Ο Τάσος Παγκάκης στην Ericsson

Ειδικότερα, θα είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των επικοινωνιακών προγραμμάτων για το σύνολο των επιχειρηματικών λύσεων της Ericsson στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Αλβανία και Ισραήλ) και στις υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, FYROM, Μολδαβία και Μαυροβούνιο).

BSA: Η μείωση της πειρατείας τονώνει την ελληνική οικονομία

Ως αποτέλεσμα, οι δαπάνες αυτές θα δημιουργήσουν νέες θέσεις για τους Έλληνες εργαζόμενους και θα επιφέρουν επιπλέον φορολογικά έσοδα για το Δημόσιο.
Τα παραπάνω ευρήματα προέκυψαν από τη νέα μελέτη που εκπονήθηκε από την Business Software Alliance (BSA) και την IDC, που παρουσιάζει τον αντίκτυπο της μείωσης της Πειρατείας Λογισμικού Η/Υ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε 42 χώρες.

Η μελέτη «Τα Οικονομικά Οφέλη από τη Μείωση της Πειρατείας Λογισμικού» καταδεικνύει πως μειώνοντας το 58% του Δείκτη Πειρατείας Λογισμικού Η/Υ στην Ελλάδα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε τέσσερα χρόνια, θα δημιουργηθούν 1.313 νέες θέσεις εργασίας υψηλής κατάρτισης, θα εισρεύσουν €357 εκατομμύρια ($512 εκ) από τη νέα οικονομική δραστηριότητα και επιπλέον €109 εκατομμύρια ($157 εκ) σε φορολογικά έσοδα έως το 2013.

Ωστόσο, το σημαντικότερο κέρδος είναι πως το 68% από τα οφέλη που θα προκύψουν θα παραμείνει στην ελληνική οικονομία.

Επιπλέον, από την μελέτη διαπιστώθηκε πως εάν η Ελλάδα μειώσει το ποσοστό της πειρατείας λογισμικού κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε δύο χρόνια, αντί για τέσσερα, η οικονομική δραστηριότητα και τα φορολογικά έσοδα θα ενισχυθούν κατά 35% και 36% αντίστοιχα.

Η Sunsoft υλοποίησε δύο νέα έργα μηχανογράφησης

Ακόμα, το «Grand Bleu» στην Ερέτρια και το «Paros Bay» στην Πάρο της αλυσίδας Blue & White Hotels, εμπιστεύθηκαν τις εφαρμογές της Sunsoft. Στα 2 Ξενοδοχεία εγκαταστάθηκαν οι εφαρμογές «Αλεξανδρος Front Office» (με σύνδεση σε τηλεφωνικό κέντρο), «Αλεξανδρος Αμβροσια» και «Αλεξανδρος F&B Management».

Η SAP παρουσιάζει online πρόγραμμα εκπαίδευσης ERP

Συγκεκριμένα, η σειρά μαθημάτων «Training ERP in 10 Days» (TERP10), θα προσφέρει σε σπουδαστές την ευκαιρία να αποκτήσουν πολύτιμες ικανότητες πάνω στις λύσεις SAP ERP και να λάβουν επίσημη πιστοποίηση για τις γνώσεις τους από την εταιρεία.

Έτσι, οι φοιτητές μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερες ευκαιρίες καριέρας, σε αγορές όπου υπάρχει μεγάλη ζήτηση για στελέχη καταρτισμένα στις λύσεις της SAP. Το διδακτικό υλικό και η εκπαιδευτική υποστήριξη θα παρέχονται εξολοκλήρου online από το Πανεπιστήμιο Duisburg-Essen στα συνεργαζόμενα ιδρύματα, ενώ οι τελικές εξετάσεις πιστοποίησης θα διοργανωθούν από τον οργανισμό SAP Education, στα κατά τόπους εκπαιδευτικά κέντρα της SAP.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα, μέσω των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα SAP University Alliances.

Οι φοιτητές αυτών των ιδρυμάτων μπορούν να απευθυνθούν στους αρμόδιους για το πρόγραμμα ή να επισκεφθούν την ειδική ιστοσελίδα www.erp4students.org, για να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Η προθεσμία για εγγραφή στη φθινοπωρινή περίοδο του προγράμματος TERP10 ολοκληρώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου 2010.

Νέο συμβόλαιο για την Intralot στη Λιθουανία

Η διάρκεια του συμβολαίου είναι τρία (3) έτη με δυνατότητα επέκτασης για δύο (2) επιπλέον έτη. Σύμφωνα με το συμβόλαιο, η Intralot Interactive θα παρέχει στην OLIFEJA την κύρια πλατφόρμα διαχείρισης παικτών και διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια, όπως Μπίνγκο, Κίνο και play-for-fun Poker, καθώς επίσης και περισσότερα από 40 διαδικτυακά Ξυστά και Στιγμιαία λαχεία.

Η OLIFEJA είναι η ηγέτιδα δύναμη στην αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας  κατέχοντας μερίδιο αγοράς 95% μέσω ενός δικτύου 1.800 μη αποκλειστικών σημείων πώλησης. Η εταιρεία διαχειρίζεται τυχερά παιχνίδια, τηλεοπτικό μπίνγκο, τηλεοπτικό ΚΙΝΟ, Λόττο και στιγμιαία λαχεία, καθώς επίσης και διαδικτυακό μπίνγκο. Το 2009 η συνολική αγορά τυχερών παιχνιδιών της Λιθουανίας ξεπέρασε τα €400 εκατ.

Ο Νίκος Μουρτζίνος αναλαμβάνει Security Product Sales Specialist στη Cisco

Η επαγγελματική πορεία του Ν. Μουρτζίνου στην αγορά της Πληροφορικής μετρά περισσότερα από 15 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει διαχειριστεί με επιτυχία σημαντικά έργα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα εταιρικά δίκτυα και τις τεχνολογίες διαδικτύωσης, και ειδικά στις λύσεις ασφάλειας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, ανάμεσα στις οποίες η ΙΒΜ και η Hewlett Packard. Ο Νίκος Μουρτζίνος κατέχει Master of Science σε Data Telecommunications & Networks από το Πανεπιστήμιο του Salford. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει την Πιστοποίηση Internetwork Expert CCIE της Cisco.

Στις Agiltech, Synet & Παπασάββας το σύστημα προστασίας της Ν.Α. Βοιωτίας

Αντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακολούθησης και διαχείρισης ευαίσθητων περιοχών, με βασικό στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, προστατεύοντας και διαφυλάσσοντας το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Με την αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογιών, τη διαχείριση της απαιτούμενης γνώσης και της απρόσκοπτης πληροφόρησης προς τους πολίτες.

Το έργο συμβάλλει στη δημιουργία περιβαλλοντικής ευαισθησίας και υπευθυνότητας στους πολίτες, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 837.630 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.