Microsoft: Το 80% των καταναλωτών ανησυχεί για την απώλεια δεδομένων

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 80% των καταναλωτών που συμμετείχαν παγκοσμίως ανησυχεί σχετικά με τους κινδύνους που κρύβει η χρήση πειρατικού λογισμικού, ενώ το 70% αυτών δήλωσε ότι, όπως πιστεύει, το αυθεντικό λογισμικό είναι πιο ασφαλές, πιο σταθερό και ενημερώνεται πιο εύκολα. Εντούτοις, η ύπαρξη απομιμήσεων υψηλής ποιότητας στην αγορά καθιστά τη διάκριση του πειρατικού λογισμικού από το αυθεντικό μια συνεχή πρόκληση για τους καταναλωτές καθώς, όπως δείχνουν τα στοιχεία, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην έρευνα – ποσοστό 73% – απάντησε ότι θα επέλεγε αυθεντικό λογισμικό, αν είχε τη δυνατότητα επιλογής, αλλά λιγότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι θα μπορούσαν γενικά να αναγνωρίσουν το πειρατικό λογισμικό, αν ήταν απαραίτητο.

Αξίζει, ακόμα, να σημειωθεί ότι, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν το πρόβλημα που καταγράφεται επανειλημμένως στα παράπονα που υποβάλλονται μέσω του site “How to Tell” της Microsoft. Ειδικότερα, περισσότεροι από 300.000 καταναλωτές έχουν επισκεφθεί το εν λόγω site από το 2005, παρέχοντας λεπτομέρειες για το πειρατικό λογισμικό, το οποίο είτε άφησε εκτεθειμένους τους υπολογιστές τους, που προσβλήθηκαν από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, είτε απλά δεν δούλεψε, όπως διαφημιζόταν. Στις αναφορές καταναλωτών καταγράφονται ακόμα περιπτώσεις, όπου μετά την αγορά διαπιστωνόταν ότι το λογισμικό αν και φαινόταν γνήσιο, τελικά δεν ήταν.

Βράβευση της Epsilon Net για επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη

Στην ίδια έρευνα για τον κλάδο του software κατέχει την 1η θέση στην Ελλάδα και την  71η  θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα του ινστιτούτου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση αποτελεί «κλειδί» για την έξοδο από την κρίση κάτι που επιβεβαιώνει στο έπακρο την πορεία της Epsilon Net την τελευταία 3ετία, μια πορεία η οποία της έχει δώσει τον σπουδαίο αυτό τίτλο.

H Ericsson υλοποιεί έργο 4G στη Δανία

Η συμφωνία αυτή ενισχύει την υπάρχουσα στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών. Βάσει της συμφωνίας, η Ericsson θα αναλάβει τη λειτουργία μιας ολοκληρωμένης λύσης 4G/LTE – συμπεριλαμβανομένων ραδιοπρόσβασης, δικτύου κορμού και υπηρεσιών διαχείρισης. Αυτή η συμφωνία είναι η πρώτη που περιλαμβάνει ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης σε δίκτυο LTE/Evolved Packet Core (EPC). Η συμφωνία περιλαμβάνει δίκτυο ραδιοπρόσβασης με RBS 6000 series, μια ολοκληρωμένη λύση Evolved Packet Core καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες διαχείρισης. Η υλοποίηση του δικτύου θα ξεκινήσει άμεσα.

H MLS επεκτείνεται στην αγορά της Γερμανίας

Η MLS ολοκλήρωσε την ανάπτυξη και στη γερμανική γλώσσα της μοναδικής στον κόσμο εφαρμογής πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&Drive για το iPhone και έλαβε την έγκριση της Apple. Το γερμανικό MLS Destinator Talk&Drive πωλείται ήδη, στο διαδικτυακό κατάστημα εφαρμογών App Store, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει και η εκστρατεία προώθησης της εφαρμογής από τη θυγατρική που έχει ιδρύσει η MLS στη Γερμανία.

H CYTA εμπιστεύεται τις λύσεις IPTV της Alcatel – Lucent

Η λύση που προσφέρει η Alcatel-Lucent θα ωφελήσει άμεσα τους πελάτες της CYTA, καθώς θα τους δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες multimedia, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η διαδραστική τηλεόραση, η ετεροχρονισμένη λήψη τηλεοπτικών προγραμμάτων (time shifted TV), η τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας (HDTV), και τα games on demand. Παράλληλα, θα δώσει νέα ώθηση στις υπάρχουσες υπηρεσίες, όπως το Pay-per-View, το PVR (client & Network), η ψηφιακή μετάδοση DVB-T, οι υπηρεσίες αυτόματης ενημέρωσης (information push) και τα Mosaics.

Η Alcatel-Lucent θα εγκαταστήσει τη νέα πλατφόρμα με την ελάχιστη δυνατή διακοπή των υπηρεσιών που ήδη προσφέρει η CYTA στους συνδρομητές της. Επίσης, η Alcatel-Lucent θα αναλάβει τη συνολική ευθύνη για την αναβάθμιση των υπηρεσιών multimedia της CYTA μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων υπηρεσιών, στις οποίες περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός του δικτύου, η εγκατάσταση και η λειτουργική ενοποίηση με τις υφιστάμενες υποδομές, η συντήρηση, η εκπαίδευση του τεχνικού προσωπικού και η υποστήριξη της λειτουργίας του νέου εξοπλισμού.

H Space Hellas συμμετέχει σε ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο

Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος ALL είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων στην Ευρώπη μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας. Το έργο συγχρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στην Space Hellas είναι 354.000 ευρώ. Το έργο AMCOSOP αποβλέπει στην ανάπτυξη ενός συστήματος που θα βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής, επικοινωνιών και αισθητήρων.

Μέσω του καινοτόμου αυτού συστήματος θα προσφέρονται προσωποποιημένες (personalised) υπηρεσίες σε ηλικιωμένους ανθρώπους, οι οποίοι θα μπορούν να «αισθάνονται» εξ’ αποστάσεως την παρουσία και διαθεσιμότητα των συγγενών και φίλων τους, καθώς και του ιατρικού προσωπικού. Στο πλαίσιο του έργου, η Space Hellas έχει τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και ολοκλήρωση της πλατφόρμας λογισμικού και των προσωποποιημένων υπηρεσιών AMCOSOP, οι οποίες θα προσφερθούν στους χρήστες προς αξιολόγηση. Εκτός από τη Space Hellas, στο έργο συμμετέχει από Ελληνικής πλευράς η ιδιωτική Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) «Άγιος Γεώργιος ΑΕ».