Τεντώνει το σχοινί η Google

Σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ, η υπηρεσία της Google θα είναι συνδρομητική και cloud based, υποστηρίζοντας το λειτουργικό σύστημα Android. Η μουσική βιομηχανία ακούει με ευχαρίστηση τα νέα, καθώς η δεσπόζουσα θέση της Apple έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην αγορά.

Πέφτουν οι τιμές των e-book readers

H Amazon και η Barnes & Noble ανακοίνωσαν μείωση τιμών στις συσκευές Kindle και Nook αντίστοιχα, οι οποίες πλέον θα πωλούνται 189 και 199 δολάρια αντίστοιχα από 259 δολάρια που ήταν η προηγούμενη τιμή τους.

Εκτυπώσεις μέσω email από την HP

• Εκτυπώνουν από οποιαδήποτε συσκευή υποστηρίζει αποστολή email, σε οποιοδήποτε εκτυπωτή που υποστηρίζει την τεχνολογία ΗΡ e-print.
• Αποθηκεύουν έγγραφα ή αρχεία σε ασφαλή διακομιστή της ΗΡ (cloud server) και να τα εκτυπώνουν όταν χρειάζεται.
• Μετατρέπουν τους εκτυπωτές σε εκτυπωτικές πλατφόρμες, από τις οποίες θα μπορούν να προσαρμόζουν εκτυπωτικές εφαρμογές (apps), όπως ειδήσεις και δημιουργικές σχολικές εργασίες, κατευθείαν στον εκτυπωτή στο σπίτι ή το γραφείο2,5
• Διαχειρίζονται και να διαμορφώνουν τη δική τους εκτυπωτική εμπειρία μέσω του νέου κέντρου εκτύπωσης της ΗΡ, “ePrintCenter”, ώστε να απολαμβάνουν προσωποποιημένο, δημιουργικό και ενδιαφέρον περιεχόμενο, κατάλληλο για αποδοτική εκτύπωση.

Στην πρώτη θέση της αγοράς των smartphones στοχεύει η Samsung

Η νέα μονάδα θα βρίσκεται σε Seoul και θα ξεκινήσει την παραγωγή οθονών τεχνολογίας AMOLED από τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς.  Η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει να προωθεί τις οθόνες AMOLED σε όλες τις τελευταίες σειρές smartphones με εντυπωσιακά σε αρκετές περιπτώσεις αποτελέσματα, όπως η οθόνη τος Galaxy S.

Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να παράγει 30 εκατομμύρια οθόνες μηνιαίως. Αν και στόχος της Samsung είναι το ψηλότερο σκαλί της αγοράς που τώρα κατέχει η Nokia, άμεσα απειλούμενη θα πρέπει να αισθάνεται η HTC, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής πιο ψηλά από τη Samsung σε μερίδιο αγοράς.

Έργο της Clarity Systems Hellas για τη Diana Shipping

Ειδικότερα, με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε , η Diana Shipping θα αξιοποιεί στο εξής τη λύση Financial Statement Reporting (FSR) που προσφέρει και υποστηρίζει η Clarity Systems Hellas.

Η λύση FSR ολοκληρώνεται με τα υπάρχοντα συστήματα της Diana Shipping, εξασφαλίζοντας την ενοποίηση περιεχομένου που απαιτείται για τη σύνταξη των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων με ταυτόχρονη υποστήριξη XBRL, όπως προβλέπει το Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης στο οποίο είναι εισηγμένη η ναυτιλιακή.

Η Huawei μύησε την Κ. Κατσέλλη στα «μυστικά» της τεχνολογίας τηλεπικοινωνιών

Στις 20 Ιουνίου, η κα. Κατσέλλη επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της Huawei στη Σαγκάη, όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά επιδείξεις τεχνολογίας επόμενης γενιάς ενσύρματης και ασύρματης επικοινωνίας, αλλά και συστημάτων δικτύωσης οπτικών ινών (FTTx).

Η Ελλάδα είναι πολύ σημαντική χώρα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Huawei στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης δήλωσε σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ελλάδος, κ. Alan Guo.