Η SAP παρουσιάζει νέες εφαρμογές business analytics

Κάνοντας το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία παρουσίασε τις νέες εφαρμογές business analytics των λύσεων SAP BusinessObjects, οι οποίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις συγκεκριμένων κλάδων και δραστηριοτήτων.

Οι εφαρμογές αυτές δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με πελάτες της SAP και σχεδιάστηκαν για να λειτουργούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον πληροφορικής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εφαρμογές ανάλυσης της οικογένειας SAP BusinessObjects, συμπεριλαμβανομένων demos και screenshots, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα analytics.news-sap.com/.

Η Cisco ενισχύει την αρχιτεκτονική για δίκτυα χωρίς περιορισμούς

Στις πιο σημαντικές προσθήκες περιλαμβάνονται ο πολύ υψηλής απόδοσης και υψηλής πυκνότητας Catalyst switch, ο συμπαγής ASR 1000 router, το Adaptive Security Appliance firewall για τις αντίστοιχες κατηγορίες, καθώς και νέα, προσιτά 802.11n σημεία ασύρματης σύνδεσης για τη Μικρή Επιχείρηση, προϊόντα που επιταχύνουν την απόδοση των εφαρμογών στα δίκτυα τόσο φυσικά όσο και εικονικά, καθώς και νέες και βελτιωμένες έξυπνες υπηρεσίες.

Τα παραπάνω προϊόντα αποτελούν ταυτόχρονα βασικά δομικά στοιχεία του νέου συστήματος που συνδυάζει τα Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς με τις Αρχιτεκτονικές Data Center/Virtualization και Collaboration, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη χρήση πρόσφατων καινοτομιών όπως οι υπηρεσίες cloud, τα virtual desktops και οι ενσύρματες – ασύρματες λύσεις.

Η Έπαφος πιστοποιήθηκε κατά ISO 27001

Η μελέτη, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προτύπου ISO/IEC 27001:2005 πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του ΕΠΑΦΟΥ με την καθοδήγηση εξειδικευμένου εξωτερικού συμβούλου.

Την πιστοποίηση πραγματοποίησαν στους χώρους της εταιρίας επιθεωρητές του έγκυρου φορέα πιστοποίησης TUV Hellas. Το πρότυπο ISO/IEC 27001:2005 παρουσιάζει συνεχώς αυξανόμενο παγκόσμιο επιχειρηματικό και μηχανογραφικό ενδιαφέρον, καθώς διασφαλίζει την ορθή ροή μηχανογραφημένων επιχειρηματικών διαδικασιών, μέσω των απαραίτητων ελέγχων για εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα, αξιοπιστία και διαθεσιμότητα των πληροφοριών.

Παράλληλα διασφαλίζει την προστασία των πληροφοριών από μία ευρεία γκάμα απειλών, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η συνεχής επιχειρησιακή λειτουργία και να ελαχιστοποιούνται οι τυχόν σχετικές απώλειες και ζημίες.

Οι Cosmos & SDC υλοποίησαν το mobile portal του Δ. Ψυχικού

Το έργο ανάπτυξης υπηρεσιών mobile government αποτελείται από δύο βασικές δράσεις: Α) Την ανάπτυξη – εγκατάσταση mobile web site και εφαρμογών το οποίο θα είναι ειδικά σχεδιασμένο για πρόσβαση από κινητά τηλέφωνα και Β) Την ανάπτυξη – εγκατάσταση πλατφόρμας παροχής υπηρεσιών mobile government μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας. Υπενθυμίζεται πως εκτός της εν λόγω ένωσης, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές στο διαγωνισμό η ένωση Infotrip – DotSoft και η εταιρεία HellasCom. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 232.751 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Ο Δήμος Παλαιού Ψυχικού οργανώνει παρουσίαση-ενημέρωση για τους δημότες με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των ωφελειών του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στο πολιτιστικό κέντρο Μπενετάτου (Δρόση και Δροσίνη, Πλατεία Σολωμού).

Η MLS ανέπτυξε το MLS Destinator Talk & Drive για iPhone

Η γνωστή εφαρμογή πλοήγησης με αναγνώριση φωνής για iPhone, έλαβε την έγκριση της Apple και διατίθεται πλέον στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών Αpp Store. Το MLS Destinator Talk&Drive είναι διαθέσιμο για τους Έλληνες χρήστες του iPhone, οι οποίοι μπορούν πλέον να μιλούν στο κινητό τους και αυτό να τους ακούει και να τους οδηγεί στον προορισμό τους εύκολα και με ασφάλεια. Η πρώτη εφαρμογή που ανέπτυξε η εταιρεία για το iPhone ήταν το σύστημα πλοήγησης MLS Destinator, το οποίο βρίσκεται στις πρώτες δυο θέσεις από πλευράς τζίρου (Top Grossing) μεταξύ όλων των εφαρμογών του ελληνικού App Store.