Άλφα Γκρίσιν: Αντιπροσώπευση της Emerson Network Power στην Ουκρανία

Η συμφωνία προβλέπει την αντιπροσώπευση, διανομή και παροχή τεχνικής υποστήριξης στην αγορά της Ουκρανίας, συστημάτων αδιάλειπτης λειτουργίας (UPS) υψηλής τεχνολογίας, συστημάτων ελέγχου περιβάλλοντος απολύτου ακριβείας (HPAC), καθώς και άλλων εξειδικευμένων προϊόντων της Emerson Network Power από την Alpha Grissin Infotech Ukraine LTD.

Η εταιρεία Alpha Grissin Infotech Ukraine  Ltd, είναι θυγατρική κατά 50% της Άλφα Γκρίσιν Α.Ε., με έδρα το Κίεβο. Η Emerson Network Power αποτελεί πρωτοπόρο και ηγέτη εταιρεία στον τομέα της, σε παγκόσμιο επίπεδο, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα από εξειδικευμένα προϊόντα ισχύος.

Σημειώνεται δε ότι η επιτυχημένη συνεργασία της Άλφα Γκρίσιν Α.Ε. με την Emerson Network Power χρονολογείται εδώ και 25 έτη, με την αντιπροσώπευση των προϊόντων της Emerson Network Power από την Άλφα Γκρίσιν στον Ελλαδικό χώρο, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία των προϊόντων και υπηρεσιών που θα παρασχεθούν και στην αγορά της Ουκρανίας.

Η Space Hellas χορηγός IDC Storage, Virtualization and Datacenter Roadshow

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές αλλά και ως προσκεκλημένοι, κορυφαίοι επιστήμονες, αναλυτές και υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου της πληροφορικής, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις για τις πιο σύγχρονες τεχνικές virtualization και storage. Τεχνικές που στοχεύουν στη βελτιστοποίηση της ΙΤ υποδομής και της διαχείρισης των δεδομένων των επιχειρήσεων. Στην εκδήλωση αυτή, η Space Hellas συμμετείχε με περίπτερο αλλά και ομιλία του στελέχους της, Παναγιώτη Φούζα, ΙΤ Solutions Manager.

Στο χώρο της Πληροφορικής, η Space Hellas σχεδιάζει και υλοποιεί σύνθετα έργα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Στοχεύοντας στην επιτυχή οργάνωση των υποδομών πληροφορικής μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, δραστηριοποιείται σε τομείς, όπως: α) Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών Πληροφορικής, με τη σταδιακή υιοθέτηση & αξιοποίηση των τεχνολογιών Cloud Computing, μέσω της ενοποίησης (consolidation) των πόρων του Datacenter σε επίπεδο υπολογιστικής ισχύος, συστημάτων αποθήκευσης και δικτύων.

Η Space Hellas αξιοποιεί για το σκοπό αυτό όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες του Server & Application Virtualization, του Storage Consolidation & Unification και του Network Virtualization, β) H υλοποίηση αρχιτεκτονικών Application Delivery και Desktop Virtualization που αξιοποιούνται καλύτερα σε συνδυασμό με τη χρήση Thin Clients και προσφέρουν μεγάλη μείωση του κόστους διαχείρισης και του κόστους χρήσης. Για over-the-WAN και branch office υλοποιήσεις αξιοποιούνται εξειδικευμένα προϊόντα WAN Optimization και Multi-WAN Load Balancing. γ) Η παροχή λύσεων Business Continuity & Disaster Recovery, αξιοποιώντας τις τεχνολογίες High Availability, Backup, Archive & Restore στο Datacenter, αλλά και το σχεδιασμό και την υλοποίηση Disaster Recovery Sites. Η Space Hellas αξιοποιεί, πέραν των τεχνολογιών replication σε επίπεδο application, server & storage, την υψηλή ειδίκευση της στις δικτυακές υποδομές και ειδικά στην υλοποίηση λύσεων Global Redirection & WAN acceleration, δ) Η διαχείριση των υπολογιστικών υποδομών, εφαρμογών και των δικτύων μιας επιχείρησης, χρησιμοποιώντας κορυφαία διεθνή προϊόντα αλλά και λύσεις που έχουν αναπτυχθεί εξ’ολοκλήρου από τo R&D της Space Hellas, όπως η πλατφόρμα .Pulse IT Intelligence και ε) Η Ασφάλεια των Πληροφορικών Συστημάτων (IT Security) των επιχειρήσεων, συνδυάζοντας προϊόντα και υπηρεσίες καθώς και μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την πιστοποίησή τους (ISO27001).

Η Atcom ενσωματώνει την Linkwise

 Το νέο business unit θα παρέχει υπηρεσίες affiliate marketing, μίας διεθνώς ταχύτατα αναπτυσσόμενης πρακτικής online marketing. H Linkwise αποτελεί το πρώτο και μοναδικό Affiliate Δίκτυο στην Ελλάδα το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2009. Με την κίνηση αυτή, η ATCOM διευρύνει περαιτέρω το φάσμα των λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει τόσο σε εκδοτικούς οργανισμούς όσο και – σε συνεργασία με τη διαφημιστική αγορά- σε διαφημιζόμενους.

Επισφραγίζει έτσι την εξέχουσα θέση της στην ελληνική αγορά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί νέα δυναμική στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες εκτός Ελλάδας. Ο Κώστας Θεοτοκάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Atcom Internet & Multimedia, σχολίασε σχετικά: «Το affiliate marketing είναι μια διάσταση της online επιχειρηματικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται ραγδαία. Η Atcom – παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις – επενδύει σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση και η ομάδα της Linkwise, με την διεθνή της εμπειρία, έρχεται να προσδώσει στα σχέδια μας νέα προοπτική».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Συμεωνίδης, Managing Director της Linkwise, δήλωσε: «η Linkwise γίνεται μέρος της σημαντικότερης ελληνικής εταιρείας internet business και, παράλληλα, επωφελείται από τη νέα τεχνολογική πλατφόρμα affiliate marketing της Atcom. Άλλωστε, αυτή η τεχνολογία ήταν που μας ώθησε στη συγκεκριμένη επιχειρηματική απόφαση».

Συνεργασία IT Open Solutions με Websense & Novell

Η Websense ηγέτιδα εταιρία σε λύσεις Web Security, Data & e-mail Security και η Novell που ειδικεύεται στην κατασκευή λογισμικού Linux και λύσεων Data Protection πιστοποίησαν την IT Open Solutions ως Silver Partner. Οι πιστοποιήσεις αυτές εντάσσονται στην γενικότερη στρατηγική της εταιρείας για την απόκτηση τεχνογνωσίας και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων σε ιδιαίτερα ευαίσθητους τομείς για τις επιχειρήσεις, όπως είναι ο τομέας της ασφάλειας του διαδικτύου και της προστασίας των εταιρικών δεδομένων.