Νέα επαγγελματική πορεία για το Χρήστο Τσάγκο

Η Microsoft ευχαριστεί τον Χρήστο Τσάγκο για την πολυετή θητεία και τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη της εταιρείας τα τελευταία χρόνια.

Λογισμικό υγείας της Γνώμων πιστοποιείται για Ευρωπαϊκά έργα

Το epSOS portal της Γνώμων, το οποίο αναπτύχθηκε εξ’ ολοκλήρου από την ομάδα προγραμματιστών της Γνώμων και βασίζεται στην πλατφόρμα gi9, πέρασε τη δοκιμαστική διαδικασία του Projectathon, πιστοποιώντας ότι το σύστημα είναι ώριμο να διαλειτουργήσει με τις αντίστοιχες δομές πληροφοριακών συστημάτων υγείας της άλλων Ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα epSOS “European Patient Smart Open Services” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Policy Support Programme).

Η Γνώμων υλοποίησε ειδικές εφαρμογές διαχείρισης ιατρικών δεδομένων και ειδική διαδικτυακή εφαρμογή (web portal) που έχει τη δυνατότητα να διαλειτουργεί και να επεξεργάζεται φαρμακευτικές συνταγές (ePrescription, eDispensation) και ιατρικό ιστορικό (Patient Summary) από τις 12 χώρες που συμμετέχουν στο έργο, ενώ στο πλαίσιο της επέκτασης του έργου από τη 1η Ιανουαρίου 2011 θα προστεθούν ακόμα 11 Ευρωπαϊκά Κράτη.

Στόχος της Γνώμων είναι η ευθυγράμμιση των προϊόντων της σειράς gi9 με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα διαλειτουργικότητας στην Υγεία με σκοπό να μπορέσει να προσφέρει στους πελάτες της στην Ελλάδα υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και προστιθέμενης αξίας, ενώ στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας, σκοπεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον τομέα αυτό και πέραν της Ελληνικής Επικράτειας.

Η Space Hellas έγινε ISV Partner της Microsoft

Ως ISV partner η Space Hellas έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί λογισμικό της Microsoft για την ανάπτυξη δικών της εφαρμογών πληροφορικής, όπως την  πλατφόρμα .Pulse ΙΤ Ιntelligence που έχει αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου από τη Space Hellas. Η πλατφόρμα αυτή προσφέρει ολοκληρωμένη, σταθερή και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση, έλεγχο και άμεση απομακρυσμένη υποστήριξη των υποδομών ΙΤ και των πληροφοριακών εφαρμογών μίας εταιρίας. Οι τελικοί χρήστες αγοράζουν μία ενοποιημένη λύση λογισμικού με τη σφραγίδα της Space Hellas, ενσωματωμένη σε περιβάλλον Microsoft, αλλά και εγκεκριμένη και πιστοποιημένη από την ίδια την Microsoft.

Πρόστιμα σε 3 εταιρείες από την ΕΕΤΤ

Συγκεκριμένα, οι εν λόγω εταιρείες αναρτούν συστηματικά προωθητικά banner σε ιστοσελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα, προτρέποντας τους καταναλωτές να καταχωρήσουν τον αριθμό του κινητού τους, προκειμένου να μάθουν τα αποτελέσματα κάποιου τεστ/ κουίζ (π.χ. τεστ δείκτη νοημοσύνης, οράσεως, γυναικείου στυλ, ιδανικού βάρους, κλπ.) ή να λάβουν εφαρμογές ή να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς (για κινητό, αυτοκίνητο, τηλεόραση κλπ.). Με την καταχώρηση του κινητού τους εγγράφονται εν αγνοία τους σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλού κόστους.

Σταθερά ψηλά η F5 Networks

Σύμφωνα με την Gartner, η F5 Networks παρέμεινε ηγέτης της αγοράς κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών και οι  πωλήσεις της είχαν ως αποτέλεσμα να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στο 47% και να διευρύνει τη διαφορά από τους ανταγωνιστές της.

«Πλέον δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Gartner, όπως και άλλες εταιρείες ερευνών, τοποθετούν την F5 Networks στην κορυφή των προτιμήσεων τους όσον αφορά τις λύσεις ADC. Δεν είναι τυχαίο ότι τις λύσεις της F5 Networks έχουν προτιμήσει κορυφαίοι οργανισμοί και στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για τη συγκεκριμένη συνεργασία» δήλωσε ο Εμμ. Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas, η οποία αποτελεί επίσημο διανομέα των λύσεων της F5 Networks στην Ελλάδα.

Δύο νέες θυγατρικές της Sunlight σε Γερμανία & Ιταλία

Οι νέες εταιρείες θα δραστηριοποιηθούν στην προώθηση και διανομή βιομηχανικών μπαταριών αλλά και συνολικών ενεργειακών λύσεων στις αντίστοιχες χώρες.
Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, κ. Κώστας Λαύκας, δήλωσε σχετικά: «Οι δυο νέες θυγατρικές θα ενισχύσουν περαιτέρω την εξαγωγική μας δραστηριότητα που αποτελεί και το βασικό πόλο ανάπτυξης μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight, κατέχει το 25% της συνολικής αγοράς  μπαταριών traction στη Γερμανία, ενώ αντίστοιχα στην Ιταλία αγγίζει το 7%».

ΣΕΠΒΕ: Επιχειρηματική αποστολή στην Κωνσταντινούπολη

Καθοριστική για την επιτυχία της αποστολής ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας μέσω της παρουσίας στην Κωνσταντινούπολη του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη.

Από την μεριά των Τούρκων συμμετείχαν περίπου 10 Οργανισμοί και επιχειρήσεις από το χώρο των νέων τεχνολογιών.

Ανάμεσά τους οι TUBISAD και TBV που είναι οι Σύνδεσμοι μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων πληροφορικής της Τουρκίας, το Πανεπιστήμιο Sabanci, το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, το Τεχνολογικό Πάρκο ARIS TEKNOKENT και επιχειρήσεις κυρίως software και λύσεων στο internet. Στην Κωνσταντινούπολη ο ΣΕΠΒΕ και η Τεχνόπολη υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τον TUBISAD, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο, έγιναν επαφές ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, ενώ γενικότερα δρομολογήθηκε η εκκίνηση μιας διαδικασίας προσέγγισης των δύο πλευρών, ώστε να προκύψουν νέες συνεργασίες.

Η HP υποστηρίζει νέο ενεργειακό πρωτόκολλο για δικτυακό εξοπλισμό

Σύμφωνα με τον Mark Hilton, product line manager στη μονάδα Networking της HP, αρχικά το πρωτόκολλο θα εφαρμοστεί στη σειρά E-Series switches και στα κυκλώματα που είναι γνωστά ως PHY, τα οποία αποτελούν το φυσικό layer στο Ethernet stack.

Η Oracle ζητά επιπλέον 211 εκατ. δολάρια από την SAP

Η ποινή αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης ανάμεσα στην Oracle και την εταιρεία TommorowNow, θυγατρική της SAP. Υπενθυμίζεται ότι η SAP έχει ήδη δεχτεί να πληρώσει και τα έξοδα της δικής, τα οποία ανέρχονται σε 120 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές, η ζημιά που έχει υποστεί μέχρι στιγμής η SAP ανέρχεται σε 28 έως 41 εκατ. δολάρια για τον καθένα από τους πελάτες της TommorowNow.