Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός των Inter Engineering & F-Secure

O διαγωνισμός αφορούσε την F-Secure λύση για Security As A Service (SaaS): το F-Secure Protection Service for Business – PSB. Ο Χρήστος Γιαννίκας, CEO της Beyond ενθουσιασμένος έπειτα από το άκουσμα του αποτελέσματος σχολιάζει: “Η ενασχόληση της Beyond με το F-Secure PSB δεν ήταν τυχαία καθώς έγινε με βάση την εμπιστοσύνη στο προϊόν και την Inter Engineering. Το PSB και γενικότερα η συνεργασία μας με την Inter Engineering μας προξένησαν πολλαπλά οφέλη, έχοντας ευχαριστημένους πελάτες, ευκολία στη διαχείριση, κέρδη και… ένα ταξίδι στη Λαπωνία.”

Logismos: Απεβίωσε ο ιδρυτής, Πρόεδρος και CEO, Μάρκος Δούφος

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απώλεια αυτή, δεν πρόκειται να επηρεάσει την λειτουργία και την ανάπτυξη της Logismos, στην Διοίκηση της οποίας, άλλωστε, συμμετέχουν από πολλών ετών οι δύο υιοί του εκλιπόντος, οι κ.κ. Ιωάννης και Αλέξανδρος Δούφος, πεπειραμένα στελέχη της εταιρείας, οι οποίοι είναι παραλλήλως και κάτοχοι σημαντικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα Δευτέρα 05/07/2010 και ώρα 19:00 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Α΄ Κοιμητήρια Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του NetFax εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Atos Origin: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για το Κέντρο Ελέγχου Τεχνολογίας

H Atos Origin, ο παγκόσμιος συνεργάτης Πληροφοριακών Συστημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων, χρησιμοποιεί συστήματα που περιλαμβάνουν στοιχεία δικτύων, τηλεπικοινωνιών, διαπιστεύσεων, χρονοδιαγραμμάτων και βαθμολόγησης καθώς και μηχανογραφική υποστήριξη. Το προηγμένο σύστημα διαχείρισης και τα εργαλεία του Κέντρου Ελέγχου Τεχνολογίας ενισχύουν την ετοιμότητα της ομάδας των τεχνικών για την πρόληψη, την ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως ελαττωματικό υλικό, αποτυχία του συστήματος, ιούς και ηλεκτρονική πειρατεία, ώστε να εξασφαλιστεί η άψογη λειτουργία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων και στα 18 στάδια που θα πραγματοποιηθούν τα αγωνίσματα.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ακόμη 6.000 κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα εξοπλιστούν με ειδικό πρόγραμμα που θα περιέχει πληροφορίες για τα αγωνίσματα και το πρόγραμμα «Πολιτισμός & Εκπαίδευση». Κάθε συσκευή χρειάζεται 40 λεπτά για να εμπλουτιστεί με το ειδικό πρόγραμμα, να ελεγχθεί για τη σωστή λειτουργία του και να φορτίσει η μπαταρία του, ώστε να είναι έτοιμο να δοθεί στους χρήστες του. Τα laptops θα περιλαμβάνουν επίσης ειδικό πρόγραμμα, με πληροφορίες για τα αγωνίσματα και τα αποτελέσματα, ενημέρωση για τους εθελοντές και το ημερήσιο πρόγραμμά τους, κτλ. Τα περισσότερα από αυτά, θα χρησιμοποιηθούν στο Ολυμπιακό Χωριό ούτως ώστε να έχουν οι αθλητές εύκολη πρόσβαση στο Internet.

Space Hellas: Συγκρότηση Δ.Σ. σε σώμα

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής:
1. Δημήτριος Σπυρίδωνος Μανωλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., εκτελεστικό μέλος.
2. Παρασκευάς Δημητρίου Δροσινός, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος.
3. Χρήστος Παναγιώτου Μπέλλος, Α. Αντιπρόεδρος Δ.Σ., μη εκτελεστικό μέλος.
4. Γεώργιος Παναγιώτου Λαγογιάννης, Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
5. Σπυρίδων Δημητρίου Μανωλόπουλος, Β. Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
6. Δημήτριος Ευαγγέλου Χουχουλής, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.
7. Λύσανδρος Κωνσταντίνου Καπόπουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι πενταετής, λήγουσα με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας που θα συνέλθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Τέλος, εν όψει της νέας συγκρότησης το Διοικητικό Συμβούλιο εκχώρησε τις αρμοδιότητες και τα δικαιώματα εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας.

Τιμητική διάκριση για τον Δημήτρη Φιλίππου, BICSI Country Manager Chair στην Ελλάδα

Η βράβευση αυτή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ελληνικό τμήμα του BICSI και τα μέλη του, το οποίο έχει ήδη έντεκα χρόνια ενεργής παρουσίας στην Ελλάδα. Ο Δ. Φιλίππου είναι μέλος του IEEE και του IEEE Communication Society, μέλος του PMI, καθώς επίσης και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΤΕ93 του ΕΛΟΤ.

Παράλληλα, εκπροσωπεί την επιτροπή του ΕΛΟΤ ΤΕ93 στις Ευρωπαϊκές Τεχνικές Επιτροπές TC209 και TC215 της CENELEC και είναι μέλος στην Ευρωπαϊκή Τεχνική Επιτροπή για Green Data Centers CENELEC BTWG 132-3.

Η Quality & Reliability ανέλαβε έργο ERP σε εταιρεία βιομηχανίας

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης έγινε στα τέλη του Μαΐου 2010 και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγικά την 1/1/2011 στην Αφοί Μπάκλη. Το έργο συνίσταται στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Orama ERP Business Suite 10g με τα υποσυστήματα: Οικονομική Διαχείριση, Εμπορική Διαχείριση, Διαχείριση Παραγωγής, Κοστολόγηση, Προγραμματισμός Παραγωγής και Β.Ι.

Ο όμιλος εταιριών Αφοι Μπάκλη ΑΕΒΕ & Προμετάλ ΑΕΒΕ διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στην επεξεργασία και εμπορία Ανοξείδωτου Χάλυβα και Λευκοσιδήρου, είναι πιστοποιημένη κατά ISO 9001:2008 και στοχεύει στην αύξηση των μεριδίων αγοράς με παράλληλη ενίσχυση της, ήδη ισχυρής, κεφαλειακής της επάρκειας και  της πελατοκεντρικής της φιλοσοφίας. Ισχυρό εργαλείο επίτευξης των παραπάνω στρατηγικών στόχων είναι η ενσωμάτωση όλων των επιχειρηματικών διαδικασιών της στο Orama ERP δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον Προγραμματισμό Παραγωγής και Προμηθειών, στο M.I.S. και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της.

Η Ericsson και η Cosmote ανεβάζουν ταχύτητα

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία dual carrier HSPA Evolution που αγγίζει ταχύτητες των 42,2 Mbps, οι συνδρομητές της Cosmote θα μπορούν να «σερφάρουν» στο Internet, να παρακολουθούν live-streaming τηλεόραση και videos και να κατεβάζουν αρχεία με ταχύτητες που δεν ήταν δυνατές μέχρι σήμερα. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία με εξυπνότερο τρόπο ούτως ώστε να μειώσουν τις εκπομπές CO2  μέσω αποϋλοποίησης και αυξημένης αποδοτικότητας, οδηγώντας έτσι σε μια οικονομία χαμηλότερου ενεργειακού αποτυπώματος.

Ρεκόρ πωλήσεων για την Intralot

Η συνεισφορά της Λοταρίας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους στο Ταμείο για την Εκπαίδευση έφτασε συνολικά τα $728,6 εκατ., $26,3 εκατ. περισσότερα σε σχέση με την περυσινή χρονιά, αποτελώντας το δεύτερο υψηλότερο ποσό που δόθηκε κατά τη διάρκεια της 36ετούς ιστορίας της Λοταρίας. Ο ετήσιος οικονομικός έλεγχος της Λοταρίας, μέσα από τον οποίο θα επιβεβαιωθούν τα ποσά, θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Από το 1974, η Λοταρία του Οχάιο έχει συνεισφέρει περισσότερα από $17 δισ. στην πολιτεία για τη στήριξη της εκπαίδευσης στο Οχάιο.