Πλαίσιο: Ευκαιρίες επανεγκατάστασης καταστημάτων λόγω οικονομικής συγκυρίας

“Συνεχίζουμε ακάθεκτοι την αναπτυξιακή μας πορεία, ακόμα και εν μέσω κρίσης”, δήλωσε ο πρόεδρος της Πλαίσιο, Γιώργος Γεράρδος, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου για το εννιάμηνο του 2010. Πρόσθεσε, ότι η Πλαίσιο στηρίζει τη συνεχή ανάπτυξη της στην αύξηση του μεριδίου αγοράς, ακόμη και μέσα σε συρρικνούμενη αγορά, την οποία επιτυγχάνει μέσω της συνεχούς βελτίωσης των ανθρώπων της. Επίσης, ο Γ. Γεράρδος παρουσίασε την επιτυχημένη πορεία της private label της Πλαίσιο, Turbo-X, η οποία ενδυναμώνει συνεχώς την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα Turbo-X ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, χάρη στις μοναδικές υπηρεσίες που εξασφαλίζει η αγορά τους.

Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συναρμολόγησης στα μέτρα του πελάτη, τετράωρη τεχνική υποστήριξη, συνεχή αναβάθμιση, καθώς και δωρεάν τηλεφωνική υποστήριξη. Ακολουθώντας την ίδια λογική, εντυπωσιακή είναι και η πορεία των private labels Q connect, @work και Sentio.

Αναφορά έγινε στη συνεχή και συνεπή μείωση των εξόδων του Ομίλου, καθώς και στην πολύ επιτυχημένη διαχείριση της ρευστότητας του. Η μείωση των αποθεμάτων, των απαιτήσεων από πελάτες, των υποχρεώσεων σε προμηθευτές, καθώς και η χαμηλή δανειακή επιβάρυνση του Ομίλου αναφέρθηκαν από τον Γ. Γεράρδο. Τέλος, η Διοίκηση του Ομίλου θεωρεί ότι, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, παρουσιάζονται σημαντικές ευκαιρίες για την επανεγκατάσταση κάποιων καταστημάτων.

Η Multirama ανέλαβε την προμήθεια 1.400 η/υ για τη ΔΕΗ

Η εν λόγω προμήθεια περιλαμβάνει και τη διετή συντήρηση μετά το πέρας της τριετούς δωρεάν εγγύησης καλής λειτουργίας. Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 645.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Intralot λαμβάνει πιστοποίηση από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών

 Η Intralot Nederlands BV πιστοποιήθηκε για όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τη διαχείριση και την υποστήριξη των συστημάτων της, περιλαμβανομένων της διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών, της τεχνολογικής υποστήριξης, της διαχείρισης των σημείων πώλησης, των λειτουργιών ICT, της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, της οικονομικής διαχείρισης και της συμμόρφωσης με το νομικό πλαίσιο.

Την πιστοποίηση απένειμε στον Φώτη Μαυρουδή, Managing Director Europe/North Africa του Ομίλου Intralot, ο Πρόεδρος της WLA, Arch Gleason, στις 2 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθέσεως της WLA, η οποία λαμβάνει χώρα στο Brisbane της Αυστραλίας. Η πιστοποίηση υλοποιήθηκε από τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο οργανισμό ‘BSI Management Systems’, φορέα πιστοποίησης συστημάτων διαχείρισης ασφαλείας, καλύπτοντας τομείς της πιστοποίησης ISO 27001 και του WLA Security Control Standard (WLA-SCS) με αντικειμενικότητα και επαγγελματισμό μέσα από μία ολοκληρωμένη και αποτελεσματική διαδικασία.

Ο Δ. Τσίγκος Πρόεδρος της Πανευρ. Συν/νδίας Νέων Επιχειρηματιών

Σπούδασε Επιστήμη Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι ιδρυτής του Επιχειρηματικού Οικοσυστήματος Virtual Trip, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών και μέχρι πρότινος ήταν Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών.

Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ιδρύοντας την ομώνυμη εταιρεία τον Σεπτέμβριο 2000 στο Επιστημονικό & Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, στο Ηράκλειο, πριν ακόμα πάρει το πτυχίο του (Επιστήμη Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης). Στα μαθητικά του χρόνια στον Ασπρόπυργο, ήταν αθλητής του τζούντο έχοντας πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων το 1993.

Η Intel, αποκαλύπτει τα κέντρα μηχανογράφησης ανοικτών προτύπων

Το όραμα της Intel με την κωδική ονομασία Cloud 2015 αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: i) ένα δίκτυο διασυνδεδεμένων (“federated”) υπολογιστικών νεφών (clouds), το οποίο θα δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μοιράζονται δεδομένα μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών clouds, ii) ένα “αυτοματοποιημένο” δίκτυο το οποίο θα επιτρέπει αυτόματα την ασφαλή μετακίνηση εφαρμογών και υπολογιστικών πόρων ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η ενεργειακή απόδοση των μηχανογραφικών κέντρων, και iii) τη δημιουργία clouds τα οποία θα αναγνωρίζουν τις δυνατότητας ενός PC ή κάποιας άλλης συσκευής client, και θα αποφασίζουν αφού πρώτα θα έχουν συνεκτιμηθεί οι ανάγκες του χρήστη και τα χαρακτηριστικά της συσκευής του, για το ποιές εφαρμογές, εντολές ή ρουτίνες θα εκτελούνται υπερτοπικά στο cloud, ή τοπικά στο λάπτοπ, το smartphone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή, εξασφαλίζοντας  έτσι τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία χρήσης.

Για να υποστηρίξει καλύτερα αυτούς τους στόχους, η Intel θα κατασκευάσει ειδικό λογισμικό και νέες λειτουργίες για τους επεξεργαστές  της οικογένειας Intel Xeon, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι τεχνολογίες Intel Virtualization Technology (Intel VT) και Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT), οι οποίες προς το παρόν αποτελούν τη βάση του cloud computing.

Η Newsphone έχει να λαμβάνει 1,9 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο

Ωστόσο η αγωγή έγινε δεκτή εν μέρει και συγκεκριμένα, κατά το μέρος που στρέφεται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ η Newsphone είχε καταθέσει αγωγή εναντίον 1. του Ελληνικού Δημοσίου και 2. του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων. Η αγωγή κατά τα λοιπά απερρίφθη. Η εταιρεία προτίθεται να προσβάλει με Αναίρεση Ενώπιον του Συμβουλίου Της Επικρατείας την ανωτέρω απόφαση. Η εταιρεία ενημερώνει ότι αναμένεται η έκδοση απόφασης επί της παρεπίμπτουσας αγωγής αναφορικά με την αξίωση της για τον αναλογούντα, στα στην ανωτέρω αγωγή αιτούμενα κονδύλια, Φ.Π.Α.