Η Cosmos Business Systems επεκτείνει τη συνεργασία της με την Symantec

 H Cosmos ως Gold Partner της Symantec, διαθέτοντας εξειδικευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό υψηλού επιπέδου για την υποστήριξη των ανωτέρω λύσεων, στοχεύει να συνδράμει στην κάλυψη μιας ευαίσθητης πλευράς των συστημάτων και των δεδομένων  των πελατών, αυτής της ασφάλειας, παρακολούθησης, αποθήκευσης και συνεχούς λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι λύσεις που στηρίζονται στις εξειδικευμένες οικογένειες προϊόντων της Symantec καλύπτουν τους ακόλουθους τομείς: Security, Infrastructure Operations, Information Risk & Compliance, Storage και Business Continuity. Η πιστοποίηση αυτή, αποτελεί επιστέγασμα της πολυετούς και επιτυχημένης συνεργασίας της Cosmos Βusiness Systems με την Symantec, και στηρίζεται στην εξειδίκευση και τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρία στην σχεδίαση, υλοποίηση και υποστήριξη λύσεων βασισμένων στα  προϊόντα της Symantec.

Η Samsung Electronics αποσπά 37 βραβεία καινοτομίας CES 2011

Αξίζει να σημειωθεί πως δύο προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν με τον τίτλο «Best of Innovation» και 6 προϊόντα με το βραβείο «Eco-Design». Κατά τα τρία τελευταία χρόνια η Samsung Electronics έχει αποσπάσει στη διοργάνωση CES περισσότερα από 100 Βραβεία (23 το 2009, 46 το 2008). Το 2010 διακρίθηκε με 2 βραβεία για τηλεοράσεις, 9 για Blu-ray players, συστήματα home theater, μία ψηφιακή κάμερα και φακούς κάμερας, 5 για κινητά τηλέφωνα, 1 για δίσκο SSD, 3 για οθόνες 3D, 1 για projector 3D και 2 για mobile PCs.

Επιπλέον, η εταιρία απέσπασε 6 Βραβεία για τον οικολογικό σχεδιασμό δύο οικιακών συσκευών, μίας οθόνης LED, προϊόντα της κατηγορίας ημιαγωγών, καθώς και των πάνελ. Όλα τα βραβευμένα προϊόντα Samsung θα εκτίθενται κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης CES 2011, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 9 Ιανουαρίου 2011 στο Λας Βέγκας.

Η ATC συμμετέχει στο ερευνητικό έργο Assets

Στην κοινοπραξία συμμετέχουν 24 φορείς από 10 χώρες συμπεριλαμβανομένων των UNESCO, Deutsche Welle και Εκδόσεις Λυμπέρης. Στόχος του έργου είναι να βελτιωθεί η λειτουργικότητα της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Europeana (www.europeana.eu), αναπτύσσοντας και θέτοντας σε εφαρμογή ευρείας κλίμακας υπηρεσίες που εστιάζουν στην αναζήτηση και εύρεση σχετικών αποτελεσμάτων.

Η πλατφόρμα της Europeana διαθέτει αυτή τη στιγμή 7 εκατ. καταχωρήσεις, συμπεριλαμβανομένων μουσικών αρχείων, ταινιών, άρθρων από εφημερίδες, έργων ζωγραφικής κ.ά. Η ATC είναι υπεύθυνη για την ολοκλήρωση της πλατφόρμας του έργου, στο οποίο Γενικός Συντονιστής είναι η Engineering Ingegneria Informatica.

Το έργο ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010, ενώ έχει διάρκεια 24 μήνες και συνολικό προϋπολογισμό 5,3 εκατ. ευρώ.

Ελμηsystems: 3 εκατ. ηλ. παραστατικά ετησίως μέσω των λύσεων Smart@All

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα ανταλλάσσονται συνολικά περισσότερα από 200 εκατ. τιμολόγια σε ετήσια βάση με αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις να έχουν υιοθετήσει την ηλεκτρονική τιμολόγηση για τις μεταξύ τους συναλλαγές, ενώ ο όγκος των ηλεκτρονικών τιμολογίων αυξάνεται συνεχώς και τώρα θα ξεπεράσει τα 6 εκατ. τιμολόγια το χρόνο.

Ποσοτική μελέτη βασισμένη σε συγκριτικές έρευνες μεταξύ καταναλωτών και υπευθύνων εταιριών σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες, σχετικά με την διακίνηση των παραστατικών Αγοράς και Πώλησης, ολοκληρώθηκε με την συνεργασία των Add Value Research Finland και Itella Corporation.

Σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα η χρήση του email για την ηλεκτρονική τιμολόγηση είναι εντυπωσιακή. Το ποσοστό της αποστολής και λήψης ηλεκτρονικών τιμολογίων με email είναι περίπου 20% μεταξύ των Ευρωπαϊκών εταιριών, ενώ οι λοιπές υλοποιήσεις διεκδικούν ποσοστό περίπου 10%.

Η Dotsoft εισέρχεται στο Intelligent Marketing

Τον τελευταίο μήνα, οι λύσεις Bluetooth της Futurlink χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία στην προεκλογική καμπάνια υποψηφίων στις εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης για προωθητικούς σκοπούς.

Η Printec υλοποίησε έργο Unified Communications στη Kostal Solar Electric

Συγκεκριμένα, η Kostal Solar, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη σύνδεσης VPN με την έδρα της εταιρείας στη Γερμανία, και δημιουργία τοπικής IP τηλεφωνικής υποδομής, επέλεξε την τηλεφωνική υποδομή τελευταίας τεχνολογίας Cisco προκειμένου να εξασφαλίσει απρόσκοπτη επικοινωνία με την έδρα της. Η υλοποίηση της λύσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία από το υποκατάστημα της Printec στη Β. Ελλάδα.

Με την επιτυχημένη επιλογή και υλοποίηση των λύσεων αυτών η Kostal Solar επιτυγχάνει μείωση κόστους, αύξηση παραγωγικότητας και ενοποιημένη επικοινωνία ανάμεσα στην έδρα του Ομίλου στη Γερμανία και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Η εγκατάσταση της λύσης δημιουργεί «συγκλίνοντα» δίκτυα τα οποία θα επιτρέψουν στην Kostal να ενοποιήσει όλες τις μορφές επικοινωνίας της -δεδομένα, φωνητικές λειτουργίες και βίντεο- σε ένα ενιαίο δίκτυο IP.