Η France Telecom απέσυρε την προσφορά της για την Le Monde

Αιτία της απόσυρσης είναι η επιλογή του σωματείου των εργαζομένων να υποστηρίξει μία ανταγωνιστική προσφορά. Η εν λόγω προσφορά έρχεται από μια κοινοπραξία που σχημάτισαν ο επιχειρηματίας Pierre Berge, ο τραπεζίτης Matthieu Pigasse και ο επιχειρηματίας στο Διαδίκτυο, Xavier Niel.

Symantec: Η ασφάλεια δεδομένων κυρίαρχο ζήτημα στις ΜΜΕ

Η έρευνα ‘SMB Information Protection’ της Symantec διεξήχθη σε επιχειρήσεις με προσωπικό μεταξύ 10 και 499 ατόμων σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική και κατέδειξε ότι 67% των επιχειρήσεων θεωρούν την απώλεια δεδομένων ως σημαντικό κίνδυνο για τις επιχειρήσεις τους και 60% δήλωσαν το ίδιο για τις απειλές του κυβερνοχώρου, συγκριτικά με ποσοστό μόλις 24% που δήλωσε το ίδιο για τις φυσικές καταστροφές.

Η έρευνα κατέδειξε πως όταν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις πέφτουν θύματα επιθέσεων του κυβερνοχώρου, οι επιθέσεις αυτές πλήττουν έντονα τις εταιρείες σε όλη την περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Κάθε χρόνο, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χάνουν από τις επιθέσεις του κυβερνοχώρου κατά μέσο όρο περίπου 241.632 Ευρώ συμπεριλαμβανομένων παραγόντων όπως το downtime, η κλοπή δεδομένων και η παραγωγικότητα.

Αυτές οι απειλές, επιπλέον, είναι πολύ διαδεδομένες, με 77% των επιχειρήσεων να δηλώνουν ότι έχουν προσβληθεί τον τελευταίο χρόνο και 26% να παραδέχεται ότι έχει προσβληθεί «σε κάποιο βαθμό» ή «υπερβολικά». Όλες οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική που πέφτουν θύματα κάποιας επίθεσης του κυβερνοχώρου, δηλώνουν ότι έχουν υποστεί κάποια μορφή απώλειας.

Οι συσκευές που είναι δυνατό να χαθούν όπως φορητοί υπολογιστές και smartphones αποτελούν τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός πως το μεγαλύτερο ποσοστό από απώλειες προέρχεται από κλοπές (52%) σε αντίθεση με τις συμπτωματικές απώλειες των συσκευών.

Από το ποσοστό αυτό, 24% αφορά σε εξωγενείς – σε σχέση με τον οργανισμό – παράγοντες, 16% σε στελέχη που εργάζονται στον ίδιο οργανισμό και 15% σε απώλειες για τις οποίες ευθύνονται οι  συνεργάτες ενός οργανισμού.

Η Sanyo Ελλάς εξαγόρασε τη Nortec Eurasia

Η Nortec Eurasia διανέμει τα προϊόντα της ιαπωνικής Nintendo καθώς και τις φορητές συσκευές πλοήγησης της Navigon. Η Sanyo γνωστοποίησε χθες την απόκτηση του 16,199% της Nortec Eurasia έναντι του ποσού των 383.108 ευρώ καθώς και την εξαγορά από τη θυγατρική της Sanyo Τηλεπικοινωνιακή Εμπορική του 16,799% έναντι 468.244 ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις, πωλητής ήταν η ελληνική Nortec.

2,8 από τα 10 εκατ. ευρώ της τουριστικής προβολής Περ. Αττικής αντιστοιχούν στην τεχνολογία

Βασικό στόχο του έργου αποτελεί η εφαρμογή συγκεκριμένων και συνεκτικών δράσεων τουριστικής προβολής για τα έτη 2010 – 2015, με στρατηγικό στόχο: α) την ανάδειξη και διατήρηση μακροπρόθεσμα της Περιφέρειας Αττικής ως αναγνωρισμένου διεθνώς τουριστικού προορισμού πολλαπλών επιλογών αναψυχής και επιχειρηματικών ευκαιριών και μέσω της ενίσχυσης του ήδη γνωστού brand name Αθήνα και β) την πρόληψη και άμεση αντιμετώπιση αρνητικών φαινομένων (σε διεθνές ή/και εθνικό επίπεδο), που είναι δυνατόν να επηρεάσουν δυσμενώς τις τουριστικές ροές προς την Περιφέρεια.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., ωστόσο τα 2,8 εκατ. εξ αυτών αντιστοιχούν σε έργα τεχνολογίας και ειδικότερα στη δημιουργία και διαχείριση ηλεκτρονικού περιεχομένου. Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν κατέβει στον εν λόγω διαγωνισμό ως υπερεργολάβοι του έργου.

Η Newsphone διεκδικεί 11 εκατ. ευρώ από το δημόσιο

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευστράτιος Απέργης, είναι αισιόδοξος για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης, εκτιμώντας πως η απόφαση θα βγει υπέρ της Newsphone. Ο Ε. Απέργης επισήμανε πως η εταιρεία προνόησε πριν από 5 χρόνια να στραφεί και σε άλλες δραστηριότητες εκτός των δημοσίων έργων, κίνηση που διασφάλισε την περαιτέρω ανάπτυξή της. Στους στόχους της εταιρείας είναι το στα επόμενα χρόνια το 20 έως 25% των δραστηριοτήτων να αφορά δραστηριότητες του εξωτερικού. Η Διοίκηση εκτίμησε πως το 2010 θα είναι μια σχετικά καλή χρονιά, με τα αποτελέσματα να κινούνται στα περσινά επίπεδα.

Η Intralot επεκτείνει την συνεργασία της στη Νέα Ζηλανδία έως το 2020

Το υπάρχον συμβόλαιο επεκτείνεται έως το 2020. Ένα ολοκληρωμένο online σύστημα για τη συνολική διαχείριση της δραστηριότητας των τυχερών παιχνιδιών σε 1.470 σημεία πώλησης σε ολόκληρη τη χώρα θα βελτιώσει την ακεραιότητα του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών και τη διαφάνεια στη διαδικασία διανομής των κερδών στην τοπική κοινωνία. Η Intralot εισήγαγε το σύστημα EMS το Μάρτιο του 2007 για την εποπτεία της λειτουργίας των τερματικών βιντεολόττο στα σημεία πώλησης, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των παιχνιδιών και την ακριβή καταγραφή των εσόδων.