Kit εργαλείων SUSE(R) Appliance Toolkit από τη Novell

Αυτή η τελευταία έκδοση του κιτ εργαλείων υποστηρίζει τη δημιουργία εικόνων Amazon EC2, νέες μορφές εικονικοποίησης και προηγμένες χωρητικότητες κέντρου δεδομένων.

Ως αποτέλεσμα, οι ανεξάρτητοι πωλητές λογισμικού (ISV) και οι επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν βελτιστοποιημένες εικόνες εφαρμογών μέσα σε λίγα λεπτά για διάταξη αυτών σε ιδιωτικά και δημόσια υπολογιστικά νέφη. Το SUSE Appliance Toolkit, ένα προϊόν της WorkloadIQ, είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή εργαλείων που βοηθά τους ISV να μειώσουν την πολυπλοκότητα της διάταξης λογισμικού, της συντήρησης και των εξόδων υποστήριξης.

Η Apple στοχεύει στις επιχειρήσεις

Όπως ο ίδιος ο Steve Jobs παραδέχεται, οι επιχειρήσεις είναι ένας τομέας στον οποίο η Apple δεν έχει να παρουσιάσει πολύ καλά αποτελέσματα. Το event φέρει την ονομασία “Back to the Mac”, τίτλος που φανερώνει τις προθέσεις της εταιρείας.

Στελέχη της Apple αναφέρουν πως το iPad έχει ήδη διεισδύσει στις 100 καλύτερες εταιρείες του Fortune, ενώ ολοένα και περισσότερα στελέχη επιχειρήσεων έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους το iPhone. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα του S. Jobs και της παρέας του είναι η διείσδυση των Mac μέσα στα γραφεία.

Οι τιμές των υπολογιστών και των laptop της Apple είναι πολύ κοντά στις τιμές των ανταγωνιστών τους, ωστόσο η απουσία μεγάλης γκάμας software προϊόντων καθώς και οι ακριβές τιμές τους κάνουν τους επιχειρηματίες διστακτικούς στην επένδυση σε Mac υπολογιστές.

Η Ace-Hellas επενδύει στο Golden-i

Το Golden-i, που αποτελεί τη νέα σημαντική επένδυση της ACE-Hellas, είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Apple και φιλοδοξεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς των Βορείων Προαστίων. Άλλωστε, η δημιουργία του αποτέλεσε ένα όραμα για τη διοίκηση της ACE-Hellas, η οποία αναγνωρίζει ευκαιρίες στο χώρο της τεχνολογίας παρά την ύφεση.

Όπως τονίζει ο Διονύσης Ιωακείμ, Πρόεδρος ACE-Hellas: «Παρά την οικονομική κρίση, που πλήττει το χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών γενικότερα σε όλο τον κόσμο, αλλά και ειδικότερα στη χώρα μας, η Apple παραμένει ο ισχυρός παίκτης στο χρηματιστήριο της τεχνολογίας και συγχρόνως μία από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπημένες μάρκες στον κόσμο.»

Ericsson: Δωρεάν ψηφιακή τηλεόραση για όλους τους Αυστραλούς

Μια νέα πενταετής συμφωνία μεταξύ του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού της Αυστραλίας  ABC και της Ericsson θα δίνει δωρεάν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ψηφιακή τηλεόραση σε χιλιάδες Αυστραλούς που ζουν στην περιφέρεια. Μέσω της τελευταίας τεχνολογίας δορυφόρου συμπίεσης video της Ericsson, η ABC θα είναι σε θέση να επεκτείνει τo φάσμα της υψηλής ευκρίνειας και τυπικής ανάλυσης ψηφιακών προγραμμάτων της σε ολόκληρη τη χώρα.

Περίπου 247.000 νοικοκυριά της Αυστραλίας σε αυτές τις περιοχές θα επωφεληθούν από αυτή την πρωτοβουλία. Το συγκεκριμένο σύστημα χρησιμοποιεί head end εξοπλισμό της Ericsson, συμπεριλαμβανομένων των bandwidth-saving MPEG-4 AVC HD και ΕΝ8190 SD κωδικοποιητών, Reflex statistical multiplexing για την κατανομή και διαχείριση bitrate καναλιών, καθώς και nCompass Control και Monitoring. Η τεχνολογία αυτή θα ενεργοποιηθεί το Δεκέμβριο 2010.

Η Data Communicatin παρουσίασε νέα ERP λύση

Το ΙnnovEra 4 All βασίζεται στο InnovEra ERP της Data Communication και στο Microsoft Dynamics NAV 2009 και αποτελεί ένα συνδυασμό λογισμικού και υπηρεσιών εγκατάστασης, παραμετροποίησης και εκπαίδευσης. Ο επιχειρηματίας μπορεί τώρα να προμηθευτεί το InnovEra 4 All με αγορά ή ενοικίαση και με κόστος από 4,5 ευρώ την ημέρα.

Η λύση καλύπτει άμεσα όλες τις τυπικές ανάγκες μιας ελληνικής επιχείρησης αναφορικά με πελάτες – προμηθευτές, είδη – αποθήκη, αγορές – πωλήσεις, εισπράξεις – πληρωμές – ταμειακή ρευστότητα, λογιστική και οικονομική παρακολούθηση, καθώς και πλήθος πληροφοριακών και στατιστικών αναφορών.

O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Data Communication, Παναγιώτης Βασιλειάδης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την ανάπτυξη του InnovΕra 4 All, μίας οικονομικής και ευέλικτης λύσης διεθνούς λογισμικού προσαρμοσμένης στις ιδιαιτερότητες της ελληνικής αγοράς, καθώς και στις απαιτήσεις και προκλήσεις της εποχής. Η προσέγγιση InnovΕra 4 All καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες μίας επιχείρησης που δε θέλει να δαπανήσει πολλά για τη μηχανογραφική της οργάνωση και στηρίζεται στη λογική της υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας με χαμηλό κόστος σε μικρό χρόνο».

Η Retail@Link υλοποίησε έργο e-invoicing στη Nutriart

Η επιλογή του e-Invoicing της Retail@Link ακολούθησε την ήδη επιτυχημένη εφαρμογή στον Όμιλο Nutriart τηs υποστήριξης μεταφοράς δεδομένων με Electronic Data Interchange (e-Invoicing / EDI) από τη Retail@Link.

Η υπηρεσία e-invoicing, επιτρέπει στην Nutriart να αποστέλλει αυτοματοποιημένα τα τιμολόγια  για απευθείας εισαγωγή στο σύστημα των  λιανέμπορων που συνεργάζεται, καταργώντας καταχωρήσεις και συνήθη λάθη, κάνοντας συγχρόνως καλύτερες συμφωνίες καρτέλας.

Ακόμη, επωφελείται από την κατάργηση εξόδων αναλωσίμων, εντύπων και αποστολής, γίνεται οικονομία χρόνου και κόστους από την κατάργηση της χειροκίνητης καταχώρησης με αποτέλεσμα  την ποιοτικότερη αξιοποίηση ανθρωπίνων και υλικών πόρων.