Ο Μιχάλης Τσαμάζ νεός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, η επιλογή αυτή εκφράζει την κοινή βούληση των βασικών μετόχων του ΟΤΕ. Ο Μιχάλης Τσαμάζ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 3 Νοεμβρίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημείωσε:

«Είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ως κοινή επιλογή των βασικών μετόχων του Οργανισμού, θα ανταποκριθεί με επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει μπροστά του και θα οδηγήσει τον ΟΤΕ στα επόμενα βήματά του». «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ για την επιλογή του ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ», δήλωσε ο Guido Kerkhoff, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Deutsche Telekom, υπεύθυνος για την Ευρώπη και συμπλήρωσε «Ακόμη, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παναγή Βουρλούμη, ο οποίος έχει κάνει εξαιρετικά θετική δουλειά στη Διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ συνέβαλε σημαντικά στη καλή συνεργασία ΟΤΕ – Deutsche Telekom. Του εύχομαι κάθε επιτυχία.»

Ο Παναγής Βουρλούμης δήλωσε σχετικά: «Η πρόοδος που επετεύχθη τα τελευταία 6 χρόνια οφείλεται στη σκληρή δουλειά των στελεχών και όλου του προσωπικού του Ομίλου. Τους αποχαιρετώ με τα θερμότερα αισθήματα. Επίσης ευχαριστώ τους μετόχους για την στήριξη που μου παρείχαν. Πιστεύω ότι η επιλογή του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, από κοινού από τους δύο βασικούς μετόχους του ΟΤΕ, αποτελεί εχέγγυο για το μέλλον.» 

Ο Μιχάλης Τσαμάζ τόνισε: «Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη των μετόχων στο πρόσωπό μου. Η ευθύνη είναι μεγάλη. Ο ρόλος του ΟΤΕ είναι καθοριστικός για την τεχνολογική εξέλιξη της χώρας μας και της ΝΑ Ευρώπης.

O εκσυγχρονισμός που ξεκίνησε η διοίκηση του κ. Παναγή Βουρλούμη, πρέπει να συνεχισθεί με ταχύτερους ρυθμούς, έτσι ώστε ο Οργανισμός να εξασφαλίσει την υγιή ανάπτυξή του, το άριστο εργασιακό περιβάλλον, την ανάπτυξη των εργαζομένων του και την εύλογη οικονομική απόδοση στους μετόχους, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που ικανοποιούν τους πελάτες μας.»

Ο Μιχάλης Τσαμάζ είναι επικεφαλής της Cosmote από το Σεπτέμβριο του 2007. Στον Όμιλο του ΟΤΕ εντάχθηκε το 2001, αναλαμβάνοντας σειρά θέσεων ευθύνης σε θυγατρικές εταιρίες του ΟΤΕ, όπως Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της OTE International, Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Investments και Διευθύνων Σύμβουλος της OTE Globe.

Παράλληλα, του είχε ανατεθεί η ευθύνη της παρακολούθησης της εξέλιξης του προγράμματος μετασχηματισμού της μητρικής εταιρείας στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας. Έχει, επίσης, διατελέσει μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών του ΟΤΕ και της Cosmote στο εξωτερικό.

Long Live the Integration

Την περίοδο που διανύουμε, η αλλαγή αυτή όχι μόνο δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά συνεχίζεται με τόση ένταση που είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί η λεπτομερής εικόνα της αγοράς που θα προκύψει.

Η HP έχει κάνει ήδη την κίνησή της ανακοινώνοντας τα δικά της ενοποιημένα συστήματα, κάτω από το brand «Blade server Matrix», ενώ την πιο πρόσφατη εικόνα στο παζλ πρόσθεσε η Oracle, η οποία με τη βοήθεια του hardware της Sun, δημιούργησε τα Exalogic.  Το sales proposal ανεξάρτητα του κατασκευαστή περιλαμβάνει ορισμένα κοινά στοιχεία. Καταρχήν οι επιδόσεις. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές η ενοποίηση συγκεκριμένων επιλογών hardware και software επιτρέπει τη βέλτιστη ρύθμιση του συνολικού συστήματος τόσο σε επίπεδο φυσικών καναλιών επικοινωνίας όσο και σε επίπεδο λογισμικού που γεφυρώνει τα υποσυστήμάτα. Επόμενο επιχείρημα είναι η μείωση του κόστους συντήρησης.

Επίσης, ένα τυποποιημένο σύστημα παρουσιάζει λιγότερα προβλήματα έναντι συστημάτων που έχουν προκύψει ως συνδυασμός διαφορετικών κατασκευαστών και επιπλέον κάθε update υποσυστήματος γίνεται μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον και μειώνει τις πιθανότητες κακής συνεργασίας με τα άλλα υποσυστήματα. Η Oracle στην ανακοίνωση του Exalogic πήγε αυτή τη λογική ένα βήμα παραπέρα και θα παρέχει στους πελάτες της ένα μόνο patch που θα αναβαθμίζει όλο το σύστημα και όχι ξεχωριστά patches για κάθε υποσύστημα.

Όπως ανέφερε ο H. Kipfer, VP Hardware, Oracle EE & CIS στο Oracle Day, «Ήρθε ο καιρός το hardware να πετύχει την ενοποίηση που έχει πετύχει το software την τελευταία εικοσαετία». Το περιβάλλον για μια τόσο σημαντική αλλαγή δείχνει ιδανικό. Η οικονομική κρίση κάνει οποιαδήποτε μείωση κόστους να μοιάζει με μάννα εξ ουρανού. Όταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται και από αύξηση των επιδόσεων, τότε μάλλον βρισκόμαστε στον παράδεισο των CIOs.

Ωστόσο, αν και ο «γάμος» με έναν κατασκευαστή, έχει τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα που περιγράψαμε, δεν παύει να συνοδεύεται και από τα εν δυνάμει προβλήματα μιας κλειστής σχέσης. Το σημαντικότερο από αυτά είναι η ελευθερία του κάθε συζύγου να βγαίνει με τους δικούς του φίλους ή αν τύχει κάτι εξαιρετικό να δοκιμάσει μια άλλη σχέση.

Σε αυτό το επίπεδο, υπάρχουν δύο τύποι συζύγων στη μέχρι τώρα διαμορφωμένη αγορά. Ο ένας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για φιλίες και κάποιες πρόσκαιρες εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ ο άλλος ζητά αποκλειστική δέσμευση, αλλά υπόσχεται ότι είναι τέτοια η ποικιλία των εμπειριών που μπορεί να προσφέρει, ώστε δεν θα υπάρξει ανάγκη για τρίτους στη σχέση. Δεν θα πούμε ονόματα για να μη δημιουργήσουμε προβλήματα σε οικογένειες που δεν ξέρουν ποιο σύζυγο έχουν δίπλα τους.

Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι σύντομα θα έρθει μια στιγμή που οι σύζυγοι θα εκδηλώσουν τις πραγματικές τους προθέσεις και αυτό μάλλον θα έχει ως αποτέλεσμα ένα κύμα ανανέωσης σχέσεων.

Γιάννης Μουρατίδης
www.twitter.com/virtualgr

Η Space Hellas αναβαθμίσητκε σε BT Alliance Partner

Το χαρτοφυλάκιο των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών περιλαμβάνει υπηρεσίες εθνικής και παγκόσμιας διασυνδεσιμότητας, managed services αλλά και υπηρεσίες audio conferencing και call centre, στην Ελλάδα και την Κύπρο. Για να επιτευχθεί το καθεστώς του συνεργάτη της BT, η Space Hellas ικανοποίησε  πλήρως τις απαιτήσεις της BT, όπως η εγγυημένη ποιότητα υπηρεσιών καθώς και η άριστη υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Το δίκτυο BT Alliance είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα συνεργατών, το  οποία συστάθηκε για την υποστήριξη των BT Global Services, όσον αφορά  στην πώληση, διάθεση και υποστήριξη μιας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών από ολόκληρο τo χαρτοφυλάκιο της BT μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου συνεργατών. Το πρόγραμμα BT Alliance εγκαινιάστηκε επίσημα το 2008 και περιλαμβάνει πάνω από εκατό συνεργάτες σε περισσότερες από πενήντα χώρες.

Ο κ. Πάρις Δροσινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Space Hellas, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε μέλη του δικτύου BT Alliance. Η Space Hellas είναι ο κορυφαίος πάροχος παγκόσμιων τηλεπικοινωνιακών λύσεων στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία προσφέρει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ελληνικές και κυπριακές εταιρείες, επιτρέποντάς τους να επωφεληθούν από το πλήρες φάσμα των παγκόσμιων υπηρεσιών και λύσεων της BT.»

Τα κανάλια μπλόκαραν το Google TV

Η απόφαση των καναλιών να μπλοκάρουν τη μετάδοση των εκπομπών φαίνεται να επηρεάζει μόνο πλήρη επεισόδια που είναι διαθέσιμα στα web sites των προαναφερόμενων καναλιών και όχι τα επεισόδια που μεταδίδονται μέσω broadcast TV του Google TV.

Πολύ κοντά το Tablet της HP

Η συγκεκριμένη συσκευή είχε ανακοινωθεί από την HP στο πλαίσιο της CES, αλλά πλέον είναι διαθέσιμα αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά. Το tablet θα χρησιμοποιεί τα Windows 7, ζυγίζει 675 γραμμάρια και έχει multitouch οθόνη 8,9 ιντσών.

Η ανάλυση της οθόνης είναι στα 1024 x 600 pixels και η επεξεργαστική ισχύ έρχεται από έναν Intel Atom Z540 στα 1,86 GHz. Για την αποθήκευση δεδομένων φροντίζει ένα Solid State Drive χωρητικότητας 64 GB. Το HP Slate 500 είναι εφοδιασμένο με κάμερα για videoconference στη μπροστινή του πλευρά και μια δεύτερη κάμερα 3 megapixels στην πίσω πλευρά. Όσον αφορά την ασύρματη δικτύωση υποστηρίζει Bluetooth και WiFi πρωτόκολλα.

Η τιμή του στην αγορά των Η.Π.Α. θα είναι στα 800 δολάρια.