Η αγορά των ηλεκτρονικών & ηλεκτρικών ειδών έχασε 30 εκατ. ευρώ

Αν μάλιστα η σύγκριση γίνει σε καθαρές αξίες χωρίς ΦΠΑ η πτώση ανέρχεται στο 21,8% ή σε απόλυτες αξίες 159 εκατ. Ευρώ. Επομένως το κράτος έχασε 30 εκατ. Ευρώ (με ΦΠΑ =19%) που προέρχεται ακριβώς από τον χαμένο τζίρο της αγοράς για τις μετρούμενες κατηγορίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 57 προϊοντικές κατηγορίες που μετρά η GfK Hellas στην Ελληνική αγορά, 29 κατηγορίες είχαν μείωση τζίρου πάνω από 20%, 24 κατηγορίες παρουσίασαν μείωση από 0-20% και μόνο 3 κατηγορίες παρουσίασαν αύξηση τζίρου και συγκεκριμένα τα smart phones (+144%), οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες (+3,5%) και τα ακουστικά (+5,5%).

Cisco Systems: Αύξηση 8% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου

Τα έσοδα ανήλθαν στα 10,75 δισ. δολάρια από 9 δισ. δολάρια. Τα προσαμροσμένα κέρδη ήταν 42 σεντς ανά μετοχή. Ωστόσο, τα αποτελέσματα μάλλον προβλημάτισαν την Wall Street, αφού η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε απώλειες άνω του 4% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στα 578,4 εκατ. ευρώ τα έσοδα της Vodafone Ελλάς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα έσοδα της ελληνικής θυγατρικής διαμορφώθηκαν στα 486 εκατ. στερλίνες έναντι 601 εκατ. στερλινών το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Λαμβάνοντας υπόψη τις ισοτιμίες ευρώ – στερλίνας που έχει χρησιμοποιήσει η Vodafone (1,19 ευρώ/στερλίνα για φέτος και 1,14 ευρώ/στερλίνα για πέρσι), τότε τα έσοδα στο πρώτο μισό του τρέχοντος οικονομικού έτους ήταν στα 578,4 εκατ. ευρώ περίπου έναντι 685 εκατ. ευρώ πέρσι με το ποσοστό της μείωσης να διαμορφώνεται περίπου στο 15,6%.

Σε αυτό σημειώνουμε πως στα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου του 2010 – 2011 υπάρχει μία έκτακτη επιβάρυνση (impairment charge) ύψους 800 εκατ. λιρών που αφορά απομείωση της αξίας των ελληνικών δραστηριοτήτων.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 124 εκατ. στερλίνες (από 172 εκατ. στερλίνες). Τα συγκεκριμένα νούμερα σε ευρώ διαμορφώνονται σε 148 εκατ. ευρώ από 196 εκατ. ευρώ, μείωση της τάξεως του 24,5%).

Η Scicom συμμετέχει ως υποστηρικτής στο 8ο Marketing Directors’ Forum

Το Συνέδριο θα γίνει την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 08:30-19:00, στο Κτήμα Πεντελικόν στη Βαρυμπόμπη. Η καθιερωμένη πλέον ετήσια συνάντηση όλων των Διευθυντικών Στελεχών του Marketing διεξάγεται για όγδοη συνεχή χρονιά. Όπως κάθε χρόνο διεθνείς κορυφαίοι ομιλητές θα μιλήσουν για τα πιο επίκαιρα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Bags: Free Press για τους καταναλωτές των super markets

Στην bags, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν αρθρογραφία που θα τους βοηθήσει να κάνουν ποιοτικές, συμφέρουσες και ασφαλείς αγορές από τα super markets.

Συγκεκριμένα, θα έχουν στη διάθεσή τους πληροφόρηση για τον τρόπο επιλογής και χρήσης καταναλωτικών προϊόντων, συνταγές από γνωστούς γαστρονόμους και σεφ, λεπτομέρειες για τα νέα προϊόντα, συμβουλές για υγιεινή διατροφή, προτάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους στα καταστήματα, άρθρα για τις νέες τάσεις στον σχεδιασμό και την παραγωγή καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και ειδήσεις για τα πολιτιστικά δρώμενα του μήνα, συνεντεύξεις, διηγήματα, προτάσεις για ταξίδια κ.α.

Επίσης, η bags δίνει τη δυνατότητα σε 5 πελάτες των super markets από τα οποία διανέμεται να κερδίσουν μέσω διαγωνισμού που διοργανώνει, αγορές αξίας 200 ευρώ. Η bags θα βρίσκεται σε ειδικά stands σε επιλεγμένα καταστήματα μεγάλων αλυσίδων super market της Αττικής, με στόχο να ξεπεράσει μέσα στους επόμενους μήνες την κυκλοφορία των 300.000 φύλλων. Εκδότης είναι ο Μιχάλης Μπούσιας, Σύμβουλος Έκδοσης η Ξένια Μαντζιώρη και Εμπορικός Διευθυντής ο Λάμπρος Τσιακανίκας.

Η Intracom IT Services ανέλαβε έργο για λογαριασμό της Γενικής Τράπεζας

Σε συνέχεια της πρόσφατης αναβάθμισης του Κεντρικού Τραπεζικού Συστήματος της GENIKI Bank  στη νέα έκδοση PROFITS v. 7.0, και με δεδομένη τη δυνατότητα του PROFITS να λειτουργεί σε ένα εύρος τεχνολογικών πλατφορμών (portability) νέας αρχιτεκτονικής και ανοικτών διεθνών προτύπων, η GENIKI Bank προχώρησε στην αντικατάσταση της υπάρχουσας υποδομής (IBM Mainframe / DB2/CICS) με συστήματα τελευταίας γενιάς (ΙΒΜ Power7/AIX/ORACLE/TUXEDO), υιοθετώντας σύγχρονες τεχνικές διατάξεων υψηλής διαθεσιμότητας (clustering), κερματισμού (partitioning) και εικονικής διαμόρφωσης (virtualization).

Η νέα αυτή υποδομή εγγυάται την υψηλή διαθεσιμότητα κρίσιμων εφαρμογών, όπως του Core Banking Συστήματος της Τράπεζας PROFITS, και παράλληλα προσφέρει ευελιξία, ώστε η τράπεζα να ανταποκρίνεται με επιτυχία στις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς και στις απαιτήσεις της αγοράς, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα οικονομία κλίμακας στην καθημερινή λειτουργία και συντήρηση του συστήματος.

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια του έργου αυτού, η Intracom IT Services θα παρέχει υπηρεσίες ολοκλήρωσης και επαλήθευσης εγκατάστασης (integration and evaluation services), εκπαίδευσης τεχνικού προσωπικού της τράπεζας στην νέα τεχνολογική πλατφόρμα, καθώς και επιτόπιες υπηρεσίες υποστήριξης (οn-site support services).

Η Lamda Hellix διοργανώνει το “Going Green on Data Centers” event

Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση της ελληνικής αγοράς χρηστών Data Centers, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα, σχετικά με τις υποδομές Green Data Centers και τη μείωση του κόστους που επιτυγχάνεται μέσω αυτών αλλά και η αφύπνιση της εταιρικής κοινωνικής συνείδησης σε περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται υποδομών Data Centers. Καθώς η συμμετοχή είναι ελεύθερη θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Για επιβεβαίωση συμμετοχής επικοινωνήστε με την Ευαγγελία Ρούντα στο 210 7450649 ή  [email protected], μέχρι την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου.