Συνεργασία HP & Microsoft για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Windows Azure

Οι δυο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης λύσης hardware, λογισμικού, υπηρεσιών και sourcing, η οποία θα επιταχύνει τη μετάβαση των πελατών στην πλατφόρμα Windows Azure.

Οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν τις εφαρμογές είτε μέσω της υποδομής HP Converged Infrastructure που έχουν υλοποιήσει στις επιχειρήσεις τους, είτε μέσω των υπηρεσιών data center hosting της HP. Με τη νέα πλατφόρμα Windows Azure, η HP και η Microsoft θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να επεκτείνουν άμεσα τις εφαρμογές τους, να προσφέρουν νέες online υπηρεσίες και να ενοποιήσουν εφαρμογές Windows, αλλά και διαδικτυακές εφαρμογές, σε περιβάλλοντα cloud computing. Η νέα αυτή συνεργασία αποτελεί μια επέκταση της πρωτοβουλίας Infrastructure-to-Application, η οποία ανακοινώθηκε από την HP και τη Microsoft τον Ιανουάριο. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις $250 εκατ. και από τις δύο εταιρείες.

Δύο νέες συνεργασίες της Xerox σε Αθήνα και Βόλο

Στην οικογένεια των συνεργατών της Xerox προστέθηκαν η Eurosupplies, με έδρα το Πικέρμι Αττικής, και η Σαρρής Ιωάννης, που εδρεύει στο Βόλο. Οι δύο εταιρείες έχουν εξουσιοδοτηθεί από την Xerox ως επίσημοι συνεργάτες για την εμπορία προϊόντων Wide Format της εταιρείας στις περιοχές της Αττικής και της Μαγνησίας αντίστοιχα. Εκτός από την ευρεία γκάμα προϊόντων σχεδίου που διαθέτει η Xerox και την ειδικευμένη σουίτα λογισμικών Q Series, οι δύο νέοι συνεργάτες θα προωθούν στο εξής και τις λύσεις της Xerox για indoor και outdoor εφαρμογές, που απευθύνονται στην αγορά των γραφικών τεχνών.

Ως Xerox dealers, θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να προσφέρουν τα ειδικά προγράμματα της εταιρείας (LTR), ενώ παράλληλα θα διαθέτουν όλη την απαραίτητη εκπαίδευση και τεχνογνωσία για την αποτελεσματική υποστήριξη των πελατών τους τόσο σε επίπεδο hardware όσο και σε επίπεδο software.

Η Sieben ανέλαβε την υλοποίηση νέου έργου SFA

Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ως αντικείμενο την παραγωγή και εμπορεία φιλμ πολυαιθυλενίου σε όλες τις μορφές και τα παράγωγά του για αγροτική κατ’ αρχήν χρήση. Η λύση PocketBiz Sales που υλοποιείται, θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες όλων των πωλητών της εταιρείας, κάνοντας χρήση των modules Παραγγελιοληψία, Καρτέλες Πελατών, Ταμείο και Στατιστική Πωλήσεων. Επιπλέον η Eurofilm θα κάνει και χρήση του PocketBiz Map Server, ώστε να έχει γεωγραφική απεικόνιση των δεδομένων του PocketBiz (πελάτες, πωλήσεις, δρομολόγια κτλ.).

Θα γίνει σύνδεση του PocketBiz Sales με το SEN ERP σύστημα της εταιρείας, για την ανταλλαγή των πληροφοριών (αρχείο πελατών & ειδών). Ο εξοπλισμός που επιλέχθηκε για τους πωλητές της εταιρείας περιλαμβάνει φορητές συσκευές Acer Neotouch S200 και Pentax εκτυπωτές με Bluetooth για την εκτύπωση των αποδείξεων είσπραξης.

Είναι το Android δούρειος ίππος για το κάστρο της Microsoft;

Συγκεκριμένα, από το Φεβρουάριο μέχρι το Μάιο του 2010, το Android βρέθηκε από το 9% στο 13% της αγοράς, ενώ τα Windows Mobile βρέθηκαν από το 15,1% στο 13,2%.

Πρόκειται για μια τάση που δημιουργεί θετικές σκέψεις για τη μελλοντική ανάπτυξη του Android στην αγορά των smartphones, αλλά το ερώτημα είναι αν αυτή είναι μόνο η αρχή σε μια προσπάθεια επικράτησης του λειτουργικού συστήματος της Google και σε άλλες αγορές. Πριν από μερικές μέρες, ο Steve Ballmer, CEO της Microsoft, παραδέχθηκε σε ομιλία του στο Worldwide Partner Conference ότι η Microsoft έχασε μια ολόκληρη γενιά κινητών τηλεφώνων.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι θα παραδώσει εύκολα τα όπλα και το αναμενόμενο WindowsPhone 7 θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στον ανταγωνισμό. Όπως οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν, η μάχη των smartphones θα κριθεί στα applications. Αυτήν την περίοδο όλοι οι κατασκευαστές λειτουργικών συστημάτων για smartphones έχουν βάλει πολύ ενέργεια προκειμένου να αναπτύξουν τα Application Stores που διαθέτουν και να ανταγωνιστούν τον ηγέτη σε αυτήν την κατηγορία που είναι η Apple.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Microsoft έλαβε μια δύσκολη απόφαση για το σχεδιασμό του Application Store των Windows Phone 7, καταργώντας ουσιαστικά τη συμβατότητα των εφαρμογών που θα παρουσιαστούν εκεί με τα προηγούμενα λειτουργικά της.

Η κατάσταση στην αγορά των smartphones θεωρείται πολύ «ρευστή» και το ερχόμενο διάστημα είναι πιθανό να δούμε αρκετές ανατροπές στα μερίδια αγοράς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον είναι αν η προέλαση της Google θα σταματήσει μόνο στα smartphones. Με τα Google Apps, πρακτικά η Google πέταξε το γάντι στη Microsoft σε ένα πεδίο μάχης που η υπεροπλία της δεύτερης δεν έχει αμφισβητηθεί από καμία εταιρεία εδώ και δεκαετίες.

Μέσα από το περιβάλλον των Google Apps ιδιώτες και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν με αρκετή ευελιξία όλους τους τύπους εγγράφων του Microsoft Office. Η Google επέλεξε να δείξει «σεβασμό» στα αρχεία Office αντί να δημιουργήσει ένα δικό της τύπο αρχείων ασύμβατων με το Microsoft Office.

Έτσι, οι χρήστες τωνGoogle Apps αισθάνονται ότι βρίσκονται σε ένα οικείο περιβάλλον, χωρίς όμως να συνειδητοποιούν ότι μπορεί να μην έχουν το MicrosoftOffice στον υπολογιστή της. Βέβαια αυτό το συνειδητοποιεί πολύ καλά ο IT Manager όταν βγάζει των προϋπολογισμό αδειών και η Microsoft στις πωλήσεις της. Ακόμα όμως και αν θεωρήσουμε ότι Google θα καταφέρει στο μέλλον να αποσπάσει κάποιο μερίδιο από τη Microsoft με τα GoogleApps, σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι θα έχει καταφέρει να απειλήσει τη Microsoft στα θεμέλια της που είναι το λειτουργικό σύστημα Windows.

Είναι δεδομένο ότι δισεκατομμύρια χρήστες υπολογιστών σήμερα, ανεξάρτητα από το browser ή τις εφαρμογές που έχουν επιλέξει, χρησιμοποιούν ως λειτουργικό σύστημα τα Windows. Η Google έχει ξεκινήσει τη διαδρομή της από το ρετιρέ προς το υπόγειο. Τα smartphones αποτελούν σήμερα ένα ελάχιστο κομμάτι της συνολικής αγοράς των κινητών τηλεφώνων.

Πιθανώς το επόμενο βήμα της Google θα είναι η αγορά των φορητών υπολογιστών, όμως όσο η πορεία θα προχωρά προς τη βάση της πυραμίδας, τόσο η αδράνεια της συνήθειας της μάζας των χρηστών θα γίνεται μεγαλύτερη. Οι αλλαγές θα είναι αργές και επίπονες και για τις δύο εταιρείες.

Η Microsoft για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά σχεδιάζει απολύσεις εργαζομένων. Ωστόσο, η πυραμίδα πατάει πολύ γερά στη βάση της και επομένως, ο μόνος ίσως τρόπος για να συμβούν γρήγορες και εντυπωσιακές αλλαγές είναι να αναστραφεί.

Θετική ανατροπή για τα Windows Phone 7

Η διάθεση νέων συσκευών δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ακόμα και το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρείας. Η κίνηση της Microsoft είναι λογική, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι το iPhone και κυρίως το Android αποσπούν συνεχώς μερίδιο από την πίτα των κινητών τηλεφώνων και επομένως η αναμονή μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να σημαίνει σημαντικές απώλειες.

Η Intracom Telecom ανέλαβε έργο υλοποίησης Mobile WiMax

 Στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης η Intracom Telecom θα υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο Mobile WiMAX, βασισμένο στα προϊόντα της OmniMAX και OmniBAS (πλατφόρμα WiMAX & πλατφόρμα μικροκυματικών συστημάτων υψηλής χωρητικότητας τεχνολογίας Ethernet αντίστοιχα).

Στο έργο θα χρησιμοποιηθεί η λύση uni|MS της INTRACOM TELECOM για την ολοκληρωμένη παρακολούθηση και διαχείριση του δικτύου της DiscoveryTel. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2010 και θα δώσει τη δυνατότητα στην DiscoveryTel Ghana να παρέχει ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε  εταιρικούς και οικιακούς χρήστες στην πρωτεύουσα της Γκάνας (πληθυσμού 2 εκ. κατοίκων), και στην ευρύτερη περιοχή. Στη σύμβαση, επίσης, προβλέπεται η επέκταση της συνεργασίας για την παροχή αντίστοιχων ευρυζωνικών υπηρεσιών και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Η ζήτηση υπηρεσιών φωνής και δεδομένων στη Δ. Αφρική αυξάνεται ραγδαία. Σε αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο και ανταγωνιστικό περιβάλλον επιλέξαμε να συνεργαστούμε με την Intracom Telecom και να εκμεταλλευτούμε τις τεχνολογικά προηγμένές και οικονομικά αποδοτικές ασύρματες λύσεις της προκειμένου να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ευρυζωνικές υπηρεσίες στους πελάτες μας» σχολίασε ο Λεωνίδας Σκαρλάτος, Πρόεδρος του ομίλου και Γενικός Δ/ντής Λειτουργιών (COO) της DiscoveryTel.

Το Hellenic CIO Forum συμμετέχει στο συνέδριο IT Directors’ Forum

Το Hellenic CIO Forum αποτελεί μια πρωτοβουλία Ελλήνων CIOs, υπό την αιγίδα του ΕΙΠ της ΕΕΔΕ και κατ’ αναλογία με τα αντίστοιχα οργανωμένα δίκτυα που απαρτίζουν το EuroCIO Network.

Μέλη του Forum είναι αποκλειστικά Διευθυντές Πληροφορικής/CIOs των μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αποστολή του Forum είναι η ανάπτυξη σχέσεων, η συνεργασία και η δημιουργική επικοινωνία μεταξύ των CIOs μελών του, αλλά και συναδέλφων τους στο εξωτερικό, με σκοπό: την ενίσχυση και προβολή του ρόλου των CIOs και της συμβολής τους στη Διοίκηση των επιχειρήσεων, τη βελτίωση της Αποδοτικότητας των μονάδων Πληροφορικής που ηγούνται οι CIOs μέσα στις επιχειρήσεις, την αύξηση της συμβολής της Πληροφορικής στην Επιχειρηματική Αξία των επιχειρήσεων.

Με την ενεργό συμμετοχή του Hellenic CIO Forum, ενισχύεται ο διαδραστικός χαρακτήρας του Συνεδρίου, που αποτελεί μια δοκιμασμένη πλατφόρμα διαλόγου για τον κλάδο της Επιχειρηματικής Πληροφορικής. Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο: www.itdirectorsforum.gr.

Η Q&R ανέλαβε έργο ERP στην Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου 2010 και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει παραγωγικά την 01/09/2010. Το έργο συνίσταται στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του Orama ERP Business Suite 10g με υποσυστήματα: α) Οικονομική Διαχείριση, β) Εμπορική Διαχείριση, γ) Διαχείριση Χρηματο – Οικονομικών Ροών, δ) Διαχείριση Προϋπολογισμού και ε) Πληροφοριακό Σύστημα Διοίκησης – MIS. Παράλληλα, θα υπάρξει διασύνδεση με τρίτο σύστημα για τις ανάγκες παρακολούθησης των Αμοιβαίων Κεφαλαίων. Ο Θωμάς Κωνσταντινίδης Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρείας, δήλωσε:

«Στα πλαίσια της διαρκούς εξέλιξης της εταιρίας λαμβάνει χώρα και η συνεργασία με την εταιρία Q&R. Χάρη στην αυξημένη εμπειρία και τεχνογνωσία των συνεργατών της Q&R, τις νέες ανάγκες της εταιρίας για οργάνωση του λογιστηρίου και εναρμονισμό με το λογισμικό πρόγραμμα της μητρικής εταιρείας καθώς και την ανάγκη για δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης και αλληλεπίδρασης με νέες εφαρμογές, είναι βέβαιο ότι η καινοτόμα αυτή συνεργασία θα οδηγήσει σε αναβάθμιση και ανάπτυξη της ποιότητας παροχής υπηρεσιών της εταιρείας».