ΣΕΠΕ: Άμεση υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο Παντελής  Τζωρτζάκης, Πρόεδρος του Δ.Σ., κατέστησε σαφές ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι ένα ακόμη κλαδικό ζήτημα, αλλά εθνικό ζητούμενο για την ανάπτυξη της χώρας.

Η ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) στη δημόσια διοίκηση και η υποστήριξη επενδύσεων του ιδιωτικού τομέα στην Ψηφιακή Τεχνολογία αποτελεί όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας και στην έξοδο από την οικονομική κρίση.
Ο ΣΕΠΕ υποστήριξε ότι η κύρια συνιστώσα των περισσότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι η έλλειψη κεντρικού συντονισμού. Εάν ο στόχος είναι η ψηφιακή ωρίμανση της Ελλάδας να γίνει πραγματικότητα, είναι αναγκαίο να συσταθεί άμεσα Υπουργείο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών με ουσιαστικές αρμοδιότητες.

Ένα Υπουργείο, το οποίο θα χαράξει εθνική στρατηγική στον τομέα των ΤΠΕ με τους απαραίτητους πόρους και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα έχει την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού των δράσεων της κυβέρνησης για τις ΤΠΕ, θα μειώσει ουσιαστικά τη γραφειοκρατία και θα δώσει τέλος στην κακοδιαχείριση των πόρων από διαφορετικούς φορείς.

Ο ΣΕΠΕ κάλεσε, επίσης, την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη συγκεκριμένων έργων για την ενσωμάτωση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους, καθώς και στην ουσιαστική επιτάχυνση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις ήδη εξαγγελθείσες κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Το AIT μέλος διεθνούς κοινοπραξίας για την πράσινη ανάπτυξη

 Το GreenTouch (www.greentouch.org) είναι μια διεθνής κοινοπραξία κορυφαίων εταιρειών, ακαδημαϊκών, και μη κυβερνητικών ερευνητικών κέντρων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Στόχος του είναι η “πράσινη ανάπτυξη”, η οποία θα επιτευχθεί μέσω της ριζικής μεταμόρφωσης των επικοινωνιών και των δικτύων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου και του Διαδικτύου, καθώς και της σημαντικής μείωσης εκπομπών άνθρακα από τις συσκευές ΤΠΕ, τις πλατφόρμες και τα δίκτυα.
Αποστολή του GreenTouch είναι να επιδείξει μέχρι το 2015 τα βασικά συστατικά που απαιτούνται για την αποτελεσματικότερη ενεργειακή αποδοτικότητα των δικτύων σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Είναι βασική αρχή του AIT ότι η επιστήμη δεν σχετίζεται μόνο με την τεχνολογική ανάπτυξη, αλλά κυρίως με την ανάπτυξη του ανθρώπου, προσφέροντας του νέες δυνατότητες και καλύτερη ποιότητα ζωής.

CA Technologies: Το Cloud θα αλλάξει το μέλλον της πληροφορικής

Μιλώντας σε χιλιάδες διευθυντές πληροφορικής, στελέχη και επαγγελματίες στον κλάδο της πληροφορικής στην εναρκτήρια ομιλία του στο CA World 2010, ο Gopal εξήγησε γιατί το cloud αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την τεχνολογία των πληροφοριών και εξασφαλίζουμε την ασφάλειά της. «Αντί να αποτελούν έναν απαρχαιωμένο πάροχο τεχνολογικών υπηρεσιών στην επιχείρησή τους, τα τμήματα ΙΤ αναλαμβάνουν τον ρόλο του διαχειριστή μιας δυναμικής εφοδιαστικής αλυσίδας εσωτερικών και εξωτερικών πόρων που προσφέρει υπηρεσίες στην επιχείρηση και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς πελάτες της», δήλωσε ο Gopal.

«Όταν συμβαίνει αυτό, όλες οι συζητήσεις σχετικά με την εναρμόνιση της πληροφορικής με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες παύουν πια να έχουν σημασία γιατί πλέον για πολλούς οργανισμούς η πληροφορική αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτή είναι η αλλαγή».

Η Oracle Leader στις σουίτες CRM

Οι εκθέσεις “The Forrester Wave; CRM Suite for Large Organizations, Q2 2010” και “The Forrester Wave; CRM Suite for Midsized Organizations, Q2 2010”, που συντάχθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Forrester και Επικεφαλής Αναλυτή William Band και δημοσιεύτηκαν τον Ιούνιο του 2010, τοποθέτησαν το Oracle CRM On Demand στην κατηγορία “Leader”.

Στις εκθέσεις, η Forrester σημειώνει ότι το Oracle CRM On Demand «σημείωσε επιτυχία στην αγορά παρέχοντας τα ίδια πλεονεκτήματα με άλλες λύσεις CRM SaaS (software-as-a-service): γρήγορη δημιουργία αξίας, υψηλή χρηστικότητα και χαμηλά αρχικά κόστη. Το προϊόν ενισχύει τη δημιουργία αξίας και προσελκύει μεσαίου μεγέθους οργανισμούς, αλλά, επίσης, τυγχάνει αυξανόμενης αποδοχής και στις μεγάλες επιχειρήσεις».

Ακόμα, η Forrester κατέταξε τη λύση Siebel CRM της Oracle στην κατηγορία “Leader” για μεγάλους οργανισμούς:  «Το Siebel CRM έχει σχεδιαστεί για να παρέχει αξιόπιστες δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών. Το προϊόν Siebel CRM για μεγάλους οργανισμούς έχει επιτύχει την κορυφαία διάκριση για την πλειοψηφία των λειτουργιών CRM, όπως: πωλήσεις, marketing, εξυπηρέτηση πελατών, επιτόπια υποστήριξη, διαχείριση σχέσεων με συνεργάτες και διαχείριση δεδομένων πελατών».

Επιπλέον, η Forrester αναγνώρισε τις λύσεις Oracle E-Business Suite CRM και PeopleSoft Enterprise CRM της Oracle.

Νέος sales manager στο κομμάτι των IT Professional Services της Qualco

O Β. Ρόζης διαθέτει πολυετή εμπειρία στον χώρο των πωλήσεων με ιδιαίτερη έμφαση στις υπηρεσίες καθώς και τις ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής. Έχει διατελέσει Business Development Manager στον Όμιλο εταιρειών Mellon, Sales Executive στην Dell SA, Key Account Manager στον Όμιλο Ideal καθώς και Site Manager για την Shell Hellas.

Η Data Communication λαμβάνει τη διάκριση 2010 Microsoft Dynamics ISV Finalist

 Τα βραβεία «Microsoft Dynamics Partner of the Year» αναγνωρίζουν την εξαιρετική επιχειρηματική απόδοση με τη βελτιστοποίηση της χρήσης των εφαρμογών Microsoft Dynamics. Οι εταιρείες, οι οποίες λαμβάνουν αυτή τη διάκριση, ουσιαστικά βραβεύονται για την προσφορά καινοτόμων λύσεων που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών και υπερβαίνουν τους επιχειρηματικούς τους στόχους. Το βραβείο απονεμήθηκε στο Συνέδριο Παγκόσμιων Συνεργατών της Microsoft 2010, τη βασική εκδήλωση στην οποία η Microsoft τιμά τους συνεργάτες της, που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον D.C.

Η τελική επιλογή των συνεργατών της εταιρείας βασίστηκε στις επιδόσεις των επιχειρήσεων και την αφοσίωσή τους στην παροχή λύσεων που ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες των εκάστοτε πελατών. Βασικά κριτήρια επιλογής των Πιστοποιημένων Συνεργατών της Microsoft Dynamics είναι τα ποσοστά πωλήσεων, η τεχνογνωσία των προϊόντων και υπηρεσιών Microsoft Dynamics καθώς και η συνολική εικόνα της εταιρίας.

Regate: Νέα υλοποίηση της λυσης Vessel Positioning & Performance

Το Vessel Positioning & Performance λειτουργεί σε συσκευές BlackBerry, είναι υλοποιημένο με τεχνολογίες Java κάνοντάς το έτσι ένα ευέλικτο σύστημα πλήρως συμβατό με όλες τις υπάρχουσες πλατφόρμες για BlackBerry καθώς και συμβατό με μελλοντικές συσκευές. Το εν λόγω σύστημα εγκαθίσταται στο BES Server της εκάστοτε ναυτιλιακής εταιρείας, διασυνδέεται με το εκάστοτε ναυτιλιακό σύστημα (π.χ. ERP) και παρέχει δυνατότητες όπως παρακολούθηση του στόλου, τρέχουσα θέση ελλιμενισμού και πληροφορίες όπως Vessel Position Port Names, Status ETC, ETB, ETD, στοιχεία των agents με δυνατότητες ηλεκτρονικού καταλόγου, καθώς και Key Performance Indicators, όπως ταχύτητα πλοίου, καταναλώσεις κ.ά.