Intersys: Πρωτιά για τους Α/Μ Εκτυπωτές της Canon

 Στην κατηγορία ασπρόμαυρων πολυλειτουργικών εκτυπωτών Α3 και Α4 γραφείου, η Canon υπερέχει στα μερίδια της ελληνικής αγοράς από το 2006, κατακτώντας για το 2009 ποσοστό 16,9%, ενώ για το 2010 προβλέπεται να διατηρήσει την πρώτη θέση της αγοράς με ποσοστό 21,1% και διαφορά 5 ποσοστιαίων μονάδων από την δεύτερη εταιρεία.

Για την προβλεπόμενη αύξηση των 4 ποσοστιαίων μονάδων μέσα στο 2010 συμβάλλει σημαντικά η επιτυχημένη δραστηριότητα της Intersys στον χώρο των Managed Print Services, καθώς η εταιρεία ανέλαβε για φέτος σχεδόν το σύνολο των συμβολαίων της ραγδαία αναπτυσσόμενης αγοράς MPS. Σημαντική, επίσης, είναι η κυριαρχία της Canon στους ασπρόμαυρους πολυλειτουργικούς εκτυπωτές Α4 για τα τελευταία τρία χρόνια στην ελληνική αγορά. Το 2009 το μερίδιο της Canon έφτασε το ποσοστό του 33,5% με διαφορά 17 ποσοστιαίων μονάδων από τη δεύτερη θέση, ενώ για το 2010 η Infosource προβλέπει διατήρηση της πρώτης θέσης με ποσοστό 28,6%.

Microsoft Ελλάς: Παρουσιάστηκε επίσημα ο Internet Explorer 9

Στο πλαίσιο της ελληνικής παρουσίασης του Internet Explorer 9, η Κική Καρακατσάνη, Windows Client Marketing Manager της Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Ο Internet Explorer 9 Beta της Microsoft αποτελεί ένα πολύ δυνατό νέο προϊόν που αλλάζει ριζικά την εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο. Εισάγοντας πλήθος καινοτομιών και διαθέτοντας ανανεωμένη εμφάνιση, ο νέος browser υπόσχεται να “ξεκλειδώσει” τις αθέατες, έως σήμερα, πτυχές του Διαδικτύου, χαρίζοντας στους χρήστες ανεπανάληπτες εμπειρίες πλοήγησης στον Παγκόσμιο Ιστό».

Το διεθνές κοινό έχει υποδεχτεί ιδιαίτερα θετικά την ανακοίνωση της νέας έκδοσης του Internet Explorer, καθώς περίπου 2.000.000 χρήστες «κατέβασαν» την beta έκδοση τις δύο πρώτες μέρες της κυκλοφορίας της.

Οι χρήστες μπορούν να «κατεβάσουν» την beta του Internet Explorer 9 από το ακόλουθο link: www.BeautyoftheWeb.com.

Η Sieben υλοποίησε Mobile Application για την Kosmocar

Η Kosmocar είναι ο επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων VW και Audi στην Ελλάδα, ενώ φέτος είναι η τεσσαρακοστή επέτειος της συνεργασίας της με την Volkswagen AG. Βασική λειτουργία του συστήματος είναι η καταγραφή των στοιχείων των πελατών που επισκέπτονται τις εκθέσεις και του ενδιαφέροντός τους για αγορά κάποιου αυτοκινήτου.

Το σύστημα ήδη λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία στην πρόσφατη έκθεση που διοργανώθηκε από τη Kosmocar στη μαρίνα Φλοίσβου με σκοπό την παρουσίαση του νέου Audi A1. Έχει υλοποιηθεί διασύνδεση με το Microsoft CRM της εταιρείας, ώστε οι πελάτες και το ενδιαφέρον τους να εισάγονται σαν accounts και opportunities αντίστοιχα. Η υλοποίηση του συστήματος στηρίχθηκε πλήρως στο module των Ερωτηματολογίων του PocketBiz Sales.

Η Xerox υλοποίησε έργο ψυφιοποίησης στη Thenamaris Ships Management

Το προς ψηφιοποίηση αρχείο, το οποίο αποτελείται από τεχνικά εγχειρίδια, σχέδια, πιστοποιήσεις κλπ, είναι πλέον άμεσα προσβάσιμο και ανακτήσιμο είτε από το προσωπικό στα πλοία είτε από το προσωπικό της Thenamaris στις κεντρικές υπηρεσίες ταυτόχρονα. Με τη ψηφιοποίηση, όλη η πληροφορία είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά από οποιονδήποτε σταθμό εργασίας και ανάλογα με τα δικαιώματα πρόσβασης του κάθε χρήστη. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται η πρόσβαση για εύρεση πληροφορίας στο φυσικό αρχείο, η οποία όχι μόνο απαιτεί περισσότερο χρόνο αλλά και φθείρει το πρωτότυπο υλικό.

Μέχρι σήμερα έχει ήδη ψηφιοποιηθεί το αρχείο 15 πλοίων. Οι υπηρεσίες ψηφιοποίησης προσφέρονται στη Thenamaris με το μοντέλο της ενιαίας χρέωσης ανά αρχείο πλοίου – χωρίς εξαιρέσεις ή επιπλέον χρεώσεις – καλύπτοντας την ανάγκη της εταιρίας για συνεχή έλεγχο της επένδυσης και σωστό προγραμματισμό ανάθεσης αρχείου προς ψηφιοποίηση.

Intelli: Επέκταση στις διεθνείς αγορές και νέες συνεργασίες

Οι διεθνείς δραστηριότητες καλύπτονται πλέον από τον Όμιλο εταιρειών της Intelli που απαρτίζεται από θυγατρικές Ανώνυμες Εταιρίες σε Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο και Τουρκία, οι οποίες έχουν στελεχωθεί από τοπικό προσωπικό υψηλού επιπέδου.

Η δραστηριότητα του εξωτερικού για τον όμιλο ξεκίνησε το 2006, για να φθάσει σήμερα να αποτελεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό των συνολικών πωλήσεων, ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης είναι σημαντικές, δεδομένου του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης των διεθνών πωλήσεων.

Ο Όμιλος έχει ήδη δημιουργήσει ένα ισχυρό πελατολόγιο με έργα σε τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και τράπεζες της γεωγραφικής περιοχής των Βαλκανίων και Μ.Ε.Α.

Η πορεία αυτή οδήγησε τόσο σε επέκταση των υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και σύναψη νέων, καλύπτοντας πλέον τη προαναφερθείσα γεωγραφική περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος της Intelli υπέγραψε συμφωνίες και έχει οριστεί πλέον επίσημος συνεργάτης και αντιπρόσωπος των παρακάτω κορυφαίων πολυεθνικών εταιριών στο χώρο του IT:
α) Της CA Technologies σε Ελλάδα, Κύπρο, Μέση Ανατολή & Αφρική καλύπτοντας τις περιοχές IT Service Management, Security και Mainframe
β) Της Compuware Corporation σε Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο και Τουρκία καλύπτοντας τις περιοχές IT Governance, Application Performance Monitoring και Mainframe
γ) Της 3i-Infotech σε Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Μέση Ανατολή & Αφρική καλύπτοντας όλο το φάσμα Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σε Banking, Insurance και Capital Markets
δ) Της e-Gain σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Μέση Ανατολή & Αφρική καλύπτοντας συστήματα διαχείρισης γνώσης και εξυπηρέτησης πελατών των Contact Centers.

Όλες οι εταιρείες του ομίλου έχουν στελεχωθεί από επιστήμονες με υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία, εκτενή πείρα στη διεθνή αγορά και συσσωρευμένη εργασιακή εμπειρία σε πολυεθνικές εταιρείες.