First Data: Οι τράπεζες δεν αξιοποιούν στο έπακρο τη χρήση χρεωστικών καρτών

Αυτό έδειξε μελέτη της First Data Corporation που δημοσιεύεται σήμερα. Η First Data Corporation είναι από τις εταιρείες που κατέχουν ηγετική θέση παγκοσμίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο και την επεξεργασία συναλλαγών. Η μελέτη που πραγματοποίησε, με τίτλο «Worldwide Opportunities for Debit» είναι μία από τις πρώτες που εξετάζει την εξάπλωση των χρεωστικών καρτών σε παγκόσμιο επίπεδο και εκτιμά τα κίνητρα αυτής της ανάπτυξης αλλά και τις επιπτώσεις της στον τραπεζικό κλάδο. Η μελέτη περιλαμβάνει τα στοιχεία που προέκυψαν από συνεντεύξεις -οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την Tower Group για τη First Data- με 34 τράπεζες σε δέκα ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως, ανάμεσα τους και η ελληνική.

Η μελέτη “Worldwide Opportunities for Debit” επιβεβαιώνει την αυξητική τάση των χρεωστικών καρτών ως πρωταρχικού μέσου διαχείρισης καταθετικών λογαριασμών. Προτείνει στρατηγικές ανάπτυξης που οφείλουν να υιοθετήσουν οι τράπεζες και προειδοποιεί για τους κινδύνους που διατρέχουν σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να επωφεληθούν πλήρως από την ευκαιρία που προσφέρουν οι χρεωστικές κάρτες.

«Οι τράπεζες μπορούν να ωφεληθούν από την τάση των καταναλωτών για χρήση χρεωστικών καρτών αν αναπτύξουν εξειδικευμένες μεθόδους κατανόησης των οικονομικών των χρεωστικών καρτών και καταβάλλουν την ίδια προσπάθεια για καινοτομία όπως συμβαίνει με τις πιστωτικές κάρτες», δήλωσε ο Paul Stanley, SVP Financial Services EMEA First Data.

«Ωστόσο, η μελέτη προειδοποιεί ότι η απάτη και οι αυξανόμενες κανονιστικές ρυθμίσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη των χρεωστικών καρτών τόσο για τις τράπεζες όσο και για τους πελάτες τους». Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη μελέτη «Worldwide Opportunities for Debit» ή για να κατεβάσετε την πλήρη μελέτη, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.firstdata.com/en_us/insights/global-debit-study.

Η Intrasoft International στο Thessaloniki Business Conference

Στο περίπτερο της Intrasoft International, οι επισκέπτες του συνεδρίου ενημερώθηκαν για τις για τις ολοκληρωμένες λύσεις SAP που προσφέρει η INTRASOFT International σε διάφορους κλάδους της αγοράς, όπως Εμπορίας, Παραγωγής, Κατασκευών, Υγείας, Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, για τις υλοποιήσεις ειδικών λύσεων όπως SAP Customer Relationship Management και SAP BusinessObjects business intelligence.

Νέα υλοποίηση έργου για την Regate

Τα προϊόντα ΤΥΡΑΣ, Δωδώνη, Alpiland και Milner είναι μόνο μερικά από αυτά που διανέμει η ΒΙΟΤΥΡ Α.Ε.Β.Ε. Η ΒΙΟΤΥΡ Α.Ε.Β.Ε., αναζητώντας  μια νέα σύγχρονη λύση φορητής παραγγελιοληψίας που να διασυνδέεται με το ERP της εταιρείας και να είναι εύκολη στη χρήση από την ομάδα πωλήσεών της, επέλεξε την έκδοση BizeGate On Demand Base II.

Έτσι, οι πωλητές της εταιρείας αποκτούν πλέον αυξημένη παραγωγικότητα και σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού τους, μέσα από ένα φορητό περιβάλλον εργασίας που τους παρέχει on-line ενημέρωση και δυνατότητες όπως πλήρη ενσωμάτωση της εμπορικής-πιστωτικής πολιτικής για κάθε πελάτη της εταιρείας, φορητή παραγγελιοληψία, διαχείριση πελατολογίου, διαχείριση ατζέντας και δρομολογίων, καρτέλες πελατών (ευρετήρια παραγγελιών, καρτέλες χρεω-πιστώσεων), υποστήριξη GPS, εισπράξεις-ταμείο, υποστήριξη Barcodes, κ.ά.

Ο Γιώργος Κονδύλης νέος Διευθυντής Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών στον Όμιλο Printec

Στο πλαίσιο των νέων αρμοδιοτήτων του, ο Γ. Κονδύλης θα έχει την ευθύνη για θέματα οικονομικής διαχείρισης, ανθρώπινων πόρων και μηχανοργάνωσης, και των δεκαπέντε χωρών δραστηριότητάς του Ομίλου.

Ο Γ. Κονδύλης έχει πολυετή επιτυχημένη πορεία στον Τραπεζικό κλάδο αλλά και σε μεγάλες ελληνικές πολυεθνικές εταιρίες. Διετέλεσε τα τελευταία 6 χρόνια διευθυντικό στέλεχος του Ομίλου Intralot, με τομέα ευθύνης την Οικονομική και Επιχειρησιακή Ανάπτυξη των διεθνών θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου. Στο παρελθόν εργάστηκε, επίσης για 6 χρόνια, στην ΑΒΝ AMRO Bank σε Αθήνα και Λονδίνο, σε διάφορες θέσεις με τελευταία αυτή του Διευθυντού Επενδυτικής Τραπεζικής (Corporate Finance Director). Είναι κάτοχος Πτυχίου Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Manchester Business School.

Ο Π. Παπάζογλου νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Ελλάδος

Ο Π. Παπάζογλου, στέλεχος της Ernst & Young εδώ και 22 χρόνια και εταίρος από το 2000 στον ελεγκτικό τομέα, εκτός από την εμπειρία του στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Ernst & Young Βουλγαρίας και επικεφαλής του ελεγκτικού τμήματος της Ernst & Young Ρουμανίας.

Συμφωνία συνεργασίας ανάμεσα στις ESET και Adacom

Η επιχειρηματική αυτή συνεργασία θέτει ως στόχο την παροχή, υλοποίηση και υποστήριξη λύσεων υψηλής ποιότητας για ασφαλείς επικοινωνίες και ολοκληρωμένη προστασία των υποδομών Πληροφορικής στις ελληνικές επιχειρήσεις. Η συνεργασία αυτή θα συνεισφέρει τα μέγιστα τόσο στο χώρο των ασφαλών επικοινωνιών όσο και στον χώρο ενίσχυσης της ασφάλειας των δικτύων.

«Η συνεργασία δημιουργήθηκε με δεδομένο ότι οι εταιρείες εξελίσσονται και απαιτούν λύσεις υψηλής προστασίας και ασφάλειας και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της: η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και η προστασία από τις μονίμως εξελισσόμενες απειλές ασφάλειας υπολογιστών και δικτύων», δήλωσε ο Νεόφυτος Νεοφύτου, Διευθύνων Σύμβουλος του Περιφερειακού Γραφείου Ανάπτυξης Εργασιών της ESET.

Νέο έργο στην Κίνα ανέλαβε η Intralot

Η αρχική διάρκεια του συμβολαίου θα είναι πέντε έτη με δυνατότητα αυτόματης ανανέωσης για άλλα πέντε έτη ύστερα από συμφωνία και των δύο μερών.

Πιο συγκεκριμένα, η Intralot υπέγραψε συμφωνία με τη MelcoLot για την παροχή, υλοποίηση και συντήρηση του συστήματος LOTOSTM Horizon και του λογισμικού εφαρμογής του καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβολαίου και των ανανεώσεων του.

Επιπλέον, η Intralot θα παρέχει 2.000 τερματικές μηχανές LOTOSTM Horizon Multimedia Controllers, οι οποίες θα επιτρέψουν στη Λοταρία του Chongqing τη δημιουργία, μετάδοση και διαχείριση πλούσιου περιεχομένου πολυμέσων στο δίκτυο πωλήσεων της, το οποίο ξεπερνά τα 2.500 σημεία πώλησης. Σημειώνεται ότι το LOTOSTM Horizon είναι ένα εξελιγμένο, ολοκληρωμένο σύστημα για τη δημιουργία, μετάδοση και διαχείριση πλούσιου περιεχομένου πολυμέσων σε πολλά σημεία πώλησης σε διαφορετικές περιοχές.

Σε τροχιά διεθνούς ανάπτυξης η Real Consulting

 Στα ερχόμενα χρόνια, ο όμιλος σκοπεύει να διευρύνει ακόμα περισσότερο την παγκόσμια παρουσία της Incadea, δημιουργώντας γραφεία στις αναπτυσσόμενες, όσον αφορά στις πωλήσεις αυτοκινήτου, αγορές της Βραζιλίας, Ινδίας, Κίνας και Ρωσίας. Κομβικό σημείο για τη διεθνή ανάπτυξη της Real Consulting, η οποία θεωρείται από τους δυνατότερους παίκτες στην εγχώρια αγορά, όσον αφορά υλοποιήσεις λύσεων SAP και Microsoft Navision, έπαιξε η συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο του Ν. Β. Βαρδινογιάννη του 2006.

Όπως ανέφερε ο Αναστάσιος Παπαργύρης, Διευθύνων Σύμβουλος της RC Group, «Μέχρι σήμερα οι επενδύσεις της εταιρείας προσεγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ και αυτό δείχνει τη διάθεση των μετόχων να στηρίξουν και έμπρακτα το όραμά τους». Για το 2009, ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε στα 28 εκατ. ευρώ με 5 εκατ. ευρώ EBITDA, ενώ για το 2010, η εταιρεία προβλέπει ότι θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ. Από το σύνολο του κύκλου εργασιών το 60% αφορούσε εργασίες εκτός Ελλάδας για το 2009 και το ποσοστό αυτά αναμένεται να φτάσει μέχρι και το 70% την τρέχουσα χρονιά. Σε μια περίοδο εγχώριας οικονομικής κρίσης, ο όμιλος RC έχει την επιλογή της διεθνούς ανάπτυξης, δεδομένου δε ότι σύμφωνα με τον Α. Παπαργύρη, «η αυτοκινητοβιομηχανία έχει ξεπεράσει τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το 2008 και πλέον βρίσκεται σε φάση επενδύσεων και αυξημένων προϋπολογισμών IT».

Ενδεικτικά, ο Α. Παπαργύρης ανέφερε το πιλοτικό που τρέχει η Incadea στη Ρωσία με την BMW και αφορά 1000 άδειες χρήσης. Στα μελλοντικά σχέδια ανάπτυξης του ομίλου RC βρίσκεται και το ελληνικό χρηματιστήριο, ωστόσο, το βήμα αυτό δεν έχει προγραμματιστεί ακόμα και θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.