Ευρυζωνική πρόσβαση για το 100% του πληθυσμού της Ε.Ε. το 2013

Kατά το διήμερο αυτό, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφθηκε την Ελλάδα και είχε ενημερωτικές επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτείας, του ελληνικού κοινοβουλίου, των επιχειρήσεων και των κοινωνικών εταίρων. Η Ψηφιακή Ατζέντα αποτελεί τον οδικό χάρτη προκειμένου όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες να αποκομίσουν βιώσιμα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη από μιαν ενιαία ψηφιακή αγορά που θα βασίζεται στο διαδίκτυο μεγάλης και πολύ μεγάλης ταχύτητας και σε διαλειτουργικές εφαρμογές.

Ανάμεσα στους στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας, η οποία αναλύεται σε 7 θεματικούς άξονες και 101 δράσεις, είναι μέχρι το 2013 το 100% του πληθυσμού της Ε.Ε. να έχει ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο και το 2020 η πρόσβαση αυτή να γίνεται με ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps για όλους και 100Mbps για το 50% του πληθυσμού. Οι εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας ανέπτυξαν τους σχεδιασμούς και τις υλοποιήσεις ψηφιακών έργων στην χώρα μας καθώς και τις βασικές προτεραιότητες για την Ψηφιακή Ελλάδα του 2020.

Οι αρμόδιοι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς ανέλυσαν τα χρονοδιαγράμματα προόδου της κάρτας πολίτη, του νέου δικτύου Fiber to the home (FTTH), της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του προγράμματος «Διαύγεια», της ευρυζωνικής κάλυψης απομακρυσμένων περιοχών  κ.α., ενώ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Επιτροπής για την υιοθέτηση από την Ελλάδα του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις επικοινωνίες μέχρι τον Μάιο του 2011.

IPTV από την Media Communications στο Eleon Grand Resort

Με το HOTstream Interactive TV οι επισκέπτες έχουν κάθε στιγμή στην τηλεόραση του δωματίου τους πληθώρα ταινιών για on-demand προβολή, τουριστικούς οδηγούς, ξενοδοχειακά κανάλια και ταυτόχρονα πρόσβαση σε ξενοδοχειακές υπηρεσίες όπως την ενημέρωση λογαριασμού. Επιπλέον, οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα μεγάλο αριθμό δορυφορικών και επίγειων καναλιών ψηφιακής ποιότητας και υψηλής ευκρίνειας (HD) ενώ ταυτόχρονα προσφέρεται η δυνατότητα κατηγοριοποίησης τους βάση είδους και γλώσσας.

Ολοκληρωμένο τηλεπικοινωνιακό έργο της Forthnet στην Yalco

Η συνεργασία της Forthnet με τη Yalco, το μεγαλύτερο διανομέα ειδών οικιακής χρήσης και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, αφορά στην πλήρη κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών της επιχείρησης και αποδεικνύει για άλλη μία φορά την εμπιστοσύνη της ελληνικής αγοράς στην εξειδίκευση της Forthnet ως προς την ανάπτυξη αξιόπιστων επιχειρηματικών λύσεων. Οι παραπάνω τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, που υλοποιήθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, παρέχονται μέσω των ιδιόκτητων δικτύων οπτικών ινών και LMDS της Forthnet και προσφέρουν οφέλη όπως η ασφάλεια, η δυνατότητα άμεσης αναβάθμισης και το ανταγωνιστικό τους κόστος.

Διάκριση για τη Relational Romania

Η κατάταξη αφορά το οικονομικό έτος 2009. Η Relational Romania είναι θυγατρική της ελληνικής εταιρίας Relational και μετρά ήδη σχεδόν τέσσερα έτη ενεργής παρουσίας στη ρουμανική αγορά Πληροφορικής.