Nokia: Το μέλλον των κινήτρων ανήκει στα applications

 Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία online ερευνών Poolpilots σε συνεργασία με την MindTake την περίοδο Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου 2010 και είναι αντιπροσωπευτική του Ελληνικού online πληθυσμού. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας παρουσιάστηκαν στους εκπροσώπους του τύπου από τον Greig Williams, Managing Director Nokia Alps & South East Europe, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με αφορμή την κυκλοφορία των νέων κορυφαίων smartphones της εταιρείας, Nokia N8, Nokia C7 και Nokia E7.

Όπως φαίνεται  από τα στοιχεία της έρευνας, οι Έλληνες δείχνουν να έχουν εξοικειωθεί πλήρως με τη χρήση των smartphones, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερο τις δυνατότητες διασύνδεσης στο διαδίκτυο που προσφέρουν.

Πιο αναλυτικά, το 40% των Ελλήνων χρηστών internet, χρησιμοποιεί το κινητό του για να έχει πρόσβαση στο internet ενώ περισσότεροι από τους μισούς χρήστες mobile internet (60%) περιλαμβάνουν προπληρωμένα πακέτα δεδομένων στα προσωπικά τους συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας. Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι Έλληνες (38%) λαμβάνουν τα applications απευθείας από τους developers.

Από τα αποτελέσματα της έρευνας προκύπτουν και οι λόγοι για την όλο και αυξανόμενη χρήση των applications από τους Έλληνες. Κυριότερος εξ αυτών είναι η ταχύτητα με την οποία τα applications προσφέρουν πρόσβαση σε πληροφορίες (56%). Ακολουθούν η διευκόλυνση στην πλοήγηση και η πιο εύκολη πρόσβαση στις πληροφορίες σε σχέση με το απλό mobile internet (42%) και η υποστήριξη διαχείρισης των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (36%).

Η Mellon παρουσιάζει κάρτα με λειτουργία one-time password

Η κάρτα ανήκει στην οικογένεια προϊόντων Ezio eBanking, και αποτελεί την πιο πρόσφατη καινοτομία της Gemalto την οποία εκπροσωπεί η Mellon Technologies στις χώρες που έχει παρουσία. Η κάρτα διαθέτει στην επιφάνειά της οθόνη και πληκτρολόγιο, καθώς και πλήκτρο ενεργοποίησης για την παραγωγή και εμφάνιση στην οθόνη του κωδικού μιας χρήσης. Ο χρήστης εισαγάγει τον πρόσθετο κωδικό που δημιουργείται στο αντίστοιχο πεδίο της ιστοσελίδας έτσι ώστε να πιστοποιηθεί και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή. Η διαδικασία είναι όμοια με αυτή των συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα στα τραπεζικά site κάνοντας χρήση της συσκευής παραγωγής κωδικού μιας χρήσης.

Επιτυχημένη έναρξη της Intralot στη Washington DC

Δεδομένης της πολυπλοκότητας που εμπεριέχει μία πλήρης μετάβαση και της αντικατάστασης ενός βασικού αριθμοπαιχνιδιού, του “DC6” από ένα νέο παιχνίδι, το “Race 2 Riches”, το οποίο δεν είχε διαφημισθεί ακόμα, οι πωλήσεις των βασικών τυχερών παιχνιδιών της λοταρίας, DC3, DC4, DC5 και ΚΙΝΟ ήταν ικανοποιητικές, παραμένοντας σε σταθερά θετική πορεία.

“Το γεγονός ότι η πορεία των πωλήσεων της λοταρίας δεν διαταράχθηκε αποδεικνύει την επιτυχημένη μετάβαση στο νέο σύστημα. Η Λοταρία της  DC είναι πολύ ικανοποιημένη. Με τη νέα πρωτοποριακή τεχνολογία της Intralot μπορούμε να προσφέρουμε νέα παιχνίδια, αλλά και υψηλότερες ταχύτητες  στις συναλλαγές στα σημεία πώλησης του δικτύου μας. H Intralot, σε συνεργασία με τη DC09, ξεκίνησε άμεσα την υλοποίηση του έργου και πραγματοποίησε μία επιτυχημένη και ανώδυνη μετάβαση στο νέο σύστημα μία ώρα νωρίτερα από αυτή που είχε συμφωνηθεί”, δήλωσε ο Buddy Roogow, Διευθυντής της Λοταρίας της D.C.

Αυτή ήταν η τέταρτη μετάβαση που πραγματοποίησε η ηγέτιδα εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ φέτος. Η Intralot έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις  στην Πολιτεία, παρέχοντας πρωτοποριακή τεχνολογία, νέες υποδομές και περισσότερες από 25 θέσεις εργασίας στην περιοχή.

Η Finvent ολοκλήρωσε έργο στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Μεταξύ των δύο εταιρειών υπογράφηκε πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας η Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management, αντικαθιστώντας υπάρχοντα συστήματα, θα κάνει πλέον χρήση των λύσεων που παρέχει η Finvent σε όλο το εύρος της ροής εργασιών. Συγκεκριμένα, θα υποστηρίζει το πλήρες εύρος των εργασιών στους τομείς τόσο των ιδιωτών πελατών όσο και στα αμοιβαία κεφάλαια που διαχειρίζεται ο οργανισμός, και θα βασίζεται στις λύσεις τις Advent Software που παρέχει αποκλειστικά η Finvent.

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην AMC

Ο Δ. Μπλάτσιος κατείχε τη θέση του Γενικού Εμπορικού Διευθυντή της Globul, θυγατρικής της Cosmote στη Βουλγαρία, από το Μάρτιο του 2009, ενώ ήταν Γενικός Διευθυντής της Γερμανός Ρουμανίας από τον Οκτώβριο του 2006. Επίσης, πριν αναλάβει τη θέση του Γενικού Διευθυντή ήταν υπεύθυνος για το διεθνές δίκτυο λιανικής της Γερμανός (Πολωνία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ουκρανία, ΠΓΔΜ και Κύπρος).

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, ευχαρίστησε τον Στέφανο Οκταποδά, απερχόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλο της AMC, για την καθοριστική συμβολή του στην ανάπτυξη της AMC τα τελευταία δέκα χρόνια και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.