Έρευνα της Cisco για την ασφάλεια πληρ. συστημάτων

Σήμερα, η παραδοσιακή περίμετρος του δικτύου μεταβάλλεται συνεχώς, καθώς δημιουργούνται νέες επιχειρησιακές πρακτικές. Όσο αυξάνεται η φορητότητα των εργαζομένων, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα απώλειας δεδομένων. Καθώς οι εργαζόμενοι χρειάζεται να μετακινούνται όλο και πιο συχνά, αυξάνεται αναπόφευκτα και το ενδιαφέρον για την ασφάλεια και τη διαχείριση κινδύνων. Η Cisco, στην Αρχιτεκτονική της για Δίκτυα Χωρίς Περιορισμούς (Borderless Networks), έχει ενσωματώσει τεχνολογίες που “λύνουν τα χέρια” στους εργαζομένους, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα δεδομένα, τους πόρους και το προσωπικό της εταιρείας.

Μεταξύ των συμπερασμάτων της έρευνας, είναι τα ακόλουθα: α) Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις παρατήρησαν κατά μέσο όρο 133 επιθέσεις malware στο web ανά μήνα, για το τρίτο τρίμηνο του 2010. Σχεδόν το 10% του malware στο Web προέρχεται από τη διακίνηση πληροφοριών ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τις μηχανές αναζήτησης. β) Κατά το τρίτο τρίμηνο του 2010, το 7% των malware στο Web προήλθαν από αναφορές στο Google, το 2% από αναφορές στο Yahoo, στο 1% από αναφορές σε Bing/MSN και 0,1% από το Sina. γ) Τον Σεπτέμβριο του 2010, σημειώθηκε επίθεση worm με θέμα “Here you Have”. 79% των επισκέψεων στην ιστοσελίδα σημειώθηκαν τις τρεις πρώτες ώρες από τη διασπορά του σκουληκιού. δ) Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2010, οι επιχειρήσεις από τον κλάδο της Φαρμακευτικής Αγοράς / Χημικής Βιομηχανίας τερματίζουν πρώτες στην έκθεση σε malware στο web, με κινδύνους αυξημένους κατά 372%. Άλλες αγορές όπου αυξήθηκε ο κίνδυνος είναι η Ενέργεια (209%) και η Αγροτική Παραγωγή (169%). ε) Ο όγκος του Spam ήταν μεγαλύτερος τον Αύγουστο του 2010, σε σχέση με το υπόλοιπο τρίμηνο.

Η Google εξαγοράζει την Groupon

Η εν λόγω συμφωνία, στην περίπτωση που θα επιτευχθεί, θα είναι η μεγαλύτερη σε αξία εξαγορά της Google  Η Groupon, η οποία δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια, στέλνει περίπου 200 email με προσφορές καθημερινά στα μέλη της με προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες.

Το carrefour.gr έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας

Από την πρώτη κιόλας χρονιά που βρίσκεται στον αέρα, τα νούμερα είναι εντυπωσιακά, γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και σε αυτό  το εγχείρημα της Carrefour Μαρινόπουλος. Μέσα σε αυτούς τους δώδεκα μήνες, ο αριθμός των επισκεπτών της ιστοσελίδας,  τετραπλασιάστηκε, ενώ η βάση πελατών σημειώνει μηνιαία αύξηση της τάξεως του 40%. Η εύκολη περιήγηση στον ιστότοπο, αλλά και οι πολλαπλές δυνατότητες που δίνονται για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του κοινού, καθιστούν τις ηλεκτρονικές αγορές στο www.carrefour.gr ευχάριστες, γρήγορες και ασφαλείς. Γι’ αυτό και οι καταναλωτές έδειξαν έμπρακτα την προτίμησή τους, σημειώνοντας αύξηση στους ρυθμούς των ηλεκτρονικών πωλήσεων, της τάξεως του 30%.

Το www.carrefour.gr θα είναι ένα από τα κυριότερα case studies που θα παρουσιαστούν στο “2nd Distance Selling & e-Commerce Conference” που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της OTEAcademy στις 17 Δεκεμβρίου 2010.

Η Sieben υλοποίησε νέο έργο αυτοματοποίησης πωλήσεων

Η εταιρεία ΕΛΣΑ, προχώρησε στην υλοποίηση του συστήματος PocketBiz Sales, ώστε να ενισχύσει το τμήμα πωλήσεων και να καλύψει τις ανάγκες της στη διαδικασία της παραγγελιοληψίας και της τιμολόγησης επί αυτοκινήτου.

Η εταιρεία είναι σε θέση πλέον να εκδίδει τα παραστατικά στο χώρο του πελάτη άμεσα. Επίσης, η εκκαθάριση στο τέλος της ημέρας ολοκληρώνεται εντός ολίγων λεπτών. Όλα τα παραστατικά που εκδίδονται από τους οδηγούς, ενημερώνουν το κεντρικό μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας.

Η Best Practice Consulting στο Bank Management Forum

Το συνέδριο θα αποτυπώσει βέλτιστες πρακτικές για την οργάνωση και λειτουργία των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς και στρατηγικές για την ανάπτυξη και την μείωση των κινδύνων. Η συμμετοχή της Best Practice Consulting στο “Bank Management Forum” πιστοποιεί την προσήλωση της εταιρίας στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των Τραπεζικών Πληροφοριακών Συστημάτων. Η Best Practice Consulting προωθεί την πιστοποιημένη λύση OneClick Desktop για επιτάχυνση των εργασιών Customer Service, προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για το περιβάλλον Microsoft και έχει αναλάβει σημαντικά έργα σε Τραπεζικούς & Χρηματοπιστωτικούς Οργανισμούς.

Η Infotrip ανέλαβε έργο διαχείρισης στόλου

 Το σύστημα ΕΡΜΗΣ είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα οργάνωσης και διοίκησης στόλου οχημάτων, το οποίο αξιοποιώντας τις τεχνολογίες GPS και GSM καθιστά εφικτή τη συνεχή παρακολούθηση της τρέχουσας θέσης των οχημάτων σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο, αποτυπωμένη σε ψηφιακό χάρτη.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα αυτόματης δημιουργίας αναφορών που αφορούν: α) Συνολική αναφορά κίνησης των οχημάτων, β) Δελτίο κίνησης, στάσεων, χιλιομέτρων ανά όχημα, γ) Αναφορά για παραβιάσεις κανόνων οχημάτων και δ) Αναφορά για την κατανάλωση καυσίμων ενώ παράλληλα υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής του συστήματος στις απαιτήσεις του πελάτη.

Toad Users Communities και Toad Open Labs από την iteam

Στόχος των δύο αυτών communities είναι να λειτουργήσουν σαν αμφίδρομα κανάλια επικοινωνίας και συζήτησης για τις δυνατότητες της συγκεκριμένης λύσης. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνονται τα Toad Open Labs, μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων, των οποίων η θεματολογία θα διαμορφωθεί από τους ίδιους τους χρήστες, μέσω της συμμετοχής τους στα δύο communities. Το πρώτο Toad Open Lab έχει προγραμματιστεί για τις 16 Δεκεμβρίου 2010, απευθύνεται σε Oracle developers και η θεματολογία έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται.