Η Qualisys Software υλοποίησε έργο στην εταιρεία ΤΕΚΑΛ

Με το MyManager Tεχνικό ο υπεύθυνος διαχειρίζεται: α) την ποσοτική και κοστολογική παρακολούθηση των υλικών, των εργατικών και λοιπών πόρων ανά έργο ή συνολικά, β) την οικονομική κίνηση των πελατών και των προμηθευτών ανά έργο κόστους, γ) πληρωμές / εισπράξεις ανά έργο ή και συνολικά, δ) έσοδα – έξοδα, πιστωτικά υπόλοιπα, αξιόγραφα – επιταγές και ε) εκτύπωση τιμολογίων – αποδείξεων κ.α.

Forthnet: Ο καθ. Βασίλειος Δουγαλής νέο μέλος στο Δ.Σ.

Κατόπιν της ως άνω αντικατάστασης το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε ως εξής:
1) Deepak Srinivas Padmanabhan, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου (μη εκτελεστικό μέλος),
2) Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος (εκτελεστικό μέλος),
3) Michael Warrington, μη εκτελεστικό μέλος,
4) Majid Mohsin, μη εκτελεστικό μέλος,
5) David Kay, μη εκτελεστικό μέλος,
6) Franciscus Johannes Botman, μη εκτελεστικό μέλος,
7) Ιωάννης Αβέρωφ, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος,
8) Edwin Lloyd, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος,
9) Βασίλειος Δουγαλής, μη εκτελεστικό μέλος.

O Βασίλειος Δoυγαλής είναι Πρόεδρος του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) στο Ηράκλειο Κρήτης και Καθηγητής στο τμήμα Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο Ευγένιος Ζερβούδης στη Cisco

O Ευγένιος Ζερβούδης διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς Πληροφορικής. Στην πολυετή του επαγγελματική πορεία, έχει απασχοληθεί σε μεγάλες εταιρείες του χώρου, ανάμεσα στις οποίες η Control Data, η Sun Microsystems, η EMC και η Bull, ενώ έχει εμπειρία σε νευραλγικές θέσεις, όπως οι πωλήσεις του Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα και Τηλεπικοινωνιών.

Ο Ε. Ζερβούδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Εμπορίας & Διαφήμισης του ΤΕΙ Αθηνών, ενώ επίσης διαθέτει πτυχίο Business Administration του City University of New York.

Με την ενσωμάτωση του Ε. Ζερβούδη, η Cisco ενδυναμώνει τη θέση της στην στρατηγικής σημασίας αγορά του Datacenter και Virtualization, αποδεικνύοντας τη στοχευμένη και ολοκληρωμένη προσέγγισή της για την κάλυψη των αναγκών των πελατών της.

Συνεχίζει να απασχολεί τον Όμιλο Intracom το θέμα της Hellas OnLine

 «Ο όμιλος παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί κατάφερε χάρη στο στρατηγικό σχεδιασμό του να πετύχει  αύξηση των πωλήσεων κατά 7,5%, αγγίζοντας τα 550 εκατ. ευρώ, και να παρουσιάσει σημαντική μείωση ζημιών στο τέλος της χρήσης σε σχέση με το 2008.» δήλωσε ο Δημήτρης Κλώνης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Χρηματοοικονομικής Διοίκησης Ομίλου Intracom Holdings.

Ειδικότερα, για τους στόχους της hellas online, o Δ. Κλώνης τόνισε πως «έχει κατακτήσει τη 2η θέση στην αγορά αδεσμοποίητου τοπικού βρόχου με 28,6% μερίδιο αγοράς, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της κατά 54% (€ 158 εκατ. το 2009) και παράλληλα ισχυροποιώντας τη λειτουργική της κερδοφορία με EBITDA στα € 20 εκατ. από € -2,7 εκατ. το 2008.

Για το 2010 προσβλέπει στο διπλασιασμό της λειτουργικής κερδοφορίας, να κλείσει τη χρονιά με θετικό cash flow και να μεγιστοποιήσει τις συνέργιες της εμπορικής συνεργασίας με τη Vodafone για ολοκληρωμένες λύσεις σταθερής-κινητής και internet σε οικιακούς και εταιρικούς πελάτες». Σε ερώτηση μετόχου ο Δ. Κλώνης, απάντησε ότι «δεν είναι δυνατή η κερδοφορία καμίας εταιρείας του ομίλου να αντισταθμίσει την ζημία από τη HOL».

Στη γενική συνέλευση, η οποία έγινε χωρίς την παρουσία του Σωκράτη Κόκκαλη, αποφασίστηκε η μείωση των αποδοχών των κ.κ. Κόκκαλη και Δημητριάδη κατά 10%, όπως και των εντεταλμένων συμβούλων.

Η Lamda Hellix κερδίζει το Best European Green Data Center Initiative Award

Βραβευμένη το 2009 ως Best Regional Data Centre Operator in Europe, η LAMDA Hellix βρισκόταν για δεύτερη συνεχή χρονιά στην τελική λίστα υποψηφιοτήτων του Συνεδρίου μεταξύ κορυφαίων εταιρειών του χώρου όπως Equinix, TelecityGroup, Interxion, Microsoft, κλπ. Το Data Centres Europe 2010 αποτελεί το μεγαλύτερο Συνέδριο σχετικά με υπηρεσίες & υποδομές για Data Centers στην Ευρώπη, συμπεριλαμβάνει έκθεση προϊόντων & υπηρεσιών αλλά και την απονομή των πλέον έγκυρων βραβείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τις υποψηφιότητες, από περισσότερες από 30 χώρες, έκρινε ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ανεξάρτητους κορυφαίους ειδικούς σε υποδομές και υπηρεσίες Data Centers σε συνεργασία με το Green Grid.

Το Best European Green Data Center Initiative Award αναγνωρίζει και επιβραβεύει καινοτομίες και πρωτοβουλίες που έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις υποδομές Data Center. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη χρήση του οδηγιών του Green Grid, στα PUE (Power Usage Effectiveness) metrics, που μετρούν την αποτελεσματική χρήση της ενέργειας παρέχοντας στους παρόχους τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να υπολογίσουν τυχόν αδυναμίες και να προσδιορίσουν τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν σε επίπεδο σχεδιασμού και διαδικασιών.

Ο Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Hellix, ανέφερε σχετικά: «Η απονομή του βραβείου Best European Green Data Center Initiative Award, ίσως του πιο σημαντικού Πανευρωπαϊκού βραβείου, στην LAMDA Hellix, προερχόμενη από μία μικρή χώρα της Ε.Ε. με υψηλές θερμοκρασίες, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια σαν Έλληνες, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο. Επιπλέον, τοποθετεί τη LAMDA Hellix στην ελίτ της αγοράς Data Center παγκοσμίως και αποδεικνύει το επίπεδο τεχνογνωσίας που έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα  και που μπορεί να εξαχθεί σε όλο τον κόσμο».