Συνεργασία μεταξύ της Kaspersky Lab και της Axigen

Στόχος του νέου προϊόντος, το οποίο αναπτύσσεται από τις δυο εταιρείες και θα διατεθεί σύντομα στην αγορά, είναι η παροχή ασφάλειας υψηλού επιπέδου σε επιχειρήσεις και παρόχους υπηρεσιών ανεξαρτήτως μεγέθους που κάνουν εκτεταμένη χρήση του email για την επικοινωνία τους. Το νέο προϊόν ανταποκρίνεται στον αυξανόμενο όγκο και την εξέλιξη των κακόβουλων προγραμμάτων και των επιθέσεων spam, ενσωματώνοντας τις προηγμένες τεχνολογίες εντοπισμού malware της Kaspersky Lab.

Cisco: Τα οικονομικά αποτελέσματα του Δ’ τριμήνου 2010

Η Cisco σημείωσε καθαρές πωλήσεις 4ου τριμήνου 10,8 δις δολαρίων, καθαρά έσοδα 1,9 δις δολαρίων σύμφωνα με τα λογιστικά πρότυπα GAAP ή 0,33 δολάρια ανά μετοχή, και καθαρά έσοδα χωρίς GAAP 2,5 δις δολαρίων ή 0,43 δολάρια ανά μετοχή. «Ήταν ένα ακόμα πολύ δυνατό τρίμηνο με αρκετά αποτελέσματα-ρεκόρ για τη Cisco, που μας επιτρέπει να κλείσουμε την οικονομική χρονιά σε θέση ισχύος – με ένα ανταγωνιστικό οικονομικό μοντέλο, μία αποδοτική μηχανή καινοτομίας και σταθερότητα στην στρατηγική μας για την ανάπτυξη», δήλωσε ο John Chambers, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Ο Chambers συνέχισε: «Ανεξάρτητα από το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, που παρουσιάζει αντιφατικές ενδείξεις, το οικονομικό μας μοντέλο εξυπηρετεί καλά τους στόχους κερδοφορίας. Καθώς εξελισσόμαστε και μοιραζόμαστε τις επενδύσεις στο ΙΤ με επιτυχία, θα εστιάσουμε στο να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιταχύνουν την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Είμαστε σίγουροι για τη στρατηγική μας και θα συνεχίσουμε τη δυναμική μας είσοδο σε νέες περιοχές, όπου το δίκτυο αποτελεί την πλατφόρμα, και όπου οι πελάτες μας αξιώνουν από εμάς να επενδύσουμε και να καινοτομήσουμε».

Η Intel εξαγοράζει τη μονάδα ασύρματης επικοινωνίας της Infineon

Στόχος της αμερικάνικης εταιρείας κατασκευής επεξεργαστών με την εν λόγω εξαγορά –έναντι τιμήματος 1,4 δισ. δολαρίων- είναι η επέκτασή της στην αγορά των smartphones. Η συναλλαγή, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε μετρητά, αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2011, αναφέρει η Infineon σε ανακοίνωσή της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εν λόγω μονάδα θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Η Vatiras ανέλαβε της προμήθεια Infokiosk στην εταιρεία Ποσειδών

Τα infokiosk θα τοποθετηθούν στα lobby των ξενοδοχειακών μονάδων και θα παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες και επισκέπτες για τις ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και για την περιοχή, (αξιοθέατα, τουριστικοί προορισμοί, πολιτισμός, εκδηλώσεις, τρόπους ψυχαγωγίας κ.λ.π). Τα infokiosk, μοντέλα Luminum 32” & Empire 19”, διαθέτουν οθόνες αφής, ενσωματωμένους σύγχρονους Η/Υ, ενσωματωμένα ηχητικά συστήματα, ενώ συνδέονται ενσύρματα η ασύρματα σε δίκτυο LAN & στο internet.

Η Atos Origin Ελλάς υλοποίησε το Convergent Billing της Wind

Το Converged Billing είναι η ενοποίηση όλων των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε έναν τελικό λογαριασμό προς τον πελάτη. Με αυτό τον τρόπο, δημιουργείται μία ενιαία εικόνα για κάθε πελάτη και των προσφερόμενων υπηρεσιών με την αντίστοιχη διευκόλυνση της Εξυπηρέτησης Πελατών.

Μελέτες από το πρόσφατο παρελθόν έδειξαν την τάση των πελατών να επιλέγουν πολλαπλές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες από έναν πάροχο, όπως κινητή τηλεφωνία, σταθερή, internet κλπ. Έτσι, κάθε πελάτης μπορεί να λαμβάνει έναν λογαριασμό με ενσωματωμένες όλες τις υπηρεσίες σε αυτόν αντί να τιμολογείται χωριστά για κάθε υπηρεσία, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Με αυτόν τον τρόπο απλοποιείται κι η πληρωμή των λογαριασμών για τον πελάτη. Επιπλέον, οι πάροχοι έχουν τη δυνατότητα της προσφοράς συνδυασμών υπηρεσιών προς τους πελάτες τους με τις αντίστοιχες τιμές κι εκπτώσεις.

Το έργο υλοποιήθηκε σε φάσεις, ώστε να εξασφαλιστεί η ακριβής μεταφορά των στοιχείων βασικών πελατών, συμπεριλαμβανομένων συμβολαίων με το ιστορικό τους, και να ελαχιστοποιηθεί στο ελάχιστο το ρίσκο για την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών προς τους νέους αλλά και τους παλαιότερους πελάτες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία με την Atos Origin και την επιτυχία του έργου, ο Γενικός Διευθυντής Τμήματος Πληροφορικής της WIND Ελλάς, Νίκος Κωστάρας δήλωσε ότι «η ολοκλήρωση του έργου Converged Billing της WIND αποτελεί μοναδικό γεγονός στον τομέα των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και επέτρεψε στη WIND να παρέχει διαφοροποιημένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της μέσω της υλοποίησής του. Η ομάδα της Atos Origin τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό παρείχε την απαραίτητη εμπειρία για την έναρξη αυτής της σημαντικής για την WIND πρωτοβουλίας και ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο τόσο ως προς το χρονοδιάγραμμα όσο και ως προς τον προϋπολογισμό».

To Πλαίσιο ανέλαβε την προμήθεια 391 φορητών Η/Υ του Παν. Αθηνών

 Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 344.862 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Ακόμα, η εταιρεία InAccess Networks ανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την προμήθεια τεσσάρων (4) εξυπηρετητών με συστοιχία εξωτερικών δίσκων για λογαριασμού του Πανεπιστημίου. Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 129.724 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.