Συγχωνεύουν τις μονάδες κινητής τηλεφωνίας οι Fujitsu & Toshiba

Σε σημερινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι δύο εταιρείες αναφέρουν ότι η Fujitsu θα λάβει το πλειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία.

Πρωτιά της HP στην Ελλάδα στους servers

 Συγκεκριμένα, στην αγορά των συστημάτων x86, οι servers HP Proliant κατέλαβαν μερίδιο 60,8%, με την HP να γίνεται η πρώτη εταιρεία που καταφέρνει να ξεπεράσει το όριο του 60% στην ελληνική αγορά. Το συγκεκριμένο μέγεθος είναι υπερτριπλάσιο από αυτό του αμέσως επόμενου στην κατάταξη ανταγωνιστή.

Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στην αγορά των blade servers, με την HP να κατακτά μερίδιο 64,9%, εμφανίζοντας συνεχή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 2008.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Αθανασιάς, Category Manager, Industry Standard Servers της HP Hellas, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε μέλος της ομάδας της HP που συνέβαλε σε αυτή την πολύ σημαντική επιτυχία.

Η συμβολή του καθενός ήταν καθοριστική για αυτή την εξέλιξη. Τα μεγέθη που παρουσιάζονται στην έκθεση της IDC αποδεικνύουν ότι η επιχειρηματική μας προσέγγιση και η στρατηγική μας  κάνουν πραγματικά τη διαφορά, ακόμη και σε περιόδους που η οικονομική συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή. Έχουμε το καλύτερο και μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο λύσεων στην αγορά.

Η τεχνολογική μας υπεροχή, σε συνδυασμό με την αφοσίωση και το ταλέντο της ομάδας μας, θα μας οδηγήσουν σε σημαντικές επιτυχίες και στο μέλλον».

Η Cisco προβλέπει τετραπλάσια διακίνηση δεδομένων over IP μέχρι το 2014

Το συγκεκριμένο νούμερο είναι 100 exabytes μεγαλύτερο από το επίπεδο που προβλέπεται για το 2013, αύξηση που ισοδυναμεί με 10 φορές τη διακίνηση δεδομένων πάνω από Internet Protocol για το 2008.

Σε αυτή την αύξηση το βίντεο εξακολουθεί να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο, καθώς υπερβαίνει το 91% της παγκόσμιας διακίνησης δεδομένων IP καταναλωτών μέχρι το 2014. Οι βελτιώσεις στη χωρητικότητα ευρυζωνικότητας δικτύου και σε ταχύτητες Internet, καθώς και η αυξανόμενη διάδοση των HDTV και 3DTV, είναι σημαντικοί παράγοντες που αναμένεται να τετραπλασιάσουν τη διακίνηση δεδομένων πάνω από IP από το 2009 έως το 2014. Η Cisco VNI Forecast, η οποία εστιάζει την προσοχή της σε δύο κύριες ομάδες χρηστών — καταναλωτές και επιχειρήσεις — σχεδιάστηκε ως ετήσια μελέτη, με στόχο να εκτιμήσει την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων πάνω από IP και τις τάσεις.

Οι προβλέψεις βασίζονται στην ανάλυση και στη δημιουργία μοντέλων που αφορούν στη διακίνηση, τη χρήση και τις συσκευές δεδομένων από ανεξάρτητους αναλυτές. Η Cisco εγκρίνει την πρόβλεψη, τις εισροές και τη μεθοδολογία με δεδομένα που προσφέρουν τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διεξήχθη η πρώτη μέρα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου της ΕΕΤΤ

Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας ενώ η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος για την Ψηφιακή Ατζέντα, κυρία Νeelie Kroes απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα στους συνέδρους. H πρώτη ημέρα επικεντρώθηκε στη διεθνή εμπειρία επιτυχούς ανάπτυξης και αξιοποίησης Δικτύων Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς, στα απτά οφέλη που προέκυψαν για τον πολίτη, αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης των επιχειρηματικών προκλήσεων για ανάπτυξη νέων δικτύων που ανακύπτουν στην ελληνική αγορά.

Χαιρετισμούς στους συνέδρους απηύθυναν οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων κ.κ. Σταύρος Καλαφάτης, Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Παπαδόπουλος, Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΚΚΕ, Υπεύθυνος Τμήματος Οικονομίας, Άγγελος Κολοκοτρώνης, Βουλευτής Α’ Αθηνών του ΛΑΟΣ και Γιάννης Τσιρώνης, Συντονιστής Εκτελεστικής Γραμματείας Οικολόγων Πράσινων.  Επίσης, στη 2η θεματική ενότητα, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνιών κ. Σωκράτης Κάτσικας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης.

Στο μήνυμά της, η κυρία Νeelie Kroes επεσήμανε τη σημασία των Δικτύων Νέας Γενιάς τόσο ως μοχλό ανάπτυξης όσο και ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Τόνισε μάλιστα όσον αφορά την Ελλάδα, ότι οι προκλήσεις αυτές επιβάλλουν σύμπραξη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ ως ιδιαιτέρως σημαντική χαρακτήρισε την ανακοίνωση της νέας Σύστασης της Επιτροπής για τα Δίκτυα Επόμενης Γενιάς τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Apple: Βροχή οι παραγγελίες για το iPhone 4.0

Η εταιρεία, μέσω ανακοίνωσης, υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη για την αδυναμία ανταπόκρισης στη ζήτηση, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές κατέκλυσαν τόσο το δικό της δικτυακό τόπο όσο και το δικτυακό τόπο της εταιρείας AT&T. Υπενθυμίζεται πως η AT&T έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη διάθεση του κινητού με συμβόλαιο στην αμερικανική αγορά. Η AT&T ανέφερε μάλιστα ότι τα έσοδα από τις παραγγελίες ήταν «10 φορές υψηλότερα από ό,τι την πρώτη ημέρα των προπαραγγελιών για το iPhone 3GS πέρυσι». Μέχρι σήμερα, η Apple δέχεται παραγγελίες μόνο για το μαύρο μοντέλο και όχι για το άσπρο.

Σε Konica Minolta & Systemlan η προμήθεια ηλ. εξοπλισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ο διαγωνισμός ήταν χωρισμένος σε δύο ομάδες με ανεξάρτητη κατακύρωση. Η ομάδα Α αφορούσε στην προμήθεια φωτοτυπικών μηχανημάτων, είχε προϋπολογισμό 65.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και κατακυρώθηκε στην Konica Minolta. Εκτός της τελευταίας, είχε αρχικά καταθέσει προσφορά και η εταιρεία DNET Ευστρατιάδης. Η ομάδα Β αφορούσε στην προμήθεια εκτυπωτών, προβολικών συστημάτων και UPS, είχε προϋπολογισμό 37.000, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. και κατακυρώθηκε στην Systemlan. Εκτός της Systemlan.