Σχεδόν έτοιμό το δορυφορικό κανάλι του ΟΤΕ

Μάλιστα, το ΕΣΡ επέκτεινε την άδεια στα 15 χρόνια, αναθεωρώντας την αρχική του απόφαση που έκανε λόγο για πέντε χρόνια. Τα 15 χρόνια ισχύουν και στην περίπτωση της συνδρομητικής Nova. Ο ΟΤΕ TV θα μπορεί τη μέρα να μεταδίδει 1.392 ώρες προγράμματος, έναντι 95 ωρών (όπως έχει καθοριστεί στην αρχική άδεια της Hellas Sat).

Η Amazon επιταχύνει την ανάπτυξή της στην Ευρώπη

Το 45% των δραστηριοτήτων και των πωλήσεων της Amazon επικεντρώνεται στην περιοχή της Β. Αμερικής και στόχος της είναι να επεκταθεί εκτός αυτής. Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία εξαγόρασε την BuyVIP, ηλεκτρονική επιχείρηση πωλήσεων ενδυμάτων στην Ισπανία, έναντι τιμήματος περίπου 100 εκατ. δολαρίων.

Η συνολική παρουσία της Amazon στα 27 μέλη της Ε.Ε. ανέρχεται στις 7 χώρες.

Η Space Hellas υλοποίησε έργο e-ticketing & CCTV στη Λάρισα

Επίσης, η εταιρεία σε συνέχεια της μετεγκατάστασης και παραμετροποίησης του εξοπλισμού που η ίδια είχε εγκαταστήσει στο γήπεδο Αλκαζάρ, εγκατέστησε επιπρόσθετο εξοπλισμό συστημάτων ελέγχου πρόσβασης (τουρνικέ) για τις αυξημένες ανάγκες του νέου, μεγαλύτερου και πλέον σύγχρονου γηπέδου ΑΕL FC ARENA. Το συμβατικό τίμημα για τον νέο εξοπλισμό, καθώς και για τις υπηρεσίες μετεγκατάστασης και παραμετροποίησης, ανήλθε στο ποσό των 276.750 ευρώ.

Επιπλέον, η Space Hellas, διαμέσου της συνεργασίας της ΑΕΛ με την εταιρεία ΕΡΓΟ3, κατασκευάστρια του νέου γηπέδου, ανέλαβε και την προμήθεια και εγκατάσταση ενός νέου συστήματος κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (CCTV)  για τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου, τιμήματος 102.090 ευρώ.

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει η μύνυση της SystemGraph σε ιδιώτη

Συγκεκριμένα, ο πελάτης είχε αγοράσει έναν iMac, που όμως ήταν ελαττωματικός αφού εμφάνιζε σκούρες σκιές στην οθόνη του. Το κατάστημα από το οποίο τον αγόρασε, τον παρέπεμψε στην SystemGraph, ως εξουσιοδοτημένο μεταπωλητή προϊόντων της Apple στην Ελλάδα. Ο πελάτης μένει ικανοποιημένος από την αρχική εξυπηρέτηση και σε τρεις μέρες παραλαμβάνει τον υπολογιστή, χωρίς να πληρώσει χρήματα επισκευής, καθώς καλύπτεται από την εγγύηση.

Στη συνέχεια, όμως, συνειδητοποιεί ότι ο υπολογιστής εξακολουθεί να είναι ελαττωματικός (μάλιστα σε χειρότερη κατάσταση, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος). Επιστρέφει στο σέρβις της εταιρείας, συνοδευμένος από ένα φίλο, και ζητά να γίνει αντικατάσταση του προϊόντος (σε κλίμα έντασης).

Ο υπάλληλος της εταιρείας του εξηγεί ότι, δυστυχώς, θα πρέπει να απευθυνθεί στο κατάστημα απ’ όπου αγόρασε τον υπολογιστή, διότι βάσει νόμου ο πωλητής οφείλει να αντικαταστήσει τον υπολογιστή και όχι το σέρβις της εταιρείας. Αφού προηγήθηκαν ορισμένα ακόμα επεισόδια του σήριαλ, χωρίς όμως να δοθεί οριστική λύση, ο πελάτης ενημερώνει ότι θα απευθυνθεί στον Συνήγορο του Καταναλωτή, ενώ παράλληλα δημοσιεύει στο Διαδίκτυο ολόκληρη την εμπειρία του.

Σε λίγες μέρες ανακοινώνεται από το δικηγόρο του ιδιώτη ότι έχει μηνυθεί από την εταιρεία για συκοφάντηση, και πως ζητείται το ποσό των 200.000 ευρώ ως αποζημίωση. Στο άκουσμα της μήνυσης, χιλιάδες είναι οι χρήστες του Internet, από ολόκληρο τον κόσμο, που καταθέτουν τις απόψεις τους σχετικά με το αν είναι ηθική ή δίκαιη η αντίδραση και των δύο πλευρών, δημιουργώντας έναν τεράστιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι μόνο. Ιστοσελίδες παγκόσμιας εμβέλειας όπως το cnet.com έχουν κάνει αναφορά στο εν λόγω θέμα.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 19 Ιανουαρίου και  αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Πάντως, ο Συνήγορος του Πολίτη προσπαθεί να φέρει κοντά τις δύο πλευρές με σκοπό την εύρεση μιας συμβιβαστικής λύσης.

Ο Σπύρος Πουλίδας, νέος Διευθύνων Σύμβουλος & Γ. Διευθυντής της IBM Ελλάς

Ο Σ. Πουλίδας, προηγουμένως, κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Τομέα Υπηρεσιών της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Σ. Πουλίδας σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο Πατρών και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (Master in Computer Engineering) από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του διαδρομή στην ΙΒΜ το 1990 σαν Τεχνικός Σύμβουλος στην Διεύθυνση Πωλήσεων. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στην ΙΒΜ, διετέλεσε Brand Manager των UNIX Servers της ΙΒΜ, Διευθυντής Πωλήσεων για τους Midrange Servers της ΙΒΜ, Διευθυντής Πωλήσεων Συστημάτων για την Ελλάδα και την Κύπρο,  Διευθυντής Πωλήσεων Ιδιωτικού Τομέα και από το 2005,  Διευθυντής του Τομέα Υπηρεσιών της ΙΒΜ για την Ελλάδα και την Κύπρο.