Η Optronics συνεργάζεται με την Occam Networks

H Occam Networks (www.occamnetworks.com) με έδρα την Santa Barbara-Καλιφόρνια, σχεδιάζει και κατασκευάζει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για δίκτυα πρόσβασης Νέας Γενιάς τα οποία βασίζονται κυρίως σε τεχνολογίες οπτικών ινών GPON και Active Ethernet.

Η τεχνολογία GPON (Passive Optical Network) επιτρέπει την κάλυψη μεγάλου αριθμού συνδρομητών κατευθείαν μέσω οπτικών ινών προσφέροντας  ταχύτητα  επικοινωνίας 2,4/1,2 Gbps και περιορίζοντας ταυτόχρονα τις ανάγκες σε καλωδιώσεις. Η τοπολογία PON συνδιάζει επικοινωνία σε 32 ή 64 συνδρομητές με μόνο ένα ζεύγος οπτικών ινών απο το καλώδιο κορμού του δικτύου.

Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται σημαντικά οι ανάγκες σε νέες επενδύσεις δικτύων κορμού που αποτελούν και τα μεγαλύτερα μήκη και πλέον το σημαντικότερο τμήμα του δικτύου επικεντρώνεται στο ακραίο δίκτυο (last mile) το οποίο απαιτεί εγκατάσταση μόνο στα τελευταία δεκάδες η εκατοντάδες μέτρα κάνοντας έτσι δυνατή την ανάπτυξη δικτύων FTTH με ιδιαίτερα οικονομικό τρόπο.

Επιπλέον η Occam Networks διαθέτει προϊόντα FTTH Active Ethernet αλλά και τεχνολογίας ADSL-VDSL για να καλύπτει τις ανάγκες σύνδεσης συνδρομητών σε υφιστάμενα δίκτυα χαλκού για υπηρεσίες triple play.

Online υπηρεσία οδηγού φαρμάκων από την Ergobyte

Η νέα διαδικτυακή υπηρεσία, αποτέλεσμα τεσσάρων ετών ανάπτυξης και επιστημονικής επιμέλειας, παρέχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο επαγγελματίας Υγείας για το φάρμακο ανά εμπορική ονομασία και δραστική ουσία, μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον πλοήγησης που εγγυάται την γρήγορη πρόσβαση στο εξειδικευμένο θεματολόγιο των φαρμάκων.

Η παρεχόμενη πληροφορία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά προϊόντος (SPC) και φύλλα οδηγιών χρήσης (PIL) ανά εμπορική ονομασία, ενδείξεις, αντενδείξεις και άλλες ιδιότητες δραστικών ουσιών, φαρμακευτικά σκευάσματα, περιγραφές και τιμές αυτών, διεθνείς κωδικοποιήσεις όπως οι ICD-10, ATC και UNII.

Η HP προχωρά σε επένδυση 1 δισ. δολ. στη μονάδα Enterprise Services

Οι αλλαγές στη μονάδα Enterprise Business, οι οποίες θα βασιστούν στην τεχνολογία αιχμής και το κορυφαίο λογισμικό της HP, θα ωφελήσουν σημαντικά τους πελάτες, καθώς θα δημιουργήσουν νέες δυνατότητες, ενώ και ο χρόνος παροχής των υπηρεσιών θα βελτιωθεί σημαντικά.

Η HP θα επενδύσει σε πλήρως αυτοματοποιημένα, προτυποποιημένα, εμπορικά data centers τελευταίας τεχνολογίας, τα οποία θα βασίζονται στην υποδομή Converged Infrastructure της HP και θα λειτουργούν με βάση το κορυφαίο λογισμικό διαχείρισης της εταιρείας. Έχοντας η ίδια προχωρήσει στην αλλαγή της πληροφοριακής της υποδομής, η HP αξιοποιεί αυτή την εμπειρία της για να βοηθήσει τους πελάτες της στη μετάβαση των εφαρμογών τους σε σύγχρονες πλατφόρμες υποδομής, ενισχύοντας έτσι την ταχύτητα και την αποδοτικότητα των λειτουργικών τους διαδικασιών. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η βελτίωση της εμπειρίας των πελατών από τη χρήση τεχνολογικών υπηρεσιών.

Η ιστοσελίδα της Intralot Italia λαμβάνει σημαντικές διακρίσεις

Κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο στις 26 Μαΐου, η ιστοσελίδα  της  Intralot “Giochi e Scommesse” (www.intralot.it) διακρίθηκε με το  1ο βραβείο στη σημαντική κατηγορία “E-commerce και Διαδίκτυο” μεταξύ διαγωνιζομένων από όλους τους κλάδους και έλαβε το βραβείο “Special Stars” για την ανάπτυξη λογισμικού.

Η ιστοσελίδα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη διαφημιστική εταιρεία DNSEE. H ιστοσελίδα της Intralot Italia πέτυχε έναν τέλειο συνδυασμό άριστου γραφιστικού σχεδιασμού και πρωτοποριακής τεχνολογίας, δημιουργώντας μία πρότυπη ιστοσελίδα e-commerce.

Τα ‘Mediastars’ συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά βραβεία στην Ιταλία στους τομείς της Διαφήμισης, της Εταιρικής Επικοινωνίας και της Επικοινωνίας Πολυμέσων. Οι νικητές των βραβείων επιλέγονται κατόπιν μίας αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία πραγματοποιείται από ειδικούς στον τομέα της επικοινωνίας.  Κατά την αξιολόγησή τους λαμβάνονται υπ’ όψιν κριτήρια, όπως η δημιουργική ιδέα, η γραφιστική απεικόνιση, οι τεχνικές που εφαρμόστηκαν, η διαδραστικότητα και η ευκολία με την οποία οι χρήστες πλοηγούνται στην ιστοσελίδα.

Η Πλαίσιο Computers κατακτά την πρωτιά με τα Turbo-X Desktop PC

Σύμφωνα με τα στοιχεία του τελευταίου IDC report, το πρώτο τρίμηνο του 2010 το Πλαίσιο διέθεσε 18.621 desktop υπολογιστές, δηλαδή μερίδιο αγοράς 21,5%, κερδίζοντας 4,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατατάσσοντας το μπροστά ακόμη και από τα μεγάλα διεθνή brands. Παράλληλα, ο ρυθμός ανάπτυξης των Turbo-X desktop στο 1ο τρίμηνο έκλεισε στο +8,4%, σε μια περίοδο που το σύνολο της αγοράς κινήθηκε πτωτικά.

Η Systemlan ανέλαβε δύο έργα για το ΤΕΙ Αθηνών

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει συστοιχία πολυεπεξεργασίας  με Intel Dual Xeon  Rack Servers & I-SCSI Storage καθώς και την εγκατάσταση σε rack (8+1) κόμβοι (8 compute nodes+1frontend) με σύνδεση δικτύου υψηλής ταχύτητας 10G,  storage και λοιπός εξοπλισμός σε Red Hat OS.

Εκτός της Systemlan, στον εν λόγω διαγωνισμό είχαν αρχικά καταθέσει προσφορά η εταιρεία TAHOE. Το τίμημα του έργου ορίστηκε στις 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ακόμα, η Systemlan ανέλαβε τμήμα του εξοπλισμού διαγωνισμού για λογαριασμό της Σχολής Γραφικών Τεχνών, αξίας 65.000 ευρώ. Ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού τόσο για το τμήμα τεχνολογίας των Γραφικών Τεχνών όσο και για το τμήμα Φωτογραφίας, με συνολικό προϋπολογισμό 180.000 ευρώ. Στο διαγωνισμό έχουν καταθέσει προσφορές και οι εταιρείες Intersys και Spectra Tech.