Η CA Technologies προσφέρει on demand λύσεις

 Τόσο το CA Service Desk Manager On Demand όσο και το CA Service Desk Manager, το οποίο παρέχεται on-premise, δηλ. στις εγκαταστάσεις του πελάτη, διαθέτουν πια το CA Open Space, την πρώτη πλατφόρμα enterprise Service Desk Collaboration που βασίζεται στο SaaS. Ανεπτυγμένο από την CA Technologies, το CA Open Space αξιοποιεί τη σημαντική τάση για χρήση της κοινωνικής δικτύωσης για την επίλυση προβλημάτων.

Οι επιχειρησιακοί χρήστες μπορούν πια να συνεργάζονται με συναδέλφους και ειδικούς και να κάνουν αναζήτηση σε πολλαπλές εσωτερικές και εξωτερικές πηγές γνώσης για να επιλύσουν τα προβλήματά τους. Εάν το πρόβλημα επιμένει, ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει ένα αίτημα (ticket) στο CA Service Desk Manager αλλά και να παρακολουθεί την πορεία του απευθείας από το περιβάλλον εργασίας του CA Open Space.

Τέσσερις προσφορές κατατέθηκαν για το Computer Clusters του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 98.400 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Innova: 50 εκατ. ευρώ για εξαγορές σε Βέλγιο-Ολλανδία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Μάνο Βασιλάκη, στα πλάνα της είναι να αποκτήσει παρουσία το β’ τρίμηνο του 2011 σε Βέλγιο και Ολλανδία, μέσω εξαγορών, αλλά και στην Ιταλία, συνεχίζοντας την οργανική της ανάπτυξη. Μάλιστα, ήδη η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με μεγάλους παρόχους της ιταλικής αγοράς, προκειμένου να τους διαθέσει τις λύσεις της, γι’ αυτό και εξετάζει άμεσα το ενδεχόμενο να ανοίξει εκεί τοπικό γραφείο.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού πλάνου της εταιρείας θα γίνει από αμερικανικές τράπεζες με μορφή ομολογιακού δανείου, στο οποίο θα συμμετέχουν διάφορα διεθνή funds, ενώ στόχος είναι σε βάθος χρόνου τριετίας, η εταιρεία να εισαχθεί σε κάποιο ασιατικό χρηματιστήριο (Χονγκ-Κονγκ, Σιγκαπούρη, Μαλαισία), όπου υπάρχει αυξημένη ζήτηση για επενδύσεις σε ευρωπαϊκές εταιρείες.

Η CPI έκλεισε 20 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι υπάλληλοι της εταιρείας, συνεργάτες από όλη την Ελλάδα, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI, Χρήστος Παπαθάνος, σημείωσε σχετικά «Σήμερα είκοσι χρόνια μετά το ξεκίνημά μας και με την καταλυτική συμβολή των ανθρώπων μας γιορτάζουμε και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και φυσικά τους υπαλλήλους μας που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Η στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει και η υγιής οικονομική μας κατάσταση υπογραμμίζει  ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας και να προχωρήσουμε με ανανεωμένη διοίκηση με την ίδια δυναμική στα επόμενα είκοσι χρόνια».

Η Dell ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Compellent Technologies

Η Dell ενδέχεται να καταβάλει 27,5 δολ. ανά μετοχή σε μετρητά για την Compellent. Σε ανακοίνωσή τους, οι εταιρείες αναφέρουν πως η συμφωνία δεν είναι σίγουρη ενώ δεν θα προβούν σε κάποιο άλλο σχόλιο μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Η Orascom ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Telekom Srbija

Υπενθυμίζεται ότι για την εν λόγω εξαγορά ενδιαφέρονται οι εταιρείες Deutsche Telekom, France Telecom, Telekom Austria και America Movil. Επιπρόσθετα, η Vimpelcom σκοπεύει να ολοκληρώσει τη συγχώνευση της με τη Weather Investments, η οποία ελέγχει την Orascom Telecom, μέχρι το τέλος του χρόνου. Η ανακοίνωση έρχεται σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στα δημοσιεύματα που υποστήριζαν ότι η συμφωνία έχει συναντήσει σημαντικά εμπόδια και δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί.