Πρόγραμμα απόσυρσης παλιών συσκευών GPS από την DIS

Πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία της DIS, έπειτα από το λανσάρισμα της συσκευής Vector Traffic με την καινοτόμο τεχνολογία TMC (Traffic Message Channel), που μεταδίδει ζωντανά την κίνηση στους δρόμους του λεκανοπεδίου Αττικής.

Από τις 10 Μαΐου και μέχρι το τέλος Ιουνίου, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να αποκτήσουν τη νέα συσκευή Vector Traffic TMC, αποσύροντας μία οποιαδήποτε παλιότερη, κερδίζουν επιδότηση 100 ευρώ, αποκτώντας τη συσκευή Vector Traffic TMC της DIS στην τιμή των 199 ευρώ. Επιπλέον, όσοι αποκτήσουν τη συσκευή με το πρόγραμμα της απόσυρσης θα κερδίσουν τη δωρεάν παροχή της υπηρεσίας TMC εφ’ όρου ζωής (πρόγραμμα TMC life time).

Αυξημένα τα αποτελέσματα της Cisco για το Q3

Η Cisco ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις 3ου τριμήνου 10,4 δις δολαρίων (αυξημένες κατά 27% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο το προηγούμενο έτος), καθαρά έσοδα 2,1 δις δολαρίων (αυξημένα κατά 62,6% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι) σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα GAAP ή 0,37 δολάρια ανά μετοχή, και καθαρά έσοδα χωρίς GAAP 2,5 δις δολαρίων ή 0,42 δολάρια ανά μετοχή. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του τριμήνου ο John Chambers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας., είπε:

«Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι εξαιρετικά καλά, ενώ επιτύχαμε αποτελέσματα-ρεκόρ σε επίπεδο πωλήσεων και κερδών ανά μετοχή. Επιστρέψαμε σε ισορροπημένη ανάπτυξη στις επιμέρους γεωγραφικές περιοχές, με μερίδια αγοράς, σε προϊόντα και πελάτες, που είχαμε να δούμε πριν από την οικονομική κρίση. Αναδυόμαστε από την κρίση κερδίζοντας μερίδιο αγοράς, έχοντας βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις μας με τους πελάτες μας και με νέα προϊόντα επόμενης γενιάς σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Είναι ξεκάθαρο πως το σχέδιό μας για το πώς να χειριστούμε οικονομικές κρίσεις απέδωσε σε όλους τους τομείς».

Στροφή στη στρατηγική της IBM στο software

 Η πρώτη προτεραιότητα της ΙΒΜ είναι το software. Ο S. Palmisano επιθυμεί τον υψηλών περιθωρίων τομέα του software να συνεισφέρει περίπου τα μισά κέρδη προ φόρων έως το 2015, σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το ένα τρίτο που συνεισέφερε το 2003.

Συγκεκριμένα, ο S. Palmisano επιθυμεί να εστιάσει σε προγράμματα analytics που βοηθούν τους πελάτες της εταιρείας να αποσαφηνίσουν την αξία μέσα από ένα κυκεώνα δεδομένων που προκύπτουν από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συναλλαγών που διατηρούνται ή μεταφέρονται σε ψηφιακή μορφή.

O μετασχηματισμός αυτός – που ενεργοποιήθηκε μέσω μιας σειράς εξαγορών – διαμορφώνεται τόσο σημαντικός όπως αντίστοιχα συνέβη πριν από 6 χρόνια με την αλλαγή εστίασης από το hardware στα services. «Αν μπορούσαμε να δούμε την ΙΒΜ το 2015, θα λέγαμε ότι υπέστη μια τόσο σημαντική διαφοροποίηση σε σχέση με σήμερα, όπως ακριβώς συνέβη και με τη μετάβαση από το 2003 έως σήμερα», δήλωσε ο CEO της εταιρείας. «Ολοένα και περισσότερα κέρδη θα έρθουν από αυτούς τους υψηλών περιθωρίων τομείς».

Έργο της GDB στη ΔΕΗ/ ΑΗΣ Αλιβερίου

Το συγκεκριμένο έργο αφορά στον ανασχεδιασμό και στην επέκταση της λειτουργικότητας των υπηρεσιών στο ενδοδίκτυο του ΑΗΣ Αλιβερίου και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση τεχνολογίας εικονικών εξυπηρετητών. Οι αναβαθμισμένες υποδομές θα συντελέσουν στη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στο ενδοδίκτυο του Σταθμού, κυρίως λόγω της κεντρικής διαχείρισής τους και θα επιτρέψουν τη λειτουργία νέων υπηρεσίων, με στόχο την ασφάλεια και την αποδοτικότητα του ενδοδικτύου.

Το έργο περιλαμβάνει τη προμήθεια και εγκατάσταση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού  και λογισμικού και τη παροχή υπηρεσιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του. Το μεγαλύτερο μέρος του έργου θα υλοποιηθεί με προϊόντα των εταιρειών CISCO, SUN και VMware και υπηρεσίες που παρέχει η GDB ώστε να διασφαλίζεται η εύκολη διαχείριση, η υψηλή διαθεσιμότητα και η ασφάλεια των υποδομών.

Αίτηση εισαγωγής στο NASDAQ υπέβαλε η Velti

Η εταιρεία προτίθεται να χρησιμοποιήσει τα καθαρά έσοδα από την προτεινόμενη δημόσια διαπραγμάτευση για εταιρικούς σκοπούς μεταξύ των οποίων η χρηματοδότηση του στρατηγικού σχεδίου διεθνούς επέκτασης της εταιρείας και η υλοποίηση νέων επενδύσεων και εξαγορών με στόχο τη διεύρυνση των τεχνολογικών της προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της mobile marketing πλατφόρμας mGage που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην αγορά, καθώς και κεφάλαιο κινήσεως.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του 2009, η Velti σημείωσε αναμορφωμένα έσοδα ύψους 89,9 εκ. δολ. αυξημένα κατά 82% συγκριτικά με τα έσοδα του 2008, ενώ τα αναμορφωμένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αυξήθηκαν κατά 285% αγγίζοντας το ποσό των 26,8 εκατ. δολ, αντανακλώντας την αύξηση ζήτησης για τα προϊόντα της εταιρείας τόσο από υπάρχοντες όσο και από νέους πελάτες.

Για την υποστήριξη της ανάπτυξής της η εταιρία πρόσθεσε στο ανθρώπινο δυναμικό της, κατά το 2009, 140 νέα στελέχη, τα περισσότερα από τα οποία απασχολούνται στο γραφείο της Αθήνας, επιτυγχάνοντας, έτσι,  οργανική αύξηση κατά 35%.

Απάντηση του ΟΤΕ σε δημοσιεύματα για τους λόγους αποχώρησης από το NYSE

Εξάλλου, όλες οι εισηγμένες εταιρείες σε χρηματιστήρια διεθνώς εφαρμόζουν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα για την οικονομική πληροφόρηση των επενδυτών, ενώ πλέον η ύπαρξη του ευρώ διευκολύνει τις συναλλαγές. Σήμερα, μόνο ένα μικρό ποσοστό του κεφαλαίου του ΟΤΕ διαπραγματεύεται σε ADRs, περίπου 1,8%.

Η αποχώρηση του ΟΤΕ από το ταμπλό του NYSE δε σημαίνει ότι σταματάει η διαπραγμάτευσή του σε δολάρια ΗΠΑ. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες που παλιότερα είχαν εισάγει τις μετοχές τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, όπως οι ABN Amro, Allianz, Axa, Bayer, Benetton, British Airways, BSkyB, Cable & Wireless, Deutsche Telekom, Ducati, Invitel, KPN, Swisscom, Telekom Austria, Telenor, Vivendi έχουν ήδη λάβει και υλοποιήσει αντίστοιχες αποφάσεις και έχουν αποσυρθεί. Με βάση τα δεδομένα αυτά, το ΔΣ του ΟΤΕ έλαβε τη σχετική απόφαση, κρίνοντας ότι είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και των μετόχων της.