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς τροφίμων στη Λακωνία και γενικότερα, στη νότια Πελοπόννησο, με περισσότερα από 2000 σημεία πώλησης. Η ιδιαιτερότητα του έργου έγκειται στο γεγονός ότι η λύση βοηθάει οπτικά τον παραγγελιολήπτη με τη χρήση χρωματισμών, για να γνωρίζει τα είδη που αγοράζει ο πελάτης του ανά κατηγορία, την εποχικότητα και τις προσφορές της εταιρείας, μέσα από μια μόνο οθόνη, αυξάνοντας κατακόρυφα την παραγωγικότητα των πωλητών.

Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του συστήματος BizeGate έγινε εξ ολοκλήρου απομακρυσμένα και το σύστημα ετέθη σε λειτουργία εντός 5 ημερών, με ολοκληρωμένη διασύνδεση με το SoftOne ERP. Ο εξοπλισμός που επιλέχθηκε για τους πωλητές της εταιρείας περιλαμβάνει φορητές συσκευές Archos με λειτουργικό Windows 7.

Vodafone: Η κινητή επικοινωνία μειώνει το κόστος της ενέργειας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, μέσα από την υλοποίηση 16 έξυπνων εφαρμογών κινητής επικοινωνίας, το κόστος ενέργειας μπορεί να μειωθεί το 2020 κατά €1,4 δισ. ενώ παράλληλα να αποτραπεί η εκπομπή 6,4 Μt CO2e, ποσοστό που αντιπροσωπεύει το 4,5% των εκτιμώμενων εκπομπών της Ελλάδας.

Οι 16 έξυπνες εφαρμογές κινητής επικοινωνίας που έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στη μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας εμπίπτουν στις παρακάτω κατηγορίες: α) Εξ αποστάσεως υλοποίηση – αντικατάσταση αγαθών, διαδικασιών ή μετακινήσεων, με «εικονικές» εναλλακτικές, όπως τη βιντεοδιάσκεψη ή το ηλεκτρονικό εμπόριο, β) Έξυπνο δίκτυο ενέργειας – βελτίωση της αποδοτικότητας των δικτύων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας χάρη στην ενεργό παρακολούθηση και τον περιορισμό της εξάρτησης από το κεντρικό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, γ) Έξυπνες μεταφορές – εποπτεία και παρακολούθηση των οχημάτων και των φορτίων τους, με σκοπό τη βελτίωση της αποδοτικότητας των λειτουργιών logistics, χάρη στην πληρέστερη αξιοποίηση των οχημάτων και δ) Έξυπνες πόλεις – βελτίωση της διαχείρισης της κυκλοφορίας και των παροχών των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Η μελέτη έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με την Accenture και βασίζεται στην πρωτότυπη μελέτη Carbon Connections που εκπονήθηκε από τον Όμιλο Vodafone σε συνεργασία με την Accenture και επικεντρώνεται στην εφαρμογή έξυπνων εφαρμογών κινητής επικοινωνίας στην Ευρώπη των 25 χωρών.

Συνέδριο τηλεπικοινωνιών των Financial Times στην Αθήνα

 Το Συνέδριο συγκεντρώνει αξιωματούχους από τα κέντρα χάραξης της εθνικής στρατηγικής των κλάδων Τηλεπικοινωνιών, Μέσων & Τεχνολογίας μαζί με υψηλόβαθμα στελέχη από τις εταιρείες του κλάδου, όπως οι: Ιορδάνης Αϊβάζης, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής του ΟΤΕ, Γιώργος Γαμπρίτσος, Δ/νων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Αντώνης Κεραστάρης, Δ/νων Σύμβουλος της hellas online, Νίκος Μαστοράκης, Director of Technology της Vodafone,  Γιώργος Μαθιός, Γενικός Δ/ντής της Digea, Γιώργος Στεφανόπουλος, Γενικός Δ/ντής της ΕΕΚΤ, κ.ά.

Συντονιστής του Συνεδρίου είναι ο Paul Taylor, εξειδικευμένος δημοσιογράφος του κλάδου της εφημερίδας Financial Times. Οι ομιλητές θα συζητήσουν και θα αξιολογήσουν το νέο συγκλινόμενο τοπίο που διαμορφώνεται στη χώρα μας, καθώς και τις ευκαιρίες που διανοίγονται για τη δημιουργία αποτελεσματικής προοπτικής ανάπτυξης μέσω της τεχνολογίας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.tmt.gr ή το www.ftbusiness.com/telecoms2010.

Τοπικός συνεργάτης των Financial Times για το Συνέδριο είναι η BOUSSIAS και το περιοδικό netweek.

Η Mobile Technology αναβαθμίζεται σε Platinum Partner από την Intermec

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι έχει παράλληλα πιστοποιηθεί ως το μοναδικό Διεθνές Επισκευαστικό Κέντρο της Intermec στη χώρα μας. Οι παραπάνω διακρίσεις συνεπάγονται άμεσα και μετρήσιμα οφέλη για τους πελάτες της Mobile Technology, οι οποίοι αποκτούν πρόσβαση στα προηγμένα και αξιόπιστα προϊόντα του διεθνώς αναγνωρισμένου οίκου σε προνομιακές τιμές. Επιπρόσθετα, απολαμβάνουν βέλτιστες υπηρεσίες σχεδιασμού, εγκατάστασης και υποστήριξης ολοκληρωμένων λύσεων που περιλαμβάνουν εξοπλισμό της Intermec και ανταποκρίνονται στα πλέον απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα.

Η Microsoft παρουσίασε το Dynamics Nav 2009

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών του προϊόντος, αλλά και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις που αξιοποιούν το Microsoft Dynamics NAV. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι του κλάδου της πληροφορικής και του επιχειρηματικού κόσμου ευρύτερα, οι οποίοι ενημερώθηκαν αναλυτικά για τη δυνατότητα ενδυνάμωσης της παραγωγικότητάς των επιχειρήσεων μέσω της αποτελεσματικότερης οργάνωσης των λειτουργιών τους.

Στην εισήγησή του, ο Πάνος Γκίκας, Microsoft Dynamics Lead της Microsoft Ελλάς, εξήγησε τη στρατηγική της Microsoft Dynamics και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο τα βασικά χαρακτηριστικά του Microsoft Dynamics NAV 2009 – απλότητα, ευελιξία και συνεργασία σε όλο το εύρος της εφοδιαστικής αλυσίδας – συντελούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη δραστική  μείωση του κόστους.

Τα νέα γνωρίσματα του Microsoft Dynamics NAV 2009 παρουσίασε ο Frank Fugl, Senior Product Manager της Microsoft Dynamics NAV Global Product Management, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ειδική παρουσίαση της εφαρμογής από στελέχη της Microsoft Ελλάς.

Εμπορική συμφωνία μεταξύ OTEGlobe & MTN Κύπρου

Η συμφωνία περιλαμβάνει την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων διασύνδεσης με επιχειρηματικά κέντρα (business hubs) εκτός Κύπρου στους εταιρικούς πελάτες της ΜΤΝ, αξιοποιώντας το εκτεταμένο διεθνές δίκτυο οπτικών ινών της OTEGlobe στην Ευρώπη. Για την υλοποίηση των υπηρεσιών διασυνδέεται ο κόμβος της OTEGlobe στην Κύπρο, μέσω δύο διαφορετικών υποβρύχιων καλωδιακών συστημάτων της Μεσογείου, με τα διεθνή δίκτυα οπτικών ινών της εταιρείας, ΤΒΝ και GWEN, που εκτείνονται από την Ελλάδα στην Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων και της Ιταλίας αντίστοιχα.

Λόγω της υψηλής διαθεσιμότητας αλλά και της πλήρους προστασίας των διεθνών δικτυακών υποδομών της, η OTEGlobe εξασφαλίζει στους πελάτες της ΜΤΝ ποιοτικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει εκτεταμένη γεωγραφική κάλυψη. Επίσης, οι πελάτες της ΜΤΝ  έχουν πλέον τη δυνατότητα να διασυνδέονται  με σημαντικά επιχειρηματικά κέντρα σε Ευρώπη, Ρωσία, Μ. Ανατολή και Β. Αφρική, επιλέγοντας υπηρεσίες με διαφορετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, προσαρμοσμένα απόλυτα στις εξειδικευμένες ανάγκες τους, τόσο μέσω τεχνολογιών μετάδοσης δεδομένων SDH, όσο και MPLS.

Η Infotrip υλοποιεί πιλοτικό έργο στο ΚΤΕΛ Κοζάνης

Το έργο αφορά στην υλοποίηση της βραβευμένης Κινητής Ευρυζωνικής Πύλης Moovbox M200, για την παροχή σύνδεσης Wi-Fi στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι επιβάτες που ταξιδεύουν με τις συγκοινωνιακές γραμμές του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης θα επωφελούνται από τη δωρεάν πρόσβαση σε Internet hotspots σε ευρυζωνικές ταχύτητες έως και αρκετά megabits ανά δευτερόλεπτο.

Η Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200 λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα σε ένα όχημα δικτύων υψηλής ταχύτητας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων 3G/HSPA, EV-DO και Wi-MAX  παρέχοντας Wi-Fi πρόσβαση. «Οι ταξιδιώτες των υπεραστικών γραμμών στην Ευρώπη είναι συνηθισμένοι σε Wi-Fi hotspots και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κοζάνης σε συνεργασία με την εταιρεία Infotrip έχει κάνει ένα βήμα μπροστά με την απόφασή της να παρέχει δωρεάν Wi-Fi στα πούλμαν της», δήλωσε , ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Κοζάνης, κος Πάλλας.