Οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο λειτουργίας του “Ψηφιακή Ελλάδα 2020”

Η Επιτροπή Στρατηγικής δημιουργήθηκε με σκοπό τα μέλη της, άτομα καταξιωμένα στον χώρο της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους στο εγχείρημα της κατάρτισης ενός δυναμικού ολοκληρωμένου σχεδίου για το ψηφιακό παρόν και μέλλον της χώρας. Τα μέλη που επιλέχθηκαν εκπροσωπούν τους χώρους της αγοράς, των επιστημών, της έρευνας και των πανεπιστημίων και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Οργανωτική Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη, φορέα ή επιχείρηση να συμμετάσχει δημιουργικά με τις απόψεις του στο www.digitalgreece2020.gr συμβάλλοντας στην δημιουργία προτάσεων που θα βελτιώσουν το ψηφιακό μας παρόν και θα εξασφαλίσουν ένα καλύτερο ψηφιακό μέλλον.

Data Communication & Microsoft βοηθούν τις επιχειρήσεις

Το εν λόγω προϊόν περιλαμβάνει το λογισμικό ERP (μία άδεια), το οποίο έχει αναπτυχθεί στο Microsoft Dynamics NAV (πρώην Navision), έναν server της HP (αξίας 500 ευρώ) και το συμβόλαιο συντήρησης. Ωστόσο, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης, η Microsoft βοηθάει τόσο τους συνεργάτες της όσο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να επενδύσουν στην τεχνολογία και να βοηθηθούν από αυτή, προσφέροντας δωρεάν δύο ακόμα άδειες χρήσης. Η Data Communication είναι η πρώτη εταιρεία, που ανακοινώνει την προσφορά της Microsoft, η οποία θα ισχύει και για άλλους integrator που αναπτύσσουν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα Microsoft Dynamics NAV. Το InnovEra ERP For All διατίθεται στην τιμή των 6.000 ευρώ και η προσφορά ισχύει μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2010.

Η Xerox ηγέτιδα εταιρεία στα managed print services

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση “Worldwide and U.S. Outsourced Print and Document Services Forecast and Analysis” της εταιρεία ερευνών IDC, η Xerox είναι πρωτοπόρος στην παγκόσμια αγορά MPS, με βάση τα έσοδα της το 2009 σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά και η Gartner, Inc, τοποθέτησε στην έκθεσή της “Magic Quadrant for Managed Print Services Worldwide” την Xerox στην κορυφή του Leaders Quadrant του κλάδου για το 2010.

Σύμφωνα με την έκθεση της IDC, η οποία αναλύει τους παρόχους που αναλαμβάνουν ως εξωτερικοί συνεργάτες ένα μεγάλο εύρος υπηρεσιών διαχείρισης εγγράφων, από τις υπηρεσίες MPS μέχρι αυτές της εξωτερικής ανάθεσης επιχειρησιακών διαδικασιών (BPO), τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς MPS το 2009 ανήλθαν στα $7,78 δισεκατομμύρια, ποσό που σηματοδοτεί αύξηση της τάξης του 8,1%. Η Xerox κατείχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς μεταξύ των ανταγωνιστικών  παρόχων, με 48,5%, ποσοστό υπερδιπλάσιο από το δεύτερο.

Η Lamda Hellix μία από τις ‘Strongest Companies in Greece’

Ο Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Hellix, ανέφερε σχετικά: «Στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ένταξή μας στις «Strongest  Companies in Greece» πέραν των πιστοποιήσεων (ISO 9001:2008, EU Code of Conduct for Data Centers κλπ) και των διεθνών μας βραβείων, επιβεβαιώνει την επιτυχημένη μας πορεία σε διεθνές επίπεδο και εξασφαλίζει τους πελάτες μας πάνω και πέρα από την 100% διαθεσιμότητα των υποδομών μας».

Η Secure υλοποίησε έργο πιστοποίησης data center

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός της λύσης με σκοπό την πιστοποίηση του εναλλακτικού κέντρου δεδομένων της Τράπεζας κατά BS 25999 έγινε από τη SeCure. Το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών της Τράπεζας είναι επίσης σχεδιασμένο από τη SeCure και πιστοποιημένο κατά ISO/IEC 27001:2005. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας προσκλήθηκε απο την ΨΗΦΕΝ στο Greek ICT Forum προκειμένου να παρουσιάσει την υλοποίηση της παραπάνω πρότασης.

Η Intrasoft International κερδίζει δύο νέες πιστοποιήσεις ISO

Η πιστοποίηση ISO/IEC 27001:2005 αποδεικνύει το κύρος των διαδικασιών διαχείρισης της ασφάλειας των πληροφοριών της Intrasoft International. Αντίστοιχα, η πιστοποίηση ISO/IEC 20000:2005-1 επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα των συστημάτων διαχείρισης υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφοριών της εταιρείας. Οι δύο αυτές πιστοποιήσεις τοποθετούν την Intrasoft International σε μία επίλεκτη ομάδα εταιριών. Μόλις 500 εταιρείες παγκοσμίως έχουν καταφέρει να λάβουν την πιστοποίηση ISO 20000-1, η οποία φέρει την έγκριση του ανεξάρτητου και διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού IT Service Management Forum (itSMF), ο οποίος χορηγεί κατ’ αποκλειστικότητα τις εγκρίσεις για την πιστοποίηση αυτή. Παράλληλα, για το ISO 27001 έχουν λάβει πιστοποίηση μόνο 10.000 επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Το ISO 20000-1 είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο για τις διαδικασίες διαχείρισης υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφοριών και δίνει έμφαση στη συνεχή και συνεπή παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες. Το ISO 27001 είναι το διεθνές πρότυπο για τη διαχείριση της ασφάλειας των πληροφοριών μίας εταιρείας. Στόχος είναι να αποτρέπονται αποτελεσματικά οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων.