ΣΕΠΕ: Τιμητική διάκριση της Vodafone στα WITSA 2010 Global ICT Awards

Το Πρόγραμμα :Τηλεϊατρικής” της Vodafone, έλαβε μια από τις τέσσερις τιμητικές διακρίσεις, που απονεμήθηκαν στο πλαίσιο της διοργάνωσης, καθώς μέσω του προγράμματος, καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί, αφού οι κάτοικοι των περιοχών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να  μειώσουν τις μετακινήσεις σε κεντρικά νοσοκομεία, λαμβάνοντας εξειδικευμένες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, στον τόπο τους.

Ο World Information Technology and Services Alliance (WITSA), ο κορυφαίος Σύνδεσμος Τεχνολογίας & Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς, αποτελεί μια κοινοπραξία 72 συνδέσμων πληροφορικής απ’ όλο τον κόσμο. Ο WITSA έχει θεσμοθετήσει τα Global IT Excellence Awards, τα οποία απονέμονται κάθε δύο χρόνια, με στόχο να αναδειχθούν οι καλύτερες επιχειρήσεις και οι καλύτεροι χρήστες του κλάδου τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, οι οποίοι παγκοσμίως ξεχωρίζουν για τα επιτεύγματά τους σε ότι αφορά τις εφαρμογές ΤΠΕ.

Σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Η Έκθεση επικροτεί το έργο της ΕΕΤΤ, το οποίο χαρακτηρίζει για μία ακόμη χρονιά ως επιτυχημένο και με εμφανείς θετικές επιδράσεις σε όλους τους τομείς της αγοράς. Σύμφωνα με την Έκθεση, η ΕΕΤΤ συνέβαλε με το έργο της στη συνεχιζόμενη αναπτυξιακή πορεία της ευρυζωνικής αγοράς. Συγκεκριμένα, οι ευρυζωνικές γραμμές αυξήθηκαν από 1.506.614 στο τέλος του 2008 (διείσδυση 13,4%) σε 1.916.630 στο τέλος του 2009 (διείσδυση 17%). Η αύξηση αυτή της ευρυζωνικής διείσδυσης είναι η τρίτη υψηλότερη μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., σηματοδοτώντας τη συνεχιζόμενη σύγκλιση της Ελλάδας με τη υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι γραμμές Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο (ΑΠΤΒ) συνεχίζουν να αποτελούν κύριο όχημα ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας, φτάνοντας τις 987.310 στο τέλος του 2009, έναντι 646.124 στο τέλος 2008, (αύξηση 53%). Αντίθετα, σημαντική αδυναμία αποτελεί η απουσία σταθερών εναλλακτικών δικτύων, καθώς η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που το ποσοστό των ευρυζωνικών γραμμών μέσω τεχνολογιών εκτός DSL είναι σχεδόν μηδενικό. Στην αγορά κινητής τηλεφωνίας η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που παρουσίασαν σημαντική αύξηση της διείσδυσης, η οποία βρίσκεται λίγο πάνω από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο (125% έναντι 122%).

Αντίθετα, παραμένει χαμηλή η διείσδυση της κινητής ευρυζωνικότητας, δεδομένου ότι το ποσοστό των συνδέσεων για την παροχή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο σε φορητό υπολογιστή μέσω κινητών δικτύων βρίσκεται μόλις στο 2% έναντι 5,2% του Ευρωπαϊκού μέσου όρου. Στην αγορά σταθερής τηλεφωνίας διατηρείται η υψηλή συγκέντρωση, με τον ΟΤΕ να διατηρεί υψηλά μερίδια σε όλες τις κατηγορίες κλήσεων, σε σχέση με τις λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες.  Αντίστοιχα, τα ποσοστά των καταναλωτών που χρησιμοποιούν εναλλακτικούς παρόχους για εθνικές ή διεθνείς κλήσεις ή για απ’ ευθείας πρόσβαση στο δημόσιο τηλεφωνικό δίκτυο υπολείπονται  σημαντικά των  Ευρωπαϊκών μέσων όρων.

Huawei: Ισχυρή παρουσία στο συνέδριο Telecommunications, Media and Technology

Η συμμετοχή της εταιρείας ήταν διπλή, με χορηγία, και παρουσίαση του Paolo Gemma, Senior Marketing Manager Europe, και Global Green Development Spokesperson της Huawei. Η παρουσίαση έγινε στην 3η ενότητα του συνεδρίου με τίτλο “Εστιάζοντας σε Επιτυχημένες Στρατηγικές”. Με τίτλο “Τηλεπικοινωνιακή Ανάπτυξη για μια νέα Ανανεώσιμη Ανάπτυξη”, η παρουσίαση έδειξε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που μπορούν να προέλθουν μέσα από πράσινη / ανανεώσιμη ανάπτυξη.

“Τα κόστη που μπορούν να εξοικονομηθούν μέσα από την εκμετάλλευση καινοτόμων, περιβαλλοντολογικά φιλικών τηλεπικοινωνιακών λύσεων είναι σημαντικά. Παράλληλα, η μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του θείου μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και την πράσινη αναπτυξιακή πολιτική” δήλωσε σχετικά ο P. Gemma.

Έργο υποδομών Microsoft υλοποίησε η Pylones Hellas στο Intercontinental

H υλοποίηση του σχετικού έργου έγινε από την Pylones Hellas.

Το γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας στράφηκε στα μέσα του 2005 στην Pylones Hellas, και μαζί ξεκίνησαν την υλοποίηση μίας λύσης βασισμένης στο πρόγραμμα Volume Licensing Open Value Subscription της Microsoft.  Η Athenaeum Intercontinental αρχικά προμηθεύτηκε άδειες για Windows Server 2003 Standard, Exchange Server 2003 Enterprise Edition, Office SharePoint Server 2007, και Microsoft System Center Configuration Manager 2007 για να προσθέτει πρόσφατα μέσω αναβάθμισης Windows Server 2008 R2 και στη συνέχεια να προχωρήσει σε SharePoint Server 2010 και Exchange Server 2010 μέχρι το τέλος του 2010.

“Οι άνθρωποι μας ήταν αρχικά σκεπτικοί, πολύ σύντομα, όμως κατάλαβαν ότι μπορούν να βρίσκουν πολύ πιο εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες και τα δεδομένα που χρειάζονταν για να διεκπεραιώσουν μία εργασία” αναφέρει ο Σταύρος Βογιατζής, IT Manager του Athenaeum InterContinental Athens. Επιπλέον, υπήρξαν και σημαντική μείωση των δαπανών σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, οι δαπάνες για παραγωγή φωτογραφιών μειώθηκαν κατά 20.000 – 40.000 ευρώ σε διάστημα τριών ετών όσο και είναι το μεσοδιάστημα μεταξύ δύο φωτογραφήσεων των χώρων του ξενοδοχείου.

Επίσης, το ξενοδοχείο εξοικονομεί μεταξύ 9.000 – 12.000 ευρώ ετησίως από το κόστος εκτύπωσης, δεδομένου ότι πλέον πολλά αρχεία αποθηκεύονται ψηφιακά. Ακόμη, μειώθηκε ο χώρος των συστημάτων αποθήκευσης από 30 GB (χωρίς την βιβλιοθήκη των φωτογραφιών) σε μόλις 7 GB, που έχει ως αποτέλεσμα μία επιπλέον εξοικονόμηση 11.000 ευρώ σε δαπάνες για fiber channel storage.

Η Sieben υλοποίησε έργο Voice Portal στην ΚΤΕΟ Hellas

Το σύστημα ενοποιήθηκε με την πλατφόρμα Business Intelligence που είχε ήδη η εταιρεία και δίνει τη δυνατότητα για φωνητική campaign και υπενθυμίσεις στους πελάτες. Επιπλέον, προσφέρει σύστημα φωνητικής πύλης για αυτοματοποιημένες φωνητικές κρατήσεις χωρίς την επικοινωνία με άνθρωπο-agent.

Ο Φώτης Κωνσταντέλλος αναλαμβάνει CCO στην Hellas OnLine

Ο Φ. Κωνσταντέλλος είναι κάτοχος πτυχίου Ηλεκτρολόγου Μηχανικού και έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας, έχοντας αναλάβει σημαντικές διευθυντικές θέσεις, με κυριότερους σταθμούς στην καριέρα του τη Vodafone, την Intralot και τη Wind –Tellas, όπου κατείχε μέχρι πρόσφατα τη θέση του Chief Network Officer. Παράλληλα, ο Σπυρίδων Βασιλάκης αποχωρεί από την εταιρεία, στην οποία κατείχε τη θέση του Sales Director.

Η Data Communication υλοποίησε έργο ERP στη Randstad Hellas

Τα οφέλη από αυτήν την επιλογή της Randstad Hellas είναι πλέον ορατά και ο Όμιλος πέτυχε να συγκεντρώσει και ομαδοποιήσει τις εταιρικές πληροφορίες καθώς και να δημιουργήσει τις απαιτούμενες στατιστικές και οικονομικές αναφορές, εξοικονομώντας χρόνο και παρέχοντας μεγαλύτερη προσβασιμότητα στο αρχείο δεδομένων για τα στελέχη της. Στόχος της Randstad Hellas A.E. ήταν ο επανασχεδιασμός και η αναβάθμιση του εταιρικού πληροφοριακού συστήματος τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και αναφορών προς τον Όμιλο. Κύρια απαίτηση ήταν η ομαδοποίηση των στοιχείων και η συγκέντρωσή τους σε μία εφαρμογή ώστε να είναι εύκολα προσβάσιμα από όλα τα στελέχη.

Οι οικονομικές αναφορές προς τον Όμιλο έπρεπε να ακολουθούν τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (Δ.Λ.Π) ενώ τα στοιχεία που αφορούν τις αμοιβές προσωπικού έπρεπε να μεταφέρονται αυτόματα από την εφαρμογή μισθοδοσίας Premium HRM της Data Communication που χρησιμοποιεί η εταιρεία. Την κάλυψη των απαιτήσεων της Randstad Hellas υλοποίησε η Data Communication με την εγκατάσταση και παραμετροποίηση του InnovEra ERP, το οποίο έχει δομηθεί πάνω στο Microsoft Dynamics NAV.

Η Data Concept ανέλαβε έργο στην Κύπρο

 Στις 25/5/2010, υπογράφτηκε στην Αγλαντζιά η Σύμβαση του έργου για το Αυτοματοποιημένο Σύστημα Ενοικίασης Ποδηλάτων στην Μείζονα Λευκωσία μεταξύ του Δημάρχου Αγλαντζιάς, Αντρέα Πέτρου, εκπροσωπώντας τους Δήμους Αγλαντζιάς , Λευκωσίας, Στροβόλου, Αγίου Δομετίου, Δαλίου και Λατσιών και του Πρόεδρου της Data Concept, Χρήστου Εμμανουηλίδη.

Η Σύμβαση  αφορά στην προμήθεια 285 ποδηλάτων, εγκατάσταση 24 σταθμών ενοικίασης με ενσωματωμένο σύστημα ασφάλειας (CCTV) καθώς και του σχετικού πληροφοριακού συστήματος. Το έργο θα υποστηριχθεί τεχνικά από τη θυγατρική της Data Concept A.E. στη Κύπρο, Data Concept Cyprus Ltd. Αναλυτικότερα τo σύστημα θα λειτουργεί με την χρήση πιστωτικής κάρτας ή/και μαγνητικής κάρτας για τους τουρίστες, δημότες και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ο ενδιαφερόμενος χρήστης θα μεταβαίνει σ ένα από τα σημεία ενοικίασης των ποδηλάτων όπου και θα χρησιμοποιεί την κάρτα του σε ειδική υποδοχή της μονάδας ενοικίασης για να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο, το οποίο θα μπορεί να το αποδεσμεύει σε οιοιδήποτε σταθμό ενοικίασης. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 793.462 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 3 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.