Η Ericsson και η Motorola Solutions σε στρατηγική συνεργασία

 Μία εκ των κορυφαίων λύσεων βασισμένη σε τεχνολογία LTE για mobile broadband επικοινωνία για τη δημόσια ασφάλεια θα συνδυαστεί με τη μεταφορά φωνής και δεδομένων στρατηγικής σημασίας για να προσφέρει εφαρμογές φωνής και broadband multimedia υψηλής απόδοσης. Η τεχνολογία LTE Mobile Broadband θα επιτρέψει την ενοποιημένη πλατφόρμα επόμενης γενιάς της Motorola να προσφέρει τις αυξημένες επικοινωνιακές δυνατότητες που απαιτούνται για τη δημόσια ασφάλεια.

Θα παρέχεται η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ ενός ολοκληρωμένου multimedia κέντρου ελέγχου και των εκάστοτε δυνάμεων αντιμετώπισης κάποια κρίσιμης κατάστασης, μέσω ενός συνδυαστικού portfolio που περιλαμβάνει δέκτες ραδιοσημάτων, τερματικές συσκευές μέσα σε οχήματα και κινητές συσκευές δεδομένων τεχνολογίας LTE. Η Ericsson θα προσφέρει το πλεονέκτημα των παγκόσμιων οικονομιών κλίμακας και της αποδεδειγμένης αποτελεσματικότητας πάνω σε μια μεγάλη και παγκόσμια βάση LTE.

Σε συνδυασμό με τη βελτιστοποιημένη πλατφόρμα LTE για τη δημόσια ασφάλεια της Motorola, η Ericsson θα προσφέρει τον εξοπλισμό πρόσβασης LTE, καθώς και τμήματα του packet core και σχετικές υπηρεσίες για την παροχή broadband multimedia για τη δημόσια ασφάλεια. Οι εξελιγμένες συσκευές Motorola, video ασφαλείας και λύσεις ελέγχου και εντολών θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τις πλατφόρμες για να προσφέρουν συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών σε όλες τις συνθήκες.

Spirit: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το roadshow για το Solvency II

Η ομάδα του roadshow είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους αρκετών μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών στην Ελλάδα για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που φέρνει το Solvency II. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, έγινε ξεκάθαρο πως η λύση που προτείνει η ομάδα (Υλοποίηση Enterprise Risk Management κάνοντας χρήση της πλατφόρμας ARIS καθώς και οι λύσεις λογισμικού της SecondFloor για τον πυλώνα Ι του Solvency II) μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες κάθε ασφαλιστικής επιχείρησης στην Ελλάδα και όχι μόνο.

Xerox: Ηγέτιδα εταιρεία στα Managed Print Services

Η έκθεση, που αναδεικνύει την Xerox ηγέτιδα στο χώρο, αναλύει την ολοένα και μεγαλύτερη λίστα των παρόχων MPS και προβαίνει σε μια επισκόπηση των ικανοτήτων καθενός από τους ανταγωνιστές.

«Η πολυπληθής αγορά των MPS καθιστά ακόμη δυσκολότερο για τις εταιρείες να εντοπίσουν με ακρίβεια αυτό που θα έπρεπε να αναζητούν σε έναν πάροχο», ανέφερε ο Michael Orasin, Research Manager στην IDC.

«Τα υψηλά σκορ της Xerox στο στρατηγικό όραμα και στην ικανότητα εκτέλεσής του καταδεικνύουν ότι οι εταιρείες που στρέφονται στις MPS θέλουν ένα συνεργάτη με εμπειρία και βάθος προσέγγισης για να διασφαλίσουν ότι θα έχουν την ευκαιρία για τα καλύτερα δυνατά απτά αποτελέσματα».

Αν εφαρμοστεί καλά, ένα πρόγραμμα MPS μπορεί να περικόψει δραστικά τα κόστη ως και 30%, να αυξήσει την παραγωγικότητα και να συνεισφέρει στην προσπάθεια για αειφόρο ανάπτυξη – δεν έχουν όμως όλοι οι πάροχοι τη δυνατότητα να φέρουν αποτελέσματα και στους τρεις τομείς.

Η Regate υλοποίησε έργο WMS στην Cosmolac

Η Cosmoslac δραστηριοποιείται στο χώρο των χρωμάτων, με εξειδίκευση στην παραγωγή χρωμάτων σε Spray και στην εμπορία λειαντικών και πολυεστερικών υλικών. Η Cosmoslac στεγάζει σήμερα τις εγκαταστάσεις της σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο και τους ανθρώπους της (52 άτομα προσωπικό) σε καταστήματα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι πωλήσεις της πλέον ξεπερνούν τα 4.5 εκ ευρώ μεγάλο μέρος από τις οποίες γίνεται σε 15 αγορές του εξωτερικού.

Η εταιρεία αναζητούσε ένα συνεργάτη με την κατάλληλη τεχνογνωσία σε mobile εφαρμογές και με καταρτισμένα στελέχη ικανά να κατανοήσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της βιομηχανίας και να προτείνουν λύσεις για την αποτελεσματική διαχείριση των αποθηκών της. Η Regate ανταποκρίθηκε, με επιτυχία στις απαιτήσεις αυτές υλοποιώντας την εφαρμογή BizeGate WMS. Ειδικότερα, εγκατέστησε τα υποσυστήματα Απογραφών, Picking, Packing και Παραλαβών από Παραγωγή και από Προμηθευτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το BizeGate WMS έχει διασυνδεθεί on-line με το SEN ERP, ενώ το μοντέλο φορητής συσκευής που επιλέχθηκε για τα εν κινήσει στελέχη των αποθηκών της εταιρείας είναι το Motorola MC75.

Intralot: Διάκριση της θυγατρικής της στην Πολωνία

Τα βραβεία ‘Customer’s Laurel’ είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός, του οποίου ο σκοπός είναι να αναδείξει τις επωνυμίες προϊόντων και υπηρεσιών που στην αντίληψη του κοινού της Πολωνίας έχουν ταυτιστεί με την κορυφαία ποιότητα, αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα.

Ο Ελευθέριος Μαρούλης, Γενικός Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Totolotek, δήλωσε: «Η βράβευση από τους καταναλωτές αποτελεί μία πολύ σημαντική διάκριση για εμάς, καθώς επιβεβαιώνει την επιτυχία της Totolotek στην πολωνική αγορά. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς αποδεικνύει πως οι προσπάθειες μας να ικανοποιήσουμε τους πελάτες μας έχουν στεφθεί με επιτυχία, γεγονός το οποίο μας εμψυχώνει και μας κινητοποιεί να εργαστούμε ακόμα σκληρότερα».

Η Totolotek αποτελεί θυγατρική του Ομίλου Intralot στην Πολωνία από το 2004.

Η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά του προκαθορισμένου στοιχήματος της Πολωνίας, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και για τη διεξαγωγή ιπποδρομιακού στοιχήματος.

Η SDC ανέλαβε έργο που αφορά στη διαχείριση δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού

Βασικός σκοπός του παρόντος έργου είναι η προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και παραγωγική λειτουργία Μηχανογραφικού Συστήματος το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες παρακολούθησης των έργων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και τις ανάγκες παρακολούθησης των προμηθειών της ΓΓΔΔ. Το εν λόγω έργο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Ε.Π. «Πολιτεία 2008-2010» και έχει χρόνο υλοποίησης πέντε μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Υπενθυμίζεται πως εκτός της SDC, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές οι εταιρείες 1) Data Concept, 2) iKnowHow, 3) Modus, 4) Optis, 5) OTS και 6) Quality & Reliability. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 44.069 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.