Η Google σταματά να χρησιμοποιεί τα Windows

Αιτία της απόφασης αυτής είναι τα κενά ασφάλειας, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις στο Gmail. Οι χάκερ εκμεταλλεύτηκαν τότε ένα κενό ασφάλειας στον Internet Explorer της Microsoft. Η εταιρεία στρέφεται πλέον σε άλλα λειτουργικά συστήματα όπως το Linux και το Mac OS της Apple.

Υψηλόβαθμα στελέχη του HR μιλούν για την τεχνολογία στο e-learning & HRMS Forum

Το Συνέδριο E-Learning & HRMS Forum (www.hrtechnology.gr), που διοργανώνει το HR Professional και θα πραγματοποιηθεί στην ΟΤΕ Academy στο Μαρούσι, την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, έχει ως στόχο να αναλύσει εκείνες τις τεχνολογίες, τα εργαλεία, τις λύσεις, τις υπηρεσίες και τις πρακτικές που αυξάνουν την παραγωγικότητα, μειώνουν το κόστος, ικανοποιούν τον εσωτερικό πελάτη / στέλεχος της επιχείρησης και εν τέλει φέρουν άμεσα αποτελέσματα στις επιδιώξεις του HR Management. Διευθυντές και Manager των τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού και Εκπαίδευσης μεγάλων πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών, όπως Τράπεζα Πειραιώς, L’ Oreal, J&P Άβαξ, Wind, DSGi South East Europe (Κωτσόβολος), Πλαίσιο, Εθνική Τράπεζα, Μονάδα Οργάνωσης του Δημοσίου, Chrysler Jeep Dodge Hellas, Creta Farm, Multirama, Helexpo κ.α., μιλούν για τις εφαρμογές της τεχνολογίας στα τμήματα που διαχειρίζονται, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τα οφέλη που έχουν αποκομίσει από τη χρήση τους τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις.

Στόχος του E-Learning & HRMS Forum είναι να αποτελέσει ένα πανόραμα παρουσίασης των καινοτομιών και ωφελειών που προκύπτουν από τις πρακτικές και τεχνολογίες της ‘νέας εποχής’ στη Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων και οργανισμών Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα στην Ελλάδα.

Ακόμα φιλοδοξεί να καταστεί ένα συμμετοχικό πεδίο ανταλλαγής απόψεων, σχολιασμού και γνώσης μεταξύ των στελεχών HR και των εκπροσώπων εταιρειών – προμηθευτών λύσεων και υπηρεσιών πάνω στο αντικείμενο της βέλτιστης αξιοποίησης καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών προς όφελος της υλοποίησης μιας αποτελεσματικής και ολοκληρωμένης στρατηγικής η οποία μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες εξέλιξης και ανάπτυξης του Ανθρώπινου Κεφαλαίου.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλα τα στελέχη HR & Training. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε με την Χαρά Κατσαρού καλώντας στο τηλ: 2106617777 (εσωτ. 153) ή στέλνοντας email στο [email protected].

SAS: Νέα λυση Risk MGMT for Banking

Χρησιμοποιώντας τη λύση SAS Risk Management for Banking, η οποία περιλαμβάνει διαχείριση δεδομένων, προηγμένη ανάλυση και υποβολή αναφορών, οι τραπεζικοί οργανισμοί μπορούν να μετρήσουν την έκθεση και τον κίνδυνο για όλους τους τύπους των κινδύνων και τα βιβλία των επιχειρήσεων, καθώς και να διανείμουν κίνητρα για τη βελτιστοποίηση των αποδόσεων που ρυθμίζονται με βάση τον κίνδυνο.

H λύση SAS Risk Management for Banking περιλαμβάνει τέσσερις ολοκληρωμένες εφαρμογές: α) SAS Asset and Liability Management for Banking, β) SAS Credit Risk for Banking, γ) SAS Market Risk for Banking και δ) SAS Firmwide Risk for Banking,

ΣΕΠΕ: Μείωση του τζίρου στον κλάδο των ΤΠΕ κατά το πρώτο τρίμηνο

Οι εισηγμένες επιχειρήσεις στο ΧΑ του κλάδου Τηλεπικοινωνιών, του κλάδου Πληροφορικής και των Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής εμφάνισαν μείωση λειτουργικής κερδοφορίας, καθώς και υστέρηση δραστηριότητας. Το σύνολο του κύκλου εργασιών των εισηγμένων εταιρειών στο ΧΑ του κλάδου ΤΠΕ στο 1ο τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκε στα €2,46 δις με μείωση 1,7%. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα €571,6 εκατ. από €858,2 εκατ., μειωμένα κατά 33,4%, και τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας ανήλθαν στα €48,3 εκατ. από €287,9 εκατ. το 1ο τρίμηνο του 2009, μειωμένα κατά 83,2%.

Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών Πληροφορικής στο ΧΑ ανήλθε στα €289,6 εκατ. και είχε μείωση κατά 13,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009, τα EBITDA στα €39,6 εκατ. με μείωση κατά 23,7% και τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας στα €13,5 εκατ. με μείωση κατά 10,8%. Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών Τηλεπικοινωνιών το 1ο τρίμηνο του 2010 σημείωσε σημειώθηκε μείωση κατά 1,3% ποσοστό που αντιστοιχεί σε €1,555 δις από €1,575 δις το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Τα EBITDA σημείωσαν μείωση κατά 32,5% φτάνοντας τα €506,3 εκατ. και τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας μειώθηκαν κατά 83,7% φτάνοντας τα €40,3 εκατ. Σύμφωνα με την Πήγασος Αχεπευ, η οποία πραγματοποίησε την έρευνα, ο κύκλος εργασιών του κλάδου τηλεπικοινωνιών υποχωρεί, επηρεασμένος από τη συρρίκνωση της ζήτησης και από τη διατήρηση των συνθηκών έντονου ανταγωνισμού τιμών στους τομείς της σταθερής και της κινητής τηλεφωνίας.

Στο περιβάλλον αυτό, οι εναλλακτικοί πάροχοι συνεχίζουν να διευρύνουν τα μερίδιά τους ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την παροχή ευρυζωνικών υπηρεσιών ιδιόκτητου δικτύου. Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών του κλάδου Είδη και Λύσεις Πληροφορικής το 1ο τρίμηνο του 2010 παρατηρήθηκε μείωση κατά 2% ποσοστό που αντιστοιχεί σε €211,7 εκατ. από €216,1 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα το 2009. Τα ΕBITDA σημείωσαν μείωση κατά 18,8%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε €5,8 εκατ. και τα Κέρδη Μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας μειώθηκαν κατά 73,5%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε €164 χιλ. σε σύγκριση με €619 χιλ. το αντίστοιχο διάστημα το 2008.

Δύο βραβεία για τις επενδυτικές σχέσεις του ΟΤΕ

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα, επενδυτές, αναλυτές και εκπρόσωποι του οικονομικού τύπου ανακήρυξαν τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Σχέσεων με Μετόχους του ΟΤΕ, κ. Δημήτρη Τζελέπη, ως τον καλύτερο Investor Relations Officer για τα Financial Media και τον καλύτερο Investor Relations Officer για τους Ιδιώτες Επενδυτές.

Η Capital Link διοργανώνει τα «Ετήσια Βραβεία Επενδυτικών Σχέσεων» από το 2003, με σκοπό να αναδείξει και να επιβραβεύσει τα στελέχη και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίνονται σε υψηλά πρότυπα Εταιρικής Διακυβέρνησης και ξεχωρίζουν για την χρηματοοικονομική τους επικοινωνία και τις πρακτικές Επενδυτικών Σχέσεων.

Η αξιολόγηση των εταιρειών πραγματοποιείται από μια κριτική επιτροπή 40 εκπροσώπων της αγοράς που προέρχονται από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές εταιρείες και εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων της Ελλάδας ενώ συμμετέχουν, ακόμη, ξένοι θεσμικοί επενδυτές και εκπρόσωποι του οικονομικού τύπου.