Ενεργοποιείται το δίκτυο για χρηματοδότηση από τη Silicon Valley

Στην πρώτη προσπάθεια συμμετέχουν 21 καινοτόμες επιχειρήσεις νέων ερευνητών και νέων επιστημόνων, που θα έρθουν σε επαφή με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Silicon Valley, ώστε να υπάρξει αξιολόγηση, επιλογή και περαιτέρω χρηματοδότησή τους. Το Υπουργείο θα υποστηρίξει τις τρεις καλύτερες προτάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν δυνατότητα παραμονής στις μεγάλες θερμοκοιτίδες της Silicon Valley, ώστε να μπορούν να δικτυωθούν και να φέρουν την τεχνογνωσία και στην Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στη χώρα μας. Στόχος είναι η καινοτομία να υποστηριχθεί εδώ και ταυτόχρονα  να μπορέσει να ανοιχθεί στην παγκόσμια αγορά και να βρει χρηματοδότηση από πολλές πλευρές. Δεν μπορεί η χρηματοδότηση της καινοτομίας να είναι απλά μια κρατική υπόθεση».

Η Oracle ετοιμάζει τα πρώτα exalogic

To Sparc SuperCluster, όπως θα είναι η επίσημη ονομασία του, θα είναι ένα preconfigured σύστημα, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Ellison στο Open World, αλλά σε 3 διαφορετικές εκδόσεις. Οι δύο εκδόσεις θα είναι βασισμένες σε Sparc T3 servers και θα χρησιμοποιούν 16πύρηνους Sparc T3 επεξεργαστές. Το τρίτο θα βασίζεται στο server Μ5000 της Fujitsu, ο οποίος χρησιμοποιεί επεξεργαστές Sparc64. Σύμφωνα με τον Ellison, τα τρία αυτά συστήματα θέτουν ένα νέο επίπεδο επιδόσεων, απευθύνονται σε πελάτες που χρησιμοποιούν απαραίτητα βάση δεδομένων της Oracle.

Παράλληλα, ο Ellison ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση συστήματος Exalogic, βασισμένο σε Sparc επεξεργαστές, το οποίο θα είναι σχεδιασμένο για Web applications και θα είναι διαθέσιμο το πρώτο τρίμηνο του 2011. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο πρόεδρος της Oracle, όταν παρουσιαστεί το σύστημα αυτό θα είναι «μακρά το πιο γρήγορο Java machine στον κόσμο».

Τρεις νέες συνεργασίες γαι την CMCS

Προσφέρει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες που αφορούν στη μελέτη, στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών και δικτυακών συστημάτων. Εμπορεύεται όλα τα προϊόντα των επώνυμων κατασκευαστών (IBM, Compaq, Microsoft, Cisco, Philips) και είναι Selected Business Partner των προϊόντων της HP.

Ακόμα, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ProjectYou L.T.D. για την οργάνωση και προώθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων στον τομέα Project Management, Cost Estimation, I.T. Integration κ.τ.λ. Στόχος της νέας συμφωνίας είναι η οργάνωση εκπαίδευσης και πιστοποίησης σε προϊόντα Oracle Primavera, Hard Dollar, και των άλλων οίκων που εκπροσωπεί η CMCS A.E. Τέλος, η CMCS ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την T&K Ltd επίσημο διανομέα των προϊόντων Avira ως Avira Authorized Partner. Η CMCS A.E.  που παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην διαχείριση έργων και κινδύνων εμπλουτίζοντας τις λύσεις με τα πολυβραβευμένα προϊόντα ασφαλείας της Avira στοχεύει στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

50 εκατ. ευρώ στο Πλαίσιο του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Δεδομένης της κρισιμότητας των θεσμικών παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο τομέα και της ανάγκης για αναδιάρθωση των Δημόσιων Υπηρεσιών που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση και την Εργασία, η οποία πρόκειται να οδηγήσει, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της διαφάνειας και την εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων, η συγκεκριμένη Πρόσκληση στοχεύει να συμβάλει σε αυτήν ακριβώς την προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, κύριοι στόχοι της Πρόσκλησης 25 είναι η δημιουργία ψηφιακών υποδομών, ικανών να εξασφαλίσουν: α) Την ηλεκτρονική καταγραφή και τον έλεγχο εσόδων και δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων, β) Την ηλεκτρονική παρακολούθηση και πληρωμή των οφειλόμενων εισφορών, γ) Την ενίσχυση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, δ) Την ασφαλιστική κάλυψη των πολιτών όταν μετακινούνται σε άλλες χώρες της ΕΕ, ε) Τη δημιουργία «υπηρεσιών μιας στάσης» για ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα, πιστοποιήσεις, παροχές και επιδόματα, στ) Την εξοικονόμηση χρόνου και την αποτελεσματικότερη ανταπόκριση στα αιτήματα ενημέρωσης των συναλλασσομένων και ζ) Τη στήριξη της εργασίας, για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων και την ένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η υποβολή προτάσεων θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 έως και την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011. Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται διαθέσιμες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.digitalplan.gov.gr.

Η Dell συμβάλλει στην ανάπτυξη Cloud Computing

Η αρχιτεκτονική VIS απαρτίζεται από τρία κύρια τμήματα: α) Dell Advanced Infrastructure Manager (ΑΙΜ), ο οποίος απλοποιεί τη διαχείριση του data center επιτρέποντας σε έναν διαχειριστή να κατανείμει πόρους server, αποθηκευτικού χώρου και δικτυακών υποδομών σε φορτία εφαρμογών, β) Dell VIS Self-Service Creator που μειώνει το χρόνο που απαιτείται για την εγκατάσταση μιας νέας εταιρικής εφαρμογής προτυποποιώντας και αυτοματοποιώντας τη διαδικασία. Βασίζεται σε ένα web portal που επιτρέπει σε πιστοποιημένους χρήστες να επιλέγουν, εγκαθιστούν και διαχειρίζονται έναν παραμετροποιήσιμο κατάλογο εφαρμογών ΙΤ και πόρων, μειώνοντας το χρόνο που χρειάζεται για να εκτελεστεί μια εργασία σε μερικά λεπτά και γ) Ο Dell VIS Director αποτελεί τον κόμβο λειτουργιών IT για το εικονικοποιημένο περιβάλλον, δίνοντας στους πελάτες μια σαφή εικόνα των εικονικών αλληλεξαρτήσεων.

Microsoft Windows Azure Platform Services

Η διασύνδεση αποτελεί τεχνολογική καινοτομία και υλοποιείται με τη στενή συνεργασία τoυ EMEA  Microsoft Communication Sector. Το έργο καθιστά την WebServe ως σημείο αναφοράς για όλους εκείνους που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα οφέλη του Cloud Computing στα επίπεδα Software as a Service (SaaS), Platform as a Service (PaaS)  και Ιnfrastructure as a Service (IaaS). Το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του έτους 2011. Στοχος της Interworks είναι να προσφέρει εξειδικευμένα πακέτα Cloud υπηρεσιών που απευθύνονται στις ανάγκες των ελληνικών εταιρειών αποκλειστικά μέσω των συνεργατών της, κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της Microsoft Windows Azure πλατφόρμας.