Η HTC διευρύνει την ομάδα των στελεχών της

Συγκεκριμένα, ο Αλέξανδρος Γουργούτης ανέλαβε καθήκοντα Sales Manager της HTC, ο Κώστας Κασταμονίτης ανέλαβε καθήκοντα Commercialization Product Manager, καθώς και η Τατιάνα Ιωαννίδου ανέλαβε καθήκοντα Marketing Specialist.

Ημέρα για την προστασία καταναλωτών στο διαδίκτυο από τη Microsoft

Σύμφωνα με την 7η ετήσια μελέτη της BSA/IDC, που δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το ποσοστό πειρατείας της περιοχής ανέρχεται στο 64%, το υψηλότερο ποσοστό που σημειώνεται παγκοσμίως. Σκοπός της Ημέρας για την Προστασία των Καταναλωτών στο Διαδίκτυο είναι η ενημέρωση των καταναλωτών και η καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου πειρατικού λογισμικού στο διαδίκτυο. Μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι το 60% των ιστοσελίδων του διαδικτύου που προσφέρουν πειρατικό λογισμικό ή εργαλεία απόκτησης αυτού, περιλαμβάνουν ποικίλες απειλές ασφαλείας που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα λειτουργικά συστήματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη για την πειρατεία της BSA/IDC, το 43% όλων των υπολογιστών παγκοσμίως χρησιμοποιούν πειρατικό ή μη αδειοδοτημένο λογισμικό, το οποίο αντιστοιχεί στην εμπορική αξία των 51.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Στην Ελλάδα η πειρατεία ανέρχεται στο 58%, ενώ εκτιμάται ότι έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια περισσότερων από 1000 θέσεων εργασίας και πάνω από 40 εκατομμυρίων ευρώ σε επίπεδο φόρων.  
Τα τελευταία χρόνια, η Microsoft έχει λάβει περισσότερες από 280.000 καταγγελίες από καταναλωτές που εν αγνοία τους απέκτησαν πειρατικό λογισμικό.

Η Entersoft υλοποιεί έργο για τα Aslanis Home

Το νέο ενοποιημένο  πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας υποστηρίζει την ολοκληρωμένη διαχείριση και κεντρική παρακολούθηση της εμπορικής και οικονομικής της διαχείρισης, ενισχύοντας παράλληλα την πελατοκεντρική της φιλοσοφία. Η Tόγκας Α.Ε. ιδρύθηκε το 1994, εξελίσσοντας την τριαντάχρονη ιστορία της στο χώρο των  λευκών ειδών, με το όνομα «aslanis home», στην κατασκευή και εμπορία λευκών ειδών μοναδικού σχεδιασμού και εξαιρετικής ποιότητας. Η εταιρεία διαθέτει ήδη 8 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα.

Στοχεύοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της, η Tόγκας Α.Ε.,  επέλεξε τα προηγμένα λειτουργικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά του Entersoft Business Suite. Με το νέο λογισμικό, η εταιρεία διασφάλισε την αναβάθμιση των διαδικασιών κατάρτισης και παρακολούθησης του προϋπολογισμού, προγραμματισμού και ελέγχου των οικονομικών δεδομένων της ανά κέντρο κόστους, αυτοματοποίησε τις διαδικασίες παραγγελιοληψίας και παραγγελιοδοσίας, βελτιστοποιώντας ταυτόχρονα και τον έλεγχο των αποθεμάτων της.

Παράλληλα, η απρόσκοπτη on line σύνδεση των σημείων λιανικής με τα κεντρικά σε συνδυασμό με την δυνατότητα που προσφέρει το λογισμικό για αμφίδρομη ανταλλαγή ηλεκτρονικών παραστατικών με τα shop in shop καταστήματά της, αναβαθμίζουν συνολικά τον ουσιαστικό έλεγχο των πωλήσεών της και ενισχύουν την πελατοκεντρική φιλοσοφία της.

Συναντήθηκαν οι πρόεδροι ΟΤΕ και ΕΕΤΤ

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του ΟΤΕ και αντικείμενό της ήταν η πολύμηνη καθυστέρηση της ΕΕΤΤ να εγκρίνει προϊόντα του ΟΤΕ, καθώς και η επιβολή στον ΟΤΕ λιανικών τιμών πολύ υψηλότερων από τις τιμές των ανταγωνιστών του. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, ο Πρόεδρος του ΟΤΕ τόνισε ότι η συνέχιση της τακτικής αυτής της ΕΕΤΤ ουσιαστικά αποκλείει τον ΟΤΕ από την αγορά και του προξενεί σοβαρή ζημιά, όπως φαίνεται και από την πορεία των αποτελεσμάτων του. Επίσης στερεί από τον καταναλωτή την δυνατότητα να αγοράζει τα προϊόντα του ΟΤΕ σε χαμηλότερες τιμές, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό την παρούσα περίοδο κρίσης.

Η Spirit ανέλαβε έργο BPM για την Εμπορική Τράπεζα

Το εν λόγω έργο είχε προκηρυχθεί τον Ιούλιο του 2009. Η διεύθυνση πληροφορικής της τράπεζας, σε συνεργασία με άλλα τμήματα όπως του HR και του Risk, είχαν την ευθύνη επιλογής του κατάλληλου προϊόντος, στην προκείμενη περίπτωση το ARIS, ενώ η διεύθυνση οργάνωσης θα αναλάβει το έργο συντονισμού και καταγραφής όλων των διαδικασιών της τράπεζας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός της Spirit, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές οι εταιρείες 1) ATC, 2) Byte, 3) Exodus, 4) IBM, 5) Planet, 6) SAP, 7) Syntax και 8) Sustainable Development.

Lenovo: Καινοτόμα προϊόντα για τις νέες σειρές Idea και Think

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, SMB & Channel Sales Manager Lenovo Greece & Cyprus και συνέχισε ο Ralf Jordan, Vice President Lenovo EMAT που παρουσίασε τη στρατηγική της Lenovo και αναφέρθηκε στην 5ετή πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Απόστολος Λαδάς, Γενικός Διευθυντής της Lenovo Greece ανέλυσε την παρουσία και δραστηριότητα της Lenovo στην Ελλάδα το τελευταίο έτος και αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που προκύπτουν στην ελληνική αγορά.

Κλείνοντας, ο Matthew Kohutt, Worldwide Competitive Analyst, Lenovo HQ παρουσίασε τις νέες καινοτόμες σειρές Think και Idea.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η κατασκευή «Store Front» που ήταν στημένη με 6 IT stands, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν  μια ευρεία γκάμα προϊόντων Think και Idea που ήδη υπάρχουν ή που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο άμεσο μέλλον στην ελληνική αγορά.