Νέες λύσεις communication & collaboration από την HP

Οι λύσεις της HP δίνουν ώθηση στη διασύνδεση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων, των συνεργατών και των πελατών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις νέες λύσεις της HP περιλαμβάνονται: Η λύση Unified Communication & Collaboration, η οποία αναπτύχθηκε από κοινού από την HP και τη Microsoft και αυξάνει την επιχειρησιακή παραγωγικότητα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τα συνεργατικά κόστη.

Η λύση συνδυάζει servers, λύσεις storage, τεχνολογίες δικτύωσης και λογισμικό, ώστε να βελτιώσει τις λειτουργίες των εφαρμογών μηνυμάτων, video και φωνής. Η λύση HP Virtual Rooms, η οποία απλοποιεί την απομακρυσμένη συνεργασία, προσφέροντας ένα εύκολο στη χρήση και διαδραστικό περιβάλλον εργασίας. Αυτή η εφαρμογή λογισμικού επιτρέπει την αποδοτική ως προς το κόστος επικοινωνία μεταξύ εργαζομένων συνεργατών και πελατών, μέσω μιας βολικής online τοποθεσίας. Η λύση διακρίνεται από τις προσιτές επιλογές μηνιαίων χρεώσεων.

Η online κοινότητα Small Biz Nation, η οποία επιτρέπει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενισχύοντας ταυτόχρονα το επαγγελματικό τους δίκτυο.

Η ιστοσελίδα HP 48Upper, η οποία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, προσφέροντας στις μεσαίες επιχειρήσεις μια online υπηρεσία που επιτρέπει στους επαγγελματίες της πληροφορικής να διαχειριστούν όλες τις διαδικασίες που αφορούν τα αντίστοιχα τμήματα  – από το σχεδιασμό έργων και λειτουργικών διαδικασιών, έως τη διαχείριση υπηρεσιών.

Η France Telecom κοντά στην εξαγορά της Le Monde

Η France Telecom έχει δημιουργήσει κοινοπραξία με την Groupe SFA PAR, η οποία ελέγχει τίτλους όπως η εβδομαδιαία Le Nouvel Observateur και με τον ισπανικό όμιλος Promotora de Informaciones SA (PRS.MC) ή Prisa στη προσπάθεια της να αγοράσει πλειοψηφικό πακέτο στην Le Monde SA, την εκδοτική εταιρεία της εφημερίδας.

Η προσφορά ακολουθεί την απόφαση της διοίκησης της Le Monde να θέσει προς πώληση το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας με στόχο την αποπληρωμή δανείων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Η απόφαση αυτή τερματίζει το μοντέλο ελέγχου της εφημερίδας από τους ίδιους τους δημοσιογράφους που εφαρμόστηκε με επιτυχία για περίοδο σχεδόν 60 ετών.

Η τελική προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει σήμερα Δευτέρα, ενώ το διοικητικό συμβούλιο της Le Monde θα συναντηθεί στις 28 Ιουνίου για να λάβει μια απόφαση. Η France Telecom, η οποία ανήκει εν μέρει στο γαλλικό κράτος, είναι έτοιμη να προσφέρει από 50 εκατ. έως 60 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της συνολικής προσφοράς για την εξαγορά της Le Monde.

Η Kaspersky Lab εγκαινιάζει το νέο περιφερειακό της γραφείο στην Ινδία

Το γραφείο έχει ως έδρα την περιοχή Hyderabad και η κύρια δραστηριότητα του είναι να παρέχει στους πελάτες και τους συνεργάτες καναλιού της Kaspersky Lab απευθείας πρόσβαση στην εταιρεία και στους πόρους της. Επικεφαλής του νέου περιφερειακού γραφείου της Kaspersky Lab είναι η Suk Ling Gun, η οποία έχει αναλάβει καθήκοντα Managing Director για την περιοχή της Νοτίου Ασίας. Η S. L. Gun θα ηγείται των λειτουργικών δραστηριοτήτων της Kaspersky Lab στην Ινδία και θα αναφέρεται απευθείας στον κύριο Harry Cheung, Managing Director της Kaspersky Lab για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού (APAC).

Η Σύνολον ανέλαβε έργο αυτοματοποίηση πωλήσεων

Η γαλακτοβιομηχανία Τρικκη, η οποία ιδρύθηκε το 1960, παρασκευάζει ποιοτικά και γευστικά προϊόντα γάλακτος και έχει έδρα τη Θεσσαλία.

Η εταιρεία προχώρησε στην υλοποίηση της λύσης PocketBiz Sales, ώστε να ενισχύσει το τμήμα πωλήσεων και να καλύψει τις ανάγκες της στη διαδικασία της τιμολόγησης επί αυτοκινήτου.

Επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει 28 άδειες του module Ex Van η εταιρεία είναι σε θέση πλέον να εκδίδει τα παραστατικά στο χώρο του πελάτη άμεσα, ελαχιστοποιώντας το χρόνο της επίσκεψης του πωλητή. Παράλληλα, ο πωλητής γνωρίζει κάθε στιγμή το απόθεμα του φορτηγού του, ενώ και η εκκαθάριση στο τέλος της ημέρας ολοκληρώνεται εντός ολίγων λεπτών.

Η υλοποίηση κάλυψε τις ανάγκες των πωλητών για την αντικατάσταση των προϊόντων, την τιμολόγηση των ζυγιζόμενων μέσω barcode (πχ τυρί φέτα, κασέρι), των ληγμένων προϊόντων και την γκάμα τιμολόγησης ανά εβδομάδα. Όλα τα παραστατικά που εκδίδονται από τους οδηγούς, ενημερώνουν το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση κάποιου χρήστη.

Η Lavisoft υλοποίησε έργο μισθοδοσίας

Το Payroll Master ανήκει στην οικογένεια εφαρμογών HR Master της Lavisoft. Αποτελεί το λογισμικό μιας ολοκληρωμένης λύσης, που έχει στόχο την πλήρη κάλυψη της Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού μιας επιχείρησης ή οργανισμού. Το Payroll Master δίνει τη δυνατότητα παραμετροποίησης όλων των Αποδοχών, Κρατήσεων και Ταμείων, προκειμένου να καλυφθεί κάθε είδους διαφοροποίησης στον υπολογισμό της Μισθοδοσίας από εργαζόμενο σε εργαζόμενο.  Επιπλέον, παρέχει αυτόματη ενημέρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μέσω διαδικτύου προσφέροντας μια αξιόπιστη λύση στον υπεύθυνο Μισθοδοσίας.

Η SingularLogic ολοκλήρωσε έργο ERP σε θυγατρική της Cosco

Η ΣΕΠ Α.Ε. που έχει αναλάβει τη διαχείριση της προβλήτας 2 του λιμανιού, με την επιλογή του SingularLogic Enterprise ERP εξασφάλισε: α) on line επικοινωνία με το μηχανογραφικό σύστημα του ΟΛΠ, έτσι ώστε κάθε παραστατικό που εκδίδει ο ΟΛΠ για λογαριασμό της ΣΕΠ ΑΕ, να εισάγεται σε πραγματικό χρόνο στο SingularLogic Enterprise ERP, β) ένα εξαιρετικά πολύπλοκο μηνιαίο reporting σύμφωνα με τις απαιτήσεις και το χρονικό προσδιορισμό της μητρικής εταιρίας (Cosco) και γ) on line σύνδεση του ERP με το νέο εξελιγμένο πληροφοριακό σύστημα του λιμανιού που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου και  διαχειρίζεται τις Γερανογέφυρες, τον έλεγχο των πυλών εισόδου και εξόδου κ.α..

Το έργο της εγκατάστασης και υποστήριξης του συστήματος υλοποιήθηκε σε ενάμιση μήνα  με επιτυχία από την Proforon Πληροφορική, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα SingularLogic Business Center της Αθήνας με εξειδίκευση στα ERP συστήματα και πιστοποιημένη ERP Certified Partner, με πολλές επιτυχημένες εγκαταστάσεις στο ενεργητικό της.