Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που η HP αναθέτει τα ηνία της σε κάποιον που δεν προέρχεται από το εσωτερικό της. Ο L. Apotheker, διαθέτοντας 20 χρόνια εμπειρίας στη SAP, εταιρεία που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στην κατασκευή software, θα αναλάβει να κάνει ανταγωνιστικό το τμήμα κατασκευής λογισμικού της HP, ένας τομέας στον οποίο υστερεί η εταιρεία σε σχέση με εταιρείες όπως η Oracle.
Issue: NF 2188
Printec: Στις πιο ισχυρές εταιρείες στην Ελλάδα
Ο Γενικός Διευθυντής της Printec A.E., Γιάννης Καραγιάννης, δήλωσε σχετικά: «Η ένταξη της Printec στην κοινότητα των Strongest Companies in Greece, αποκτά ιδιαίτερη σημασία σήμερα, σε μια εποχή αυξημένων επισφαλειών. Μετά από είκοσι χρόνια επιτυχούς πορείας και επέκτασης των δραστηριοτήτων μας διεθνώς, αποδεικνύεται πλέον η υγιής οικονομική κατάσταση της εταιρείας, και η υψηλή πιστοληπτική ικανότητά της. Η διάκριση αυτή έρχεται ως επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης που δείχνουν στην εταιρεία μας πελάτες και συνεργάτες της».
Παράλληλα, τα ενοποιημένα αποτελέσματα σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα (IFRS) για την οικονομική χρήση του 2009 ανακοίνωσε ο Όμιλος Printec, διατηρώντας σημαντική κερδοφορία παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία τόσο στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης όσο και για τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, στους οποίους απευθύνονται ως επί το πλείστον οι υπηρεσίες και τα προϊόντα του Ομίλου. Η Printec παρουσιάζει τη δεύτερη διεθνοποιημένη οικονομική χρήση της στην οποία πλέον ενοποιούνται οι δραστηριότητές της σε 15 χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε €68.9 εκατ. σημειώνοντας κάμψη κατά 31,6% σε σχέση με τη χρήση του 2008, τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν στα €9.7 εκατ. (μειωμένα μόλις κατά 10%).
Επιπλέον, αξίζει να τονισθεί η επιτυχημένη προσπάθεια του Ομίλου να βελτιώσει τo μεικτό και καθαρό περιθώριο κερδών του το 2009 σε 30.1% και 14%, από 25.7% και 10.8% αντίστοιχα το 2008.
Η σημαντική αυτή βελτίωση οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εσόδων από την παροχή υπηρεσιών και λύσεων λογισμικού προστιθέμενης αξίας που αποτελεί τομέα έντονης επικέντρωσης του Ομίλου τα τελευταία χρόνια.
Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της Rainbow από την iSquare
Σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 1-5 Ν.2166/93, αρ.78 του Κ.Ν. 2190/20 και σύμφωνα με ανακοίνωση της Info-Quest Α.Ε.Β.Ε.
50 εξειδικεύσεις προσφέρει το Oracle PartnerNetwork Specialization
Έγιναν διαθέσιμες έξι νέες Εξειδικεύσεις για τους συνεργάτες στο portal του OPN, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των Εξειδικεύσεων του OPN στις 50 από την έναρξη του προγράμματος τον περασμένο Δεκέμβριο. Από εφαρμογές έως δίσκους, οι διευρυμένες δυνατότητες παρέχουν στους συνεργάτες τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να διαφοροποιηθούν και να αναγνωριστούν για τις επενδύσεις τους, ώστε οι πελάτες να τους επιλέγουν ως τους προτιμώμενους προμηθευτές λύσεων της Oracle. Σήμερα, το πρόγραμμα OPN Specialization έχει να επιδείξει: α) περισσότερους από 200 Εξειδικευμένους συνεργάτες, β) περισσότερους από 27.000 Ειδικούς του OPN και γ) πάνω από 5.000 ειδικούς στον τομέα της υλοποίησης.
Ο Judson Althoff, Oracle Senior Vice President, Worldwide Alliances & Channels and Embedded Sales, δήλωσε: «Το OPN Specialized αποτέλεσε την πιο σημαντική εξέλιξη του προγράμματος OPN την τελευταία δεκαετία. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει στους συνεργάτες την ευκαιρία να επιτύχουν τη διαφοροποίηση και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που χρειάζονται για να ξεχωρίσουν στην αγορά».
Νέες προσκλήσεις 115 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση”
Συγκεκριμένα, η Πρόσκληση 20.2 προϋπολογισμού 25 εκ €, αποσκοπεί – μέσω της δημιουργίας Ηλεκτρονικών Κέντρων Πληροφόρησης και Εξυπηρέτησης Πολιτών (eΚΕΠ) – στην αύξηση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών, τη μείωση του διοικητικού φόρτου των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων, την αποσυμφόρηση των δημόσιων υπηρεσιών αλλά και την υποστήριξη του προγράμματος «Καλλικράτης».
Η δεύτερη, (Πρόσκληση 24), προϋπολογισμού 90 εκατ. ευρώ, στοχεύει στην υλοποίηση ψηφιακών δράσεων στον τομέα του Περιβάλλοντος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η δημιουργία δασικών χαρτών και η βελτίωση της λειτουργίας του Κτηματολογίου. Σκοπός είναι να διευκολυνθεί, μέσω των παρεμβάσεων που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Πρόσκλησης 24, η παροχή πληροφοριών στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σχετικά με περιβαλλοντικά, χωροταξικά και πολεοδομικά δεδομένα.
Ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, Α. Μαρκόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Οι δύο νέες Προσκλήσεις του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» έρχονται να ικανοποιήσουν ανάγκες σε δύο πολύ σημαντικούς τομείς: αφενός στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα του περιβάλλοντος, όπου η δημιουργία, επιτέλους, δασικών χαρτών αλλά και η συμμόρφωση με κοινοτικές επιταγές θα συμβάλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας και, αφετέρου, σε έναν πολύπλευρο και καίριο τομέα, αυτόν της Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η προσπάθεια για αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης και βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών είναι συνεχής, συστηματική και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματά της θα είναι διαρκή και ουσιαστικά».
Οι ανωτέρω Προσκλήσεις χρηματοδοτούνται από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ 2007-2013 (80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και 20% από Εθνικούς πόρους).
Πανευρωπαϊκή πρωτιά για το portal του Δ. Τρικκαίων
Το διακεκριμένο Πανεπιστήμιο Bocconi της Ιταλίας διεξήγαγε έρευνα σύμφωνα με την οποία η ηλεκτρονική πύλη του Δήμου Τρικκαίων (www.trikalacity.gr) κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των 42 πόλεων μελών του οργανισμού Membership of the Mayor Cities of Europe (www.majorcities.eu) στη ψηφιακή ενδυνάμωση των πολιτών και τη δυνατότητα συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Δήμου. Οι 5 μεγαλύτερες βαθμολογίες των πόλεων που εφαρμόζουν διαδικασίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, αφορούν σε πόλεις, οι οποίες είναι αρκετά διαφορετικές η μία από την άλλη, γεωγραφικά απομακρυσμένες και με διαφορετικά πολιτικά και κονωνικο-οικονομικά συστήματα.
Αυτό, όμως, που τους φέρνει τόσο κοντά είναι η διάθεση για να δημιουργήσουν τις ηλεκτρονικές τους πύλες και υποδομές που θα βοηθήσουν τους πολίτες να εμπλακούν άμεσα στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης πολιτικής και δράσεων της πόλης τους. Με το χτίσιμο του διαδικτύου δημιουργούνται δικλείδες ασφαλείας με την παροχή εργαλείων ηλεκτρονικής συμμετοχής και ενδυνάμωση της γνώμης των πολιτών. Μέσω των ηλεκτρονικών πυλών αυτών των 5 πόλεων δίνεται στους πολίτες η ευκαιρία συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.
Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν για την προμήθεια Η/Υ στο ΕΜΠ
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 307.600 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.