Το Facebook παρουσιάζει τη δική του υπηρεσία email

Η νέα υπηρεσία, που θα προσφέρει διευθύνσεις με κατάληξη @facebook, θα μπορούσε να είναι η φυσική εξέλιξη του κοινωνικού δικτύου που αριθμεί σήμερα 500 εκατομμύρια χρήστες. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ενταθεί η κόντρα ανάμεσα στο Facebook και τη Google. Αρκετοί είναι εκείνοι που εικάζουν ότι η αύξηση του 10% που έδωσε πρόσφατα η Google σε όλους τους υπαλλήλους της έχει στόχο να εμποδίσει την αποσκίρτηση εργαζομένων στο Facebook.

Νέα ηλεκττονική διακυβέρνηση με το rural inclusion

Η πλατφόρμα που ήδη λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου της Χίου, παρέχει στους Έλληνες επιχειρηματίες αγροτικών περιοχών ηλεκτρονικές υπηρεσίες για πρακτικά θέματα που αφορούν στην επιχείρησή τους, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξοικονόμηση χρόνου και στη μείωση της γραφειοκρατίας που αντιμετωπίζουν καθημερινά. Οι καινοτόμες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης αναπτύσσονται και παρέχονται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου Rural Inclusion, που αποσκοπεί στη χρήση πρωτοποριακών τεχνολογιών για την παροχή προηγμένων υπηρεσιών από φορείς της δημόσιας διοίκησης σε αγροτικές περιοχές.

Τα αποτελέσματα σχετικών ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στo πλαίσιο του έργου δείχνουν ότι η χρήση μίας online υπηρεσίας, όπως αυτή του Rural Inclusion, θα μπορούσε να επιφέρει μείωση του διοικητικού κόστους μέχρι 300€ ανά επιχείρηση, ποσό το οποίο θα αντιστοιχούσε σε συνολική μείωση του διαχειριστικού κόστους της τάξης του 1.200.000 ευρώ αν ληφθεί υπόψη ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν εγγραφεί μέχρι σήμερα στο Επιμελητήριο Χίου.

Το έργο Rural Inclusion ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2009, και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Competitiveness & Innovation Framework Programme. Το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ Α.Ε.) αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εταίρους του έργου και έχει αναλάβει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υποστήριξη του αποθετηρίου εκπαιδευτικού υλικού για το έργο.

Η Mobile Technologies υποστηρίζει το 14ο Ετήσιο Συνέδριο Logistics

Η συνεισφορά της στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Logistics με την υποστήριξη του European Logistics Mediterranean (ELMED)
και του Cyprus Logistics Association (CLA), περιλαμβάνει το σχεδιασμό, εγκατάσταση και υποστήριξη ολοκληρωμένης λύσης RFID που βασίζεται στον εξειδικευμένο εξοπλισμό της Intermec Technologies. Η λύση επιτρέπει την καταχώρηση των στοιχείων των συνέδρων σε RFID tags κατά την εγγραφή τους, καθώς και την αυτοματοποιημένη καταγραφή των κινήσεών τους εντός του συνεδριακού χώρου.

Έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία από τη Mobile Technology σε διάφορες εκδηλώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις εγχώριες διοργανώσεις CISCO EXPO και αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τους συνέδρους να διαπιστώσουν έμπρακτα τις δυνατότητες της τεχνολογίας RFID.

Η Cosmos Business Systems ανέλαβε την προμήθεια η/υ για το Τ.Π.Δ.

Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, εκτός της Cosmos Business Systems, είχαν αρχικά καταθέσει προσφορές οι εταιρείες 1) Hipac και 2) Pansystems. Το τίμημα της προμήθειας ανέρχεται στις 35.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Η Dionic υπέγραψε συμφωνία διανομής με την Microsoft

Συγκεκριμένα, η συμφωνία θα έχει σαν στόχο να φέρει στον καταναλωτή τα προϊόντα της Microsoft και συγκεκριμένα τις κατηγορίες Xbox και των παιχνιδιών της Microsoft Games Studios. Η Microsoft, εταιρεία με μεγάλη εμπειρία στη ανάπτυξη λογισμικού αλλά και στη δημιουργία περιφερειακών, έχει βοηθήσει στην εξέλιξη του Home Entertainment μέσα από την κονσόλα videogames Xbox 360 και έρχεται τώρα με ένα μοναδικό περιφερειακό, το Kinect, να προάγει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της οικιακής ψυχαγωγίας.

Η Dionic, γνωστή στο χώρο της διανομής των videοgames από το 1996, μπορεί να συνδράμει με το έμπειρο προσωπικό της αλλά και την τεχνογνωσία για την διανομή, μέσα από το μεγάλο δίκτυο συνεργατών που έχει και οι οποίοι την τιμούν με την συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η Precicom επενδύει σε τεχνολογίες root-cause-analysis

Οι λύσεις αυτές καλύπτουν και υποδομές στις οποίες έχουν υλοποιηθεί λύσεις Virtualization, για τις οποίες η Precicom διαθέτει πολυετή εμπειρία, αφού είναι Gold Citrix Solution Advisor ήδη από το 2006.

Με τη χρήση του λογισμικού της eG Innovations και των εξειδικευμένων τεχνολογιών Root-Cause Analysis που χρησιμοποιεί, παρέχεται η δυνατότητα  ταχύτατου εντοπισμού της πραγματικής αιτίας των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε μια μηχανογραφική υποδομή και ενημερώνεται αυτόματα ο κατάλληλος Administrator, ακόμα και με eMail ή SMS. Για την υλοποίηση της λύσης χρειάζεται να εγκατασταθεί ένας μόνο Agent (Single-Agent-Model) σε κάθε κρίσιμο Server της επιχείρησης, ο οποίος παρακολουθεί ταυτόχρονα όλες τις εφαρμογές του Server. Εγκαθίσταται, επίσης, ένας ακόμα Agent, ο οποίος παρακολουθεί όλες τις Δικτυακές συσκευές. Ο Agent υποστηρίζει πολλαπλά Λειτουργικά Συστήματα (Windows, HP/UX, SUN Solaris, Linux, AIX και OS/400) και περισσότερες από 80 γνωστές εφαρμογές (SAP R/3, Oracle & Microsoft Applications & Databases, eMAil Servers, DB2, κλπ). Το ίδιο ισχύει και για υποδομές που έχουν υλοποιηθεί
σε Virtualized περιβάλλοντα.